CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3560
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 35 times
Been thanked: 55 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Image

Število točk ki smo jih povprečno osvojili na tekmo v letu 2023. Relegation fodder form. :)

Smo pa tudi prvi v PL po številu prejetih rumenih kartonov, 44 rumenih kartonov na 13 tekmah. Absurdno.

Medtem se klub ukvarja s Patom Nevinom in ga odpustijo po nevem koliko letih dela za klub ker je kritiziral upravo kluba. Ne me narobe razumeti, popolnoma razumem zakaj so ga odpustili, kogarkoli v katerikoli firmi ki bi odkrito kurcal upravo bi odpustili. Zgodilo pa se je tole:

Under the latest Clearlake / Boehly ownership, Nevin faced internal questions over some of the points he made but was never asked to take anything out.

Nevin questioned the transfer strategy of the owners last month, in which he wrote : “For all the possession stats, chances created and positive xG, 18 months on and it is the same old story for the “All new Clearlake Chelsea” around £1BN spent and they still can’t find a fit regular goal scorer” .


Ponavljam, sack realno kar upravičen, grizel je taisto roko ki ga je hranila, to si je nakopal popolnoma sam, fair enough. But, is he wrong tho? :)
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3560
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 35 times
Been thanked: 55 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Pišem naprej v tej temi, da zapustimo temo "Zimski prestopni rok 2024", ker smo malo skrenili od te teme.

Trivinho ja res je, pri Strasbourgu so najprej BlueCo sprejeli z odprtimi rokami, sedaj pa protestirajo s transparenti da "lažnega denarja" nočejo več, v smislu da vejo da keš obstaja, ampak ne za njih oziroma je porabljen napačno. Pa saj jih razumeš, klub prevzame nekdo ki ti obljubi boljše čase, giblješ se pa v coni izpada. Seveda ne morem(o) vse krivice za bedo v Strasbourgu pripisovati samo BlueCo, že lani so končali bolj pri dnu lestvice, lahko pa razumemo navijače tam zakaj tak odpor do vodstva.

Roman je naredil ogromno dobrega ampak hkrati seveda tudi kaj slabega. Ampak jebemtiš je usaj delal v ozadju in nogometne day-to-day stvari pustil da jih vodijo ljudje z nogometnim znanjem. Boehly je praktično vse pomenjal, od fizioterapevtov do kosilcev trave, zdaj še Nevina ki ni pisal kot bi upravi pasalo. Pa za Nevina še razumem, za druge imam več vprašanj če so bile menjave res tako nujno potrebne.

mlinko primerjava med fantki in moškimi pa je precej na mestu. Če samo primerjaš ekipo ki je 2012 osvojila ligo prvakov in to zdaj je kot dan in noč. Socialna omrežja in multimilionarski fantje z urejenimi frizurami so pač postali realnost našega ljubega globalnega športa, pa nam naj bo to všeč ali ne. Mentaliteta fantov na igrišču je precej drugačna od tiste izpred desetletja ali dveh, tako pač je. Jaz sem že večkrat bil glasen kritik tega kam gre nogomet, 20 letniki služijo na tedenskem nivoju naše letne plače, pa sploh ne rabijo biti nevem kako uspešni ali poznani fuzbalerji.

Še o trenerju, berem online da bi folk že kar menjal Pocha, jaz mislim da je menjava v tem trenutku popolnoma nesmiselna. Niti približno me napake oziroma odločitve Pocha ne zmotijo toliko kot so me recimo Potter-jeve ki so bile iz tekme v tekmo bolj bizarne. Poch naj dela v miru, tudi iz vseh teh dram izven igrišča bomo slej kot prej izplavali in potem bo šlo na bolje. Niti ne more delati čudežev pri vsem dogajanju okoli kluba ter pomankanju avtoritete ki je očitno sploh nima, če je to pomanjkanje njegova krivda ali krivda vodstva pa ne vem(o). Osebno močno dvomim da bi Poch govoril novinarjem A delal pa B, prej verjamem da njegove komande nekdo "povozi".

Bojim pa se da gre lahko krivulja še precej na dol preden se končno obrne navzgor, žal nimam občutka da smo že dosegli dno. Nekaj drugega je če imaš ti težave samo na igrišču, pri nas novice tudi izven igrišča hodijo ven non stop pa redko katera je res pozitivna.

Trivinho in jaz večkrat piševa kot da je vse doom and gloom (kozarec pol prazen) in to gre nekaterim na živce in to popolnoma razumem in spoštujem, tudi meni ni fajn da je tako. Ampak iskreno klub trenutno ni na točki kjer bi ga pretirano lahko zagovarjali ali iskali neke izgovore. Seveda lahko najdemo marsikaj dobrega v dani situaciji (kozarec pol poln) ampak iskreno se mi včasih zdi da je fanbase vseeno premalo kritičen, kakor da smo sprejeli neke znižane standarde in polagamo vso upanje na prihodnost kar je seveda popolnoma OK, niti približno pa ni OK kjer smo sedaj glede na status kluba in zapravljen keš. Tudi informacije okoli in znotraj kluba so večkrat vredne graje kot aplavza, žal. In zdi se mi prav da se o tem pogovarjamo, konstruktivno. Vsi imamo upanje da tej ekipi res zalaufa in se uresniči ta dolgoročni plan, ne rabimo pa zato biti manj kritični glede trenutnega s(r)tanja v katerem je klub.
User avatar
blueboy11826
Posts: 1105
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 25 times
Been thanked: 21 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

Dobro napisano, mislim, da če sva pred nekaj tekmami pisala podobno samo iz drugega vidika sigismund, bova zdaj kot kaže iz istega.. napol praznega kozarca.

Najprej Nevin. Legenda kluba, ki ti piše članke in ga odpustiš ob prvem nestrinjanju? Zapravl smo miljardo in glede na našo igro se je pomoje upravičeno vprašal ali mamo pravo taktiko? Vsak njegov članek je bil baje strogo pregledan, pod Romanom so jih pregledovali le redko. Večina navijačov se strinja z mano, vodstvo pa je še enkrat pokazalo, da jih boli za naše mnenje.

Manekeni so dandanes vsi, ne samo naši igralci, ampak če na igrišču dosegajo pričakovano jim nihče ne no kaj veliko rekel, naši so daleč od tega, da bi to dosegal.

Poch in ekipa - Poch je izkušen trener, delal je v velikem klubu prej, tko, da ne dvomim v njega (sigurno včasih kakšna čudna odločitev, jih mata tut Guardiola in Klopp). No ekipa za katero je bilo zapravljenega toliko denarja pa se zdi, da kdorkoli jo bo vodil nekaj ne klapa.
Od kar je to vodstvo je tako, torej nekaj s tem ni vredu, vseeno pa se ne morem sprijaznit s tem, da igralci zaradi tega igrajo tako zelo slabo.
Toliko kao talenta pa so redki kej pokazal. Od novih Palmer super, ostale pa kao čakamo ker so talentirani, ampak neizkušeni alkaj točno. Enzo, Mudryk, Madueke, Caicedo vsi so igralci, ki bi mogl že kazat kvaliteto, ne čez 5 let, naj spomnim, da so vsi približno istih let kot Vinicius, Foden, Bellingham, Rodrygo, Kvaratskhelia, Leao, ne rabim naprej. S tem, da so Enzo, Caicedo in Mudryk skupaj čez 300mil stali.
Nekaj tekem nazaj sem rekel, da kakor zgledamo smotani v obrambi, mamo še malo prejetih golov, po Cityju in Newcastlu imamo 7 al 8 najslabšo obrambo lige. Z vsem spoštovanjem do Silve, ampak počasi bomo mogl igrat brez njega, no pa če igra ni nič sam kriv, ker ga je nekdo izbral, da naj igra.
Ogromno težav izhaja iz sredine. Imamo sredino, ki gola ali asistence ne prispeva. Gallagher super borben, nimam mu kaj očitat, ampak ni on igralec, ki bo igral tako visoko, super izvaja pritisk, ko smo v obrambi, v napadu pa ni igralec za v kazenski prostor. Z malo sprememb po igrišču lahko najdemo pravi položaj zanj. Bolj me motita Enzo in Caicedo. Postavljanje Enza v obrambi je res slabo, v napadu pa tudi ne prinaša prav veliko. Ima dober pass to je res, vse drugo pa je malo vprašljivo. Grozno počasen, tako, da ravno izletov z žogo ne pričakujem, pričakujem pa veliko več sodelovanja okoli in v nasprotnikovem kazenskem prostoru. Naj bi se končno sprostil, ko dobi pravega cdmja, odkar je tu Caicedo ni bilo prav velike razlike. Je pa res, da tudi Caicedo sam zaenkrat ni pol igralca kot je bil v Brightonu. Oba sta 100+mil igralca, tako da najbrž lahko pošimfam tudi, če komu slučajno igrata res dobro. Od igralcev za tako ceno pričakujem več. Bellingham je star 20, stal manj (ali nekje tam) kot naša omenjena igralca, pa poglejte kaj dela. Vem je drugačen tip igralca, ampak vseeno po celem igrišču ga je, pomaga v obrambi, da o napadu ne govorim. Pa če bo kdo imel protiargumente, prosim brez nekih statistik o podajah levo in desno, v tem je bil tudi Jorginho najboljši v ligi.
KTBFFH
User avatar
Trivinho
Posts: 1408
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 62 times
Been thanked: 17 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Ce ti kupis 18 letnika za 1 miljon kot dela recimo Porto.
Takrt lahko racunas za prihodnost.
Ce pa kupis za 100M igralca pomeni da je ze kvaliteta za velike tekme.
Caicedo, Cucurela, Mudrik, Enzo, bi morali biti nosilci ne pa na uvajanju...
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3560
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 35 times
Been thanked: 55 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Napovedi za danes? Jst nimam pojma kaj od te ekipe sploh pričakovat, tako zmaga kot poraz sta mi enako verjetna. :D
User avatar
blue222
Posts: 763
Joined: 09 Jan 2015, 23:25
Been thanked: 7 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blue222 »

Danes moramo zmagat in zmagali bomo.
User avatar
Trivinho
Posts: 1408
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 62 times
Been thanked: 17 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

Dans sm sicer dal napoved da bomo zmagal, mam tak filing ker igramo toplo hladno je cas da vsaj danes zmagamo ker potem spet pride ksn poraz 🤣🤣
User avatar
bork
Posts: 1977
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 21 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by bork »

Faking idioti. Zajebal dobljeno tekmo v roku treh minut.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3560
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 35 times
Been thanked: 55 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Klasični mi. Namesto da bi v 2. polčasu prežali na njihove napake in iskali 3-0 bomo sedaj trpeli cel polčas da zadržimo teh 2-1, kar bo težko.
User avatar
RedMiner
Posts: 1142
Joined: 07 Jun 2012, 16:44
Location: Zagorje
Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by RedMiner »

Spet ista zgodba, sami sebe zjebemo. Pa ni trener kriv...
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3560
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 35 times
Been thanked: 55 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Na koncu se je dobro izteklo, hvala bogu. Kje je našel tip 10 minut podaljška no, pa še to raztegovanje na koncu, podn.

Tekmo smo začeli precej bolj energično in lepo povedli 2-0, potem pa tista samodestrukcija, ki danes na srečo ni bila pogubna.

Caicedo meni ni jasen, lani je žoge tako lepo elegantno jemal nasprotnikom, letos je tako vse na silo in večino časa s prekrškom.

Mudryk je odigral okej, definitivno mora štartati tekme ker takrat res odigra bolje. Res je hiter in kadar ima to možnost zna to kar dobro vnovčiti. Dobro tudi Enzo, sem vesel za njegov prvenec. Sanchez na koncu pa nas je dobro reševal, čeprav si je pa v 1. polčasu skoraj da zabil gol. Golman dober z nogo je žogo tudi poslal vsaj enih 5x v avt ampak OK, danes se je nabranil in nas rešil poraza. Vse čestitke tudi Badiashilu za 2 asistenci. Glede na 12 prejetih golov na zadnjih 3 tekah se je danes obramba držala dokaj dobro.

Overall je bila danes predstava boljša kot proti Newcastlu, upam da to nadgradimo v sredo proti Unitedu.
User avatar
blueboy11826
Posts: 1105
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 25 times
Been thanked: 21 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

Prvih 20min dobrih, potem slabše, ampak ok zdržali smo več kot polcajt z enim manj. Sanchez ima vsako tekmo ene 3 podaje v avt, še vedno mislim, da bomo rabl tudi boljšega golmana, čeprav danes nimam pripomb čez njega, branil, pobiral visoke žoge, vse ok.

Caicedo - točno to, kar si napisal sigismund. Pa smo tudi že pred tekmo govoril o tem, v bistvu ne odvzema žog, ker je vedno faul. Danes v drugem polčasu bi enkrat gladko lahko dobil drugega rumenega, pa na srečo ni. Res mora konkretno izboljšat svojo igro, lani v Brightonu je bil res odličen.
KTBFFH
User avatar
ndm
Posts: 70
Joined: 08 Jun 2008, 19:08
Location: Mozirje
Has thanked: 2 times
Been thanked: 13 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by ndm »

Drugi karton Gallagherja. Mnenje? Meni se je zdelo, da je odnesel čisto žogo.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3560
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 35 times
Been thanked: 55 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Hm, mislim da je drugi Gallagherjev karton bolj seštevek vseh favlov med 1. in 2. rumenim kartonom. Kar nekaj nesramnih favlov je potalal vmes, štart od zadaj pa sigurno ni pomagal. Sam štart se mi med tekmo ni zdel "dovolj" za 2. rumeni karton.

EDIT: sem šel gledat posnetek še enkrat, pomoje res ni zadel žoge ampak v celoti odnesel Gilmourja. Če bi bila situacija obratna bi si jaz želu vidt rumeni karton.

Smešno mi je da Milner ni bil izključen. Zadnji človek v obrambi, v Mudryka je šel z rokami in nogami in odnesel ni niti malo žoge, dosojena pa tudi prekršek in penal...kaj pa rdeči karton?

User avatar
Trivinho
Posts: 1408
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 62 times
Been thanked: 17 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

K sm js govoru za Caiceda ste se mi smejal da je nadgradnja Kanteja, zdej se vid kok je Kante drzal naso vezo...ubistvu kante je biu kemija med obrambo in napadom, prov povezoval je to kar bi moral zdaj delati Caicedo..nazalost je to macek v zaklju res se ne znajde oz ni toliko pomemben igralec kot je biu Kante...res je skoda da niso dali Kanteju sanso vsaj se eno sezono, zdaj bi nam krvavo prov prisel...
Jackson pa spet v napadu neuporaben..tko da upam da januarja gre nekam na posojo ali prodat, in prpelat Osaminhena..
Lepo je da smo dobio 3 tocke se pa bojim da bomo proti Unitedu popusili...
Post Reply