Preseason 2024/25

spremljenje evropskih pokalov in prijateljskih tekem
sigismund
admin
Has thanked: 82 times
Been thanked: 139 times

Re: Preseason 2024/25

Post by sigismund »

A se ti zdi realno, da naj bi po manj kot mesecu dni treningov pod novim trenerjem že vse funkcioniralo?
Ne, itak da ne, nisem nikjer niti tega napisal.

Izbrisal si del posta pred tem kjer sem napisal da se stvari še dajo izboljšat, torej mi je jasno da majo še room for improvement? Nevem, jst bi tko interpretiral to. Pa tudi premnogi post je bil napisan o tem da mamo novga trenerja in da bo valda potreben čas...lahko v izogib nesporazumom to pišem sicer vsakič in v vsakem postu, se mi zdi pa malo odveč.

Fora je da mi sistema niti postavljenga nimamo, čeprav ga delamo že 3 leta. Ampak vsako leto z novim trenerjem ga pa tut postavili ne bomo in se bomo vrteli v krogu.
bork
Has thanked: 32 times
Been thanked: 52 times

Post by bork »

Meni se zdi sistem čisto jasno postavljen; sta pa dva problema, prvi, da igralci še niso vajeni tega sistema, in drugi, da imamo problem predvsem na RCB, ker naši igralci, ki so na voljo, niso primerni za ta sistem in tudi, ko bodo uigrani, zadeva verjetno ne bo funkcionirala tako kot bi morala.

Tudi Poch je rabim več kot pol leta, da so stvari začele funkcionirati…
RedMiner
Has thanked: 21 times
Been thanked: 44 times

Post by RedMiner »

Tako kot je rekel sigismund - daš igralce v en sistem in funkcionira kolikor toliko, če so top igralci.
In takšne napake, kot so se dogajale včeraj, se top igralcem ne smejo dogajat.

Je pa prostor za napredek v ekipi, to se pa strinjam. Verjetno s Fofanajem?
sigismund
admin

Post by sigismund »

Zame osebno je razlika med tem da imaš sistem POtavljen in tem da imaš sistem ZAstavljen ogromna. Mi imamo slednjega jasno definiranega in na pripravah se vidi kaj želimo, nemorem pa rečt da imamo sistem kakorkoli postavljen, nikakor ne. To imajo City, Real...in oni dobre igralce dajo v že postavljen sistem oz. za ta sistem že kupijo igralce in točno vejo kam bo pasal oziroma na katere načine vse ga lahko ponucajo. Mi pa, kot pišeš tudi sam, igralcev za ta sistem (še) nimamo. In od tu te problemi, ki si jih tudi že naštel, poleg drugih za katere vemo vsi.

Glede Pocha pa ja, je rabil. Tudi Conte je rabil. Ampak ne pa celo sezono, mid season je on prilagodil sistem igralcem, ne igralcev sistemu. Pač nekje se dela razlika med elitnimi trenerji in vrhunskimi trenerji. Kam bo padel Maresca ne vem, zaenkrat mi deluje kot da bomo trmasto vztrajali pri temu kar počnemo. Vse OK če bomo uspeli postavit sistem in na njem gradit, ampak Poch je proti koncu nekej že pokazal pa vseeno odletel, čemu je menjal sistem GW1 napram pripravam lani ve pa zgolj on sam. Fuzbal je krut šport, I know, in zato mi nič ne daje upanja da Maresca bo pa čudežno dobil 2 leti časa oziroma 4 prestopne roke da dobi vse točno to kar rabi za njegov sistem. I just don't see it, luksuza tega časa na tem nivoju ni, sploh pa ne že z v naprej našpičenim fan base-om. Arteta je izjema ki potrjuje pravilo na tem nivoju, pa že on je bil minimalno 5x eno tekmo oddaljen od sacka. In če Maresci ne zlaufa praktično takoj, potem smo spet tam kjer smo. Treba bo počakat da se začne liga, pa bomo od tam naprej. Zaenkrat proti eksperimentom v ekipi nimam nič proti, tudi rezultati me pretirano sicer ne motijo, za te bo dovolj časa ko se začne liga.

Redminer - to, z jezika si mi vzel. Res ne vidim logičnega zagovora za napake na tem nivoju. Ajde se dogajajo, valda, vseeno so ljudje. Ampak Sanchez je te taiste napake kot včeraj delal že predlani ko je igral kot 1. golman. Eno leto ni uspel tega natrenirat, pa je vedel za svojo šibkost zaradi katere je izgubil status prvega golmana (proces je sicer pohitrila njegova poškodba). Z vsemi trenerji, pomočniki in možnimi tehnikami in pripravami še vedno isto? Gamerji bi rekli skill issue in točno to bom rekel za Sancheza. Not good enough.

