CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
Post Reply
User avatar
chelsea boy
Posts: 443
Joined: 10 Jul 2017, 17:55
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by chelsea boy »

Dokler ti napadalci zgrešijo takšne šanse kot Jackson, je narobe vse drugo kot samo trener. Res nevem, pripeljemo igralca, ki v španski ligi izkoristi največ šans, potem pa pri nas ni sposoben zadeti takšnega tap ina. Sploh nevem kam iti od tu, zamenjamo trenerja, zapravimo novih 400 miljonov, da smo potem isti shit kot sezono prej. Pa se lahko spet zgovarjamo, kako boljši smo bili in da Forest ni imel razen gola nobene šanse, mi pa kar nekaj, ampak dokler zgubljamo tekme, kjer "bi morali zmagat," nam te izgovori nič ne pomagajo.

Z izjemo Gusta in mogoče Sterlinga danes same podpovprečne predstave. Daleč najslabši Jackson, pa seveda Caicedo, ki sicer ni naredil veliko napak, je pa naredil tisto, ki nam je uničila tekmo. To da nimamo strela v okvir gola v celem drugem polčasu, pove vse o današnji tekmi. Plus nevem, a se samo meni zdi, ali se je celo tekmo slišalo samo navijače Notthingama.

Po daleč najlažjem sporedu mi zgubljamo proti West Hamu in Forestu. Me že skrbi, kaj bo novembra in decembra, ko v roku 1 meseca in pol igramo proti Arsenalu, Spursom, Cityu, Newcastlu, Brightonu in Unitedu.
User avatar
Trivinho
Posts: 1417
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 66 times
Been thanked: 20 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Đekson
User avatar
blueboy11826
Posts: 1108
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 27 times
Been thanked: 21 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

Js se strinjam z michotom, vedno je igral poch s 4imi zadaj, tudi priprave z nami, zdaj, ko je sezona pa prvič igra s 3emi, menjave kaotične, nevemo kdo je za koga menjava, enkrat igra tu drugič tam. Nevem a ma direktive od vodstva kdo mora igrat al neve kaj bi s kom točno.
Kar se tega tiče je bilo enako pod Potterjom, Lampardom in zdej zaenkrat pod Pochom.
Še to igralci za 100mil morjo met takojšen učinek, ne čez 4 5 let, ko bojo mel več izkušenj in bo ekipa končno kliknila, to lahko storimo z mladimi igralci za max 30mil.
KTBFFH
n1i9k9o6
Posts: 1575
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 38 times
Been thanked: 45 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by n1i9k9o6 »

Če pa kaj znajo naši fantje, pa znajo pokvarit dan :)

Marsikaj se bo moralo spremenit po reprezentančnem premoru, če nočemo spet bit 12. na lestvici. Poch ma veliko dela in po dobrem preseasonu se pojavljajo stvari v naši taktiki, ki mi grejo kr na živce in jih ne razumem.

Moti me kr ne delujemo kot ekipa, ampak 11 talentiranih posameznikov. Govorica telesa ni prava.

Mi pa nekaj upanja daje Palmer, par res všečnih potez, zna prinest veliko kreativnosti v naš napad.
User avatar
Chelsea_fan
Posts: 593
Joined: 30 Sep 2011, 17:05
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Chelsea_fan »

iskreno sem zeloooo zelo razocaran pa ne sploh samo zaradi poraza ampak za to kurcevo apatijo ki smo jo prenesel iz prejsne sezone.. kje so casi ko so trgal laufal in use.. gledam akcijo iz katere smo dobil gol.. usi preko kurca cakajo zogo igralec za 120m jo zgubi odbije se kot od hloda nasprotnik poda in elanga zabije z 2kmh zogo v gol.. pa to svet ni vidu res…

pokvaril so mi dal fuj
BLUE IS THE COLOUR!!!
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3567
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 38 times
Been thanked: 58 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Pri nas se bo vse skupaj obrestovalo (ČE se bo) na dolgi rok. Naše tekme trenutno niso fun amak pravo mučenje žoge. Na sredini sicer izgledamo bolje od lani ampak večno vprašanje še vedno ostaja - kdo hudiča v tej ekipi da gol.
4 točke od 12 je absolutno premalo in vidim da ima ogromno fenov že PTSD od lanske sezone. Če je povedal komentator prav je to naš najslabši začetek v zadnjih 40 ali celo 50 letih.
Edini ki me navdihuje je Enzo, pa še njemu bo hitro padlo dol če se nekaj ne spremeni. Zakaj Poch trmasto vztraja pri drugačni postavitvi kot celotne priprave ne vem, imajo pa sedaj 14 dni časa da se usedejo in v miru naštudirajo kje gre narobe.
Caicedo bedna napaka, Jackson toothless spredaj, Sanchez mi je krneki, naši predložki in podaje iz kota so večkrat na nivoju 4. lige, bunkerja itak ne znamo prebit že leta...
V ameriki ti zamenjaš komplet ekipo in gradiš za prihodnost, jebemtiš da v našem nogometu pa to evidentno ne pali, drugače bi več ekip (ki imajo ambicije po lovorikah) to delalo. Tak rebuild kot smo ga imeli mi dela Ajax, Benfica itd. Nismo izumili magične formule, z 11 natalentiranimi fanti ne moreš igrati PL in upati na najvišja mesta. Treba bo kupit izkušnje in okoli njih postavit talent, ne kontra, ne v PL.
Bojim se da bo takih tekem kot smo jo gledali za vikend letos še kar nekaj, upam da fantom vsaj čimprej zlaufa. Kaj več kot podpirati ekipo in biti potrpežljivi z njimi v tem trenutku ne moremo.
User avatar
chelsea boy
Posts: 443
Joined: 10 Jul 2017, 17:55
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by chelsea boy »

Tudi če igramo s 4 zadaj, ko gremo naprej, mi ni jasno zakaj je Chilwell na krilu in Colwill na levem boku. Sploh ko igramo proti ekipam kot je Forest. Razumem, da je bila to mogoče dobra ideja v 1. krogu proti zelo ofenzivnemu Liverpoolu, ne pa proti ekipam, ki se borijo za obstanek. Res je, da tudi Madueke in Mudryk nista naredila nič posebnega po vstopu v igro, ampak se mi zdi precej drugače, če igraš od 1. minute, ali pa vstopiš v 60. ali 70., ko igraš proti ekipi z 11 igralci v kazenskem prostoru. Upam, da Poch končno spremeni formacijo in vsaj približno ujamemo ritem pred tistim groznim mesecem, ki nas čaka.
Sicer pa smo imeli proti Forestu 2,3 expected goals, tako da šans je več kot dovolj, samo moramo jih začeti izkoriščat (sploh Jackson).
glosos
Posts: 836
Joined: 24 Apr 2008, 09:52
Has thanked: 65 times
Been thanked: 29 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by glosos »

Tekma danes? :)
Smo uspeli kaj porihtat med pauzo, al so tisti ki bi najbolj rabil uigravanje itak manjkali?
User avatar
bork
Posts: 1981
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by bork »

Glede na to, da jo že nekaj dni komaj čakam, se pripravljam na najslabše 😂 Drugače pa to drugo, Glosos.
User avatar
Trivinho
Posts: 1417
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 66 times
Been thanked: 20 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Bolje da smo vreco krompirja dali v napad kot pa Đeksona
User avatar
michooo
Posts: 644
Joined: 21 Aug 2007, 21:22
Location: Celje
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by michooo »

Vse skupaj je kar zaskrbljujoče. Ni bilo ravno za pričakovati, da bomo s tem otroškim vrtcem že letos pri vrhu, smo pa vsi pričakovali, da bomo v začetku sezone proti lažjim tekmecem zbrali več točk. Trenutno smo na ne vem katerem mestu na lestvici, ko bomo imeli nekoliko težji razpored, se nam lahko hitro pripeti, da bomo na mestih za izpad. Pritisk bo na teh mladičih v naslednjih tednih še večji.
V začetku sezone me je od novincev presenetil Gusto. Za moje pojme se je hitro vpeljal in skočil v Jamesove čevlje. Logično, da ni kvalitetno (še) v rangu Jamesa, je pa več kot solidna zamenjava.
Razočarani smo verjetno vsi na enakimi stvarmi - napad, Colwill na levem boku, Chilwell na krilu, poškodbe. Pri napadu kaj drugega niti ni blo za pričakovati. Dodali smo talent (Palmer), nismo dodali neke takojšnje kvalitete. Mislim, da noben realist ni pričakoval, da bom kar naenkrat dajali 3 gole na tekmo.
Formacijsko enostavno ne razumem Pochettina, zakaj igra drugače kot na pripravah. Takrat smo igrali dobro po sistemu 4231, s Chilwellom na levem boku, ob začetku sezone pa preskok na nekaj drugega. Če je razlog res zgolj in samo v poškodbi Nkunkuja ok, ampak vseeno ne razumem najbolj te poteze.
Pod črto, naša U21 ekipa potrebuje še kakšno leto v razvojni ligi, kar EPL pač ni in nam bo letos zelo težko. Letos lahko zgolj in samo upamo na najbolje in da se vsi ti mladiči nekako uigrajo in naslednje leto štartamo na top6 mesta.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3567
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 38 times
Been thanked: 58 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Dokaj žalostno no, 14 dni premora pa niso nagruntali kaj dosti. Žalostno je da izgledajo na igrišču na momente izčrpani, prazni. Pobje so šele prišli sem, kako je to možno? Druge ekipe imajo 8 izkušenih igralcev in dajo notri 3 talentirane mlade da jih vzgojijo, pri nas pa je ravno obratno in imamo notri Silvo in Sterligna ter 9 fantov ki so pod tono pritiska ker morajo dostaviti takoj. Sfaljena logika od začetka, postalo bo še precej slabše preden bo šlo na bolje, žal se kaže da taka politika v PL ne pije vode. Niti ne vemo, če bo šlo res konkretno na bolje čez sezono/dve, vseeno smo eksperiment kot ekipa. Yikes, kam smo padli. Jaz še ne dvigujem rok nad eksperimentom, logično je da tako hitro ne more začeti kar klapati, Arsenal je lep primer tega. Motijo me pa dologčene odločitve igralcev, pa na koncu tudi Pocha.

Komentator je med tekmo rekel: "Dejansko je občutek kot da gledamo tekmo 14. in 16. ekipe lige, in ne ekipo ki se bori za obstanek proti gigantu ki je zapravil milijardo". Komentar na mestu, naš fuzbal res ni za nikamor, 2. sezono zapored se ne ve kdo pri nas da gol. Pridemo do nasprotne tretjine, potem pa tema. Naši igralci rabijo 2-3 dotike več kot ostali, noben ne upa streljat na gol, če zaostanemo 1-0 bomo na najbolj popolen dan potegnili ven največ remi ker je trenutno nemogoče da damo 2 gola.

Kolega je poslal sliko Chelseajeve manjkajoče enajsterice: Bettinelli, James, Chalobah, Fofana, Badiashille, Lavia, Caicedo (je potoval), Madueke, Chukwue, Nkunku, Broja. Zaskrbljujoče samo zase in Poch res res nima najlažjega dela. Problem je ker nad ekipo visi oznaka 1B£, še na Areni Sport so dosadni s tem ker je to treba povedat usak prenos zgleda najmanj 5x, kaj šele tuji mediji. Dosadno, ampak roko na srce in being "devils advocate", imajo pod črto vseeno prav. Mi izgledamo (trenutno) po igri kot ekipa ki je izgubila igralce za milijardo, ne kupila...if that makes sense.

Drugače glede same tekme, super zadovoljen nad Gustom, pomoje res edini ki se je fantastično vklopu v ekipo in super nadomešča Jamesa. Gallagher je prišel od tega da ga prodamo do standardnega igralca in včeraj celo kapetana. Zame sicer smešna odločitev, na igrišču imaš Silvo, imaš Enzota ki je bil kapetan že na prejšnjih tekmah, je Gallagher res nivo igralca za kapetana? No če trener tako pravi OK, meni je blo zanimivo, če ne malo čudno. Mudryk ti da tist efekt "waw", potem pa petkrat "wtf". Silva ga je celo 2x konkretno napizdil ker ne samo da je izgubil žogo, potem se je kar ustavil in ni šel v borbo nazaj za žogo, pač to v PL ne bo šlo tko ane. Osebno sem nad njim popizdil v eni od naših konter, tip je prvo odigral porazno v obrambi, potem pa v kontro dobesedno trimčkal. Nedolgo za tem je bil gospod najhitrejši igralec v PL zamenjan. Poch hvala ker si nam pokazal, zakaj majster ni bil štarter do sedaj, makes complete sense. Jackson se trudi ampak počasi to ne bo več dovolj. Že tako je predolg post, bom pohvalu še Sancheza, prejšnje tekme površen in med slabšimi, včeraj nas je 2x rešil poraza. Mi gre pa še vedno konkretno na živce s temi igrami po tleh in carinjenjem žoge zadaj do zadnjega, slej kot prej bomo fasali gol zaradi tega.

EDIT: In nikoli več v življenu ne jemljem predstav ekipe in posameznih igralcev iz pripravljalnih tekem pred sezono resno, letos smo bili 110% zavedeni. :)
User avatar
michooo
Posts: 644
Joined: 21 Aug 2007, 21:22
Location: Celje
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by michooo »

Pa tudi pri manjkajočih igralcih sta zgolj James in (še nepreverjeno) Nkunku tista, ki imata nekaj izkušenj in znata pokazati kaj tudi pod pritiskom. Ostalo pa še vedno U21 in brez resnih izkušenj s pritiski.
Prebral sem enkrat v preteklih dneh, da nam je bil ponujen Verati in da smo ga zavrnili. Zelo bi prišel prav. Pa tudi Vlahovič, ki smo se ga tako branili. Sej verjamem, da sta Jackson in Broja dobra po ne vem kateri analizi podatkov in statistiki v ne vem čem, ampak v realnosti to ne drži 100 %.
User avatar
Chelsea_fan
Posts: 593
Joined: 30 Sep 2011, 17:05
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Chelsea_fan »

Jutro,
končno uspem pogledati celo tekmo in ostanem zelo razočaran.
Mislim, da smo tarča posmeha vsem in popolnoma upravičeno. Zapraviš miljardo in nimaš enega WC igralca.. noro res.
Iskreno razočaran sem nad tem, da naši zgledajo zmatrano in ne laufajo za vsako žogo kot norci.. Razumem mladi so niso uigrani itd.. ampak jbmu ravno mladiči bi mogli laufat k zmešani pa trgati se za vsako žogo.
Potem, če grem naprej Mudryk, Sterling Jackson.. včeraj Sterling strela v kot zastavico, Jackson pa golobe. Jaz ne vem kaj te naši delajo na treningu ampak karkol bo potrebno spremenit.
Tukaj krivim tudi Poch-a .. kakor sem rekel.. razumem ni rezultata ampak na njemu je da pripravi igralce da umirajo na igrišču in da so pripravljeni laufat.
Sterling vsaka pol šansa da glavo v tla in dribla.. ene žoge nismo dal v prostor enga utekanja..

podpišem pod komentar da zgledamo mid-table ekipa.. in to tudi smo.

Zdaj, ko bomo imeli težji razpored ne vidim načina kako se bomo vrnili na zmagovita pota, ki jih ni že par let.

Da zaključim v enem letu al kok je že ta smešna uprava na čelu.. uničili so mi veselje do gledanja tekm do vsega FUJ.
BLUE IS THE COLOUR!!!
User avatar
michooo
Posts: 644
Joined: 21 Aug 2007, 21:22
Location: Celje
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by michooo »

Aja, še en podatek, ki kaže, da smo zares zabredli...

V koledarskem letu 2023 imamo 6 (!) zmag v vseh tekmovanjih.

Žalostno.
Post Reply