CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
User avatar
RedMiner
Posts: 1145
Joined: 07 Jun 2012, 16:44
Location: Zagorje
Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by RedMiner »

Taylor že navdušuje... Če bi potreboval primer za v učbenik, bi bil to prekršek nad Sterlingom.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3567
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 38 times
Been thanked: 58 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Ja in nešportna nad Cucurello pa rdeč. 😊
User avatar
RedMiner
Posts: 1145
Joined: 07 Jun 2012, 16:44
Location: Zagorje
Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by RedMiner »

Ok, sej se nam ne gre za nič več.

Ampak spet - Gallagherja res vidno pohodi znotraj šestnajsterca pa oddaji žoge. Ni penala.

Bolš da res ukinejo VAR, ker se ga uporablja samo, ko jim to zapaše...
n1i9k9o6
Posts: 1575
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 38 times
Been thanked: 45 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by n1i9k9o6 »

No, svoje smo oddelal, Evropo bomo igral, zdej pa samo upat na pomoč Cityja :)
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3567
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 38 times
Been thanked: 58 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Trivinho, zdej maš pa dovoljenje vlečt črte pod sezono, požegna tut glosos 😁
glosos
Posts: 836
Joined: 24 Apr 2008, 09:52
Has thanked: 65 times
Been thanked: 29 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by glosos »

sigismund wrote: 19 May 2024, 19:51 Trivinho, zdej maš pa dovoljenje vlečt črte pod sezono, požegna tut glosos 😁
Stari, dobesedno to sem prišel zdaj sem napisat
:ava:
User avatar
Trivinho
Posts: 1417
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 66 times
Been thanked: 20 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Trivinho »

sigismund wrote: 19 May 2024, 19:51 Trivinho, zdej maš pa dovoljenje vlečt črte pod sezono, požegna tut glosos 😁
Sej razmisljam ze eno uro kaj da napisem, glede na to da smo se celo sezono zivceral in bili miljonkrat razocarani smo danes bolje raspolozeni ker smo v europi, smo se zvlekl in smo pred Unitedom kar je zame nepredstavljiva radost.
Ampak js bi pocaku se finale da city zmaga in da potrdi ligo europo za nas..
Sezona je bila zelo tragikomicna ampak na koncu nas je tud sreca mal pogledala, res smo mel zelo nesrece v poskodbah in verjamem da bi kaksno piko vec zvlekl in igrali ligo prvakov v nasledni sezoni ce nebi bilo toliko poskodb..
Malo sm se ugriznu v jezik k sm jih prevec kritiziru ampak ok zvlekl smo se, rabimo samo zdravo ekipo in bojo tudi uspehi prsli..
User avatar
demiensatlier
Posts: 663
Joined: 03 Aug 2010, 17:53
Has thanked: 28 times
Been thanked: 11 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by demiensatlier »

Tako je, zdaj bomo pa meli cajt potegnet črto v katero smer gre klub. Danes spet blestel sodnik z nekaj čudnimi odločitvami ampak kljub temu rutinirano do 6.mesta.
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3567
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 38 times
Been thanked: 58 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by sigismund »

Zelo specifična sezona je za nami. V enem trenutku sezone smo komaj čakali da je bo konec, zdaj proti koncu bi imeli pa še krog/dva da bi se borili za 5. mesto. :)

Šel sem brat napovedi pred začetkom sezone, v bistvu niti ni blo nekih hudih napovedi ali pa pričakovanj, samo sem ter tja dvom da bomo ujeli mesta za LP. Jst sm napovedal da bo Spurs slab s Postechoglujem in da bo Arsenal imel občutno slabšo sezono kot lani, ups. :)

City spet prvak, Premier League so naredili farmers league, 4 zaporedni naslovi in že 6. Guardiolin naslov, ki ima sedaj isto število naslovov kot Chelsea :) Arsenal je imel super sezono in v 2. polovici sezone praktično ni imel poškodb ampak City je na 38 tekem res pošast. Klopp je odšel, pa zbogom, ne bomo te pogrešali.

Kar pa se nas tiče bom tko rekel, 3-4 mesece nazaj je kazalo da bomo spet na mestih 10-12, kar je bilo kar nesprejemljivo. Tudi Poch si ni ravno delal uslug s svojimi taktičnimi cvetkami, nerazumljivimi menjavami, čudnimi novinarskimi konferencami itd. Tam nekje od novembra do zgodnjega marca, torej praktično cela zima je bila obupna, sploh okoli novega leta. Res je da smo imeli poškodbe ampak osebno mislim da bi se tudi takrat dalo ven potegniti več, pa je imel Poch en svoj prav in trmasto vztrajal pri taktikah ki niso peljale nikamor. Takrat je ogromni del navijačev (vključno z mano) doumel kot da Poch enostavno ne zna priti iz brezna in nekaj spremeniti do te mere da obrne krivuljo navzgor. To se je vleklo mesece in evropska mesta so se kar oddaljevala. Potem pa kar naenkrat nek klik, sploh nismo dobili nevem koga iz poškodb ali karkoli in krivulja je šla navzgor. Če smo ga takrat kritizirali za neuspehe mu je na tem mestu treba čestitati da smo konec sezone dočakali z dobrim vtisom. Trajalo je (pre)dolgo ampak ajd, poškodbe, prva sezona z ekipo zanj in za mnoge igralce, že tako "naporen" zimski čas tudi za izkušene ekipe...naj mu/jim bo. :)

Mnenja glede Pocha so se spreminjala tekom sezone, od "ne ga odpustit" do "absolutno mora iti" do zdaj verjetno "dajmo mu še eno sezono". Bom še enkrat odprl anketo, pa da vidimo. :) Palmerju hvala za neverjetno sezono, manjka mu samo še par golov in asistenc ter bo presegel Mountove številke štirih sezon. Da le nese formo v drugo sezono. Hvala tudi Silvi, njega bom pogrešal.

Konferenčna liga ali liga Evropa, slednje bom bolj vesel, branim pa se nobene ne. V katerokoli že pridemo bomo verjetno med favoriti, mogoče celo glavni kandidati za naslov. Važno da se navadimo tega ritma med tednom in naredimo dober push v PL, mesta ki vodijo v LP so za naslednje leto moj osebni cilj, mogoče kak dosežek v kateremkoli od domačih ali evropskih pokalov, če pridemo v konferenčno ligo bom zagotovo navijal da ga osvojimo in kot prvi klub v evropi pokrimo vsa tri tekmovanja.

Silva je odšel, Chalobah se zna zgoditi da bo prodan, verjetno? Torej rabimo kvalitetne (PREVERJENE!) nakupe v obrambi, letos smo prejeli 63 golov kar je absolutno preveč. Skrbi me Jackson, samo včeraj proti Bournemouthu mi je spil tinte, dela ene in iste napake celo leto, kot da se ne uči. Spominja malo na Wernerja, offside na offside na offside, čakali smo da se mu končno odpre pa ta čas kar ni in ni prišel.
User avatar
blueboy11826
Posts: 1108
Joined: 22 Apr 2013, 15:34
Location: Zagorje
Has thanked: 27 times
Been thanked: 21 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by blueboy11826 »

Se po večini strijam sigismund in top4 more bit naš cilj naslednjo sezono (že letos smo na koncu bili zgolj 5 pik oddaljeni).

Bi pa samo glede zadnjega odstavka - Chalobah upam, da ostane in da prodamo Disasija in Badiashilea. Jackson spominja na Wernerja? V prvi sezoni ma 14 golov, Werner jih je imel v 2eh 10. Okej offside na offside, ampak v buildupu naših napadov Jackson deluje precej bolj koristen, zna zadržat žogo, večkrat tudi najde koga z lepo podajo.
Werner je bil pa v bistvu najbolj koristen, ko smo se branil, ker je izvajal super pritisk. To pa je blo tut to od njega.
12ti strelec lige pri 22ih in v prvi sezoni, težko rečemo, da čakamo, da se mu odpre. Se pa absolutno strinjam, da bo mogel bolj izkoriščat lepe šanse. Kot sm že rekel, mislim, da ma bolj problem v glavi kot, da ne bi bil sposoben in tu je v klubu, da ga prpravjo na to. Recimo da bi izkoristu še ene 3 ali pa 4 šanse letos (kar je čist realno, glede na to koliko jih je imel), govorimo o 17 18 golov v sezoni in to res ni malo, vrjamem, da juh bo naslednjo sezono tudi zabil toliko.
KTBFFH
User avatar
Chelsea_fan
Posts: 593
Joined: 30 Sep 2011, 17:05
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by Chelsea_fan »

Da še jaz potegnem črto po koncu sezone.

Težko kaj več napišem kot ste že ostali.

Sam bi rekel, da sem bil tudi jaz ta, ki sem navijal za odhod Poch-a ampak moram rečt da me je dementiral v zadnjih mesecih. Vsekakor bi mu glede na prikazano v zadnjih mescih ponudil še eno leto in naj oddela do konca to pogodbo.

Kar se tiče ostalega mislim, da ekipa kaže neke vzorce odraslosti saj smo končno tudi vezali par zmag zapored.

Sam bi prodal naš deadwood in pripeljal izkušene igralce (vsaj 25let).

Mislim, da moramo okrepiti zadnjo linijo, wingerja in strikerja.

Sam sem za odhod tako kot je blueboy napisal Diasija in badiashilla ter pustil Chalobaha. Kar se tiče ostalih sem za odhod Sterlinga, Fofane (injury prone) ter ostalih ki niso v naših klubih Lukaku itd..

Bi mogoče tudi prodal Cucurello pa pustil Matseena ampak mislim, da je to done deal da gre.

Skratka zelo pozitivno bom šel v naslednjo sezono in vesel sem da bomo imeli več tekm za gledat :)
BLUE IS THE COLOUR!!!
User avatar
bork
Posts: 1981
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2023/24

Post by bork »

Forum sem prenehal spremljati pred meseci, ker je bilo toliko enega cinizma in komentarjev, kdo je "zmagal" in kdo ne, da je bilo enostavno neprebavljivo. Me ne moti, če kdo kaj konstruktivno skritizira, cinizma pa res ne prenesem.

Na koncu se je izkazalo, da ekipa vendarle ima potencial, da Poch ni čisto za luno (tudi sam sem bil nekaj časa v #pochout taboru, a o tem v drugi temi), in da vodilni v klubu vsaj nekaj vedo o fuzbalu. Dobri rezultati so imeli blagodejen vpliv tudi na večino forumašev, ki se jim je končno pokazala luč na koncu tunela, ki pa glede na zadnje dogajanje okrog trenerja, čedalje bolj bledi.

Od vsega sem najbolj vesel, da smo končno dobili oziroma bolje rečeno razvili (!) world class igralca, ki spada med top10 na svetu. Kot zelo dobri okrepitvi sta se izkazala tudi Gusto in Caicedo, na pravega Nkunkuja bomo pa še malo počakali. Tudi Jackson je zame daleč od flopa, kot se ga občasno prikazuje, in zdi se, da bo v naslednjih sezonah igral pomembno vlogo.

Največje razočaranje sezone pa je poleg Mudryka naša zdravniška služba, ki je zopet nezadostno opravila svoje delo.

Kakorkoli, ne gre prezreti, da smo zgolj za 5 točk zgrešili Ligo prvakov. Ekipa vsekakor ima potencial in zgolj obupno slaba obramba nas je stala uvrstitve v Ligo prvakov. Seveda, nismo še končni produkt in poleg dobrega trenerja potrebujemo še dva ali tri igralce, imamo pa zelo dobre temelje in upam, da jih uprava ne pretrese preveč s kakšno bizarno odločitvijo okrog trenerskega štaba.

Smo lahko s celotno sezono zadovoljni? Ne ravno, z drugo polovico sezone pa vsekakor.
Post Reply