Fofana hja, kaj pa vem. V teoriji super, tako kot se je govorilo da bo vrnitev Nkunkuja s poškodbe nekaj doprinesla (aplavz vsem zagovornikom tega, prav ste imeli) lahko to upamo tudi za Fofano. Vemo da je v njem dober nogometaš, kakšen se bo vrnil po poškodbi je pa golo ugibanje. Če mislijo da je z njim in potencialnimi menjavami ta pozicija dobro pokrita potem OK, jaz sicer tega mnenja ne delim.
glosos
Has thanked: 132 times
Been thanked: 52 times

Post by glosos »

RedMiner wrote: 04 Aug 2024, 17:07 Tako kot je rekel sigismund - daš igralce v en sistem in funkcionira kolikor toliko, če so top igralci.
To je res do nekega nivoja, na top top nivoju pa to seveda ne pije vode.
Na tem nivoju mora bit vsak element igre priteran do konca, od fizike, do taktične kulture/discipline, invididualne kvalitete itd ... In če v to enačbo vključiš nek genericni sistem, ki ga bodo top igralci uspeli v nulo poštekat in ponotranjit v trenutku, pol nostavno to ni dovolj dober sistem, ki ti da competitive edge.

Sigismund ima prav, ko piše o POstavljenem vs ZAstavljenem sistemu.
Ko si enkrat City ali Real (v stabilni fazi cikla kjer ta kluba pač trenutno sta), točno veš katerega igralca boš vstavil, da bo s svojimi skill in izkušnjami dokaj hitro dal dodano vrednos v danem sistemu.
Mi smo na drugi točki v tem ciklu, ki je po eni strani bolj exciting, ker se skoz dogaja, skoz imamo teme za debatirat, po drugi strani je pa frustrating, ker so pač ups and downs. In v tej fazi traja dlje, ker je trener nov za vse, sistem je nov za vse.
In če bi včeraj po tekmi v nekem vzporednem vesolju Maresca rekel "top, to je to, moj sistem je in place, igralci so ga pogruntali in vsak točno ve kaj mora počet, do konca sezone nimamo več kaj uigravat", pol jebeš takega stratega in hvala lepa za tak sistem.
Trivinho
Has thanked: 97 times
Been thanked: 36 times

Post by Trivinho »

Kle se sploh vec ne gre za projekt ce je trener trmast in slep.
Js razumem da mas idejo neko, ampak ce zacnes pr golmanu in vids da je nivo za 2.japonsko ligo pol nevem zakaj ustrajas edin ce mu lize rit nevem...
Vedno sm zagovarjal tiste k so bolsi da morjo igrat pred filozofijo trenerja.
Ce mas igralca izven forme in vedno igra tud v slacilnici nebo mira in ga ni trenerja da umiri tako situacijo.
Pr igralcih se lahko nekak rotiras pr golmanih pa nemors vsako tekmo lih menjat golmana.
In kle od 10 golmanov ki jih mamo neverjamem da bojo vsi zadovoljno gledal kako dela sanchez napake iz tekme v tekmo.
Kar se danca tice je pa se velika neznanka na kaksnem je nivoju dokler mamo pa petrovica ki se je res dokazal da je na nivoju in komot lahko brani v premier ligi prav tako kepa je ze branil in bi lahko se boril za 1 mesto golmana.
Kaj bojo nardil stemi golmani se bog neve.
Potem obramba je res neuigrana kaj bo s fofano in v kaksno formo bo on prsu po poskodbi je tud neznanka ki je kostala 80M
Badiashile se vedno nesiguren, namesto da ga poslejo na posojo v kaksen everton za razvoj...
Kupujemo neke neznane igralce za prihodnost namesto da se ukvarjamo za neko okostje ekipe ki pa namesto da se borimo za nase kljucne igralce kot so gallagher mi jih prodajamo...
Tko da men res ta filozofija vodstva al kogar kol ze ne pije vode in v ta projekt sm zacel verjet kot v dedka mraza..in me res obratno lahko samo preprica da potegnem crto na koncu sezone z vsaj 2 lovorikama...in bom stal za svojimi besedami do konca sezone dokler nebo lovorik bo zame ta filozofija isto kot dedek mraz...
michooo
Has thanked: 1 time
Been thanked: 19 times

Post by michooo »

Velik problem je v tem, da je 80 % igralcev na nivoju, da bi potrebovali posojo v Everton. Razen, če se ne vem kaj poklopi, smo na žalost za zdaj v rangu Evertona, Brightona, Leicestra. Mogoče bomo čez 2-3 leta, če se igralci razvijejo kot predvideva Excel in jih ne bomo prodajali za zaslužek, v boju za top 4.
S kupom neizkušenih igralcev, novim trenerjem vsake pol leta in fluktuacijo višjo od slovenskega parlamenta ni za pričakovati dobrih rezultatov in stabilnosti pri vrhu.
n1i9k9o6
Has thanked: 80 times
Been thanked: 96 times

Post by n1i9k9o6 »

Tekmo z Realom sem si pogledal za nazaj, pa da malo pokomentiram.
V enem stavku bi lahko rekel "dobro na žogi, obupno brez žoge".
Mogoče bi lahko celotno turnejo po Ameriki tako opisal.
Ko imamo žogo je ideja jasna, čeprav smo tekom teh 5 tekem uporabljali določene igralce v različnih vlogah, je končna ideja oz. formacija zelo jasna in vsakič enaka. Vidi se, da smo velik poudarek dajali na to in da igralci principe razumejo, tako včeraj prot Realu kot proti Cityju in tudi lažjim smo res izpeljali nekaj lepih akcij, od zadnje linije do nasprotnikovega gola (tam se pogosto zatakne pri realizaciji). Ko se priključi še Palmer bo vse skupaj sigurno še nivo višje, če slučajno uspemo pripeljat kvalitetno špico in baje smo še vedno v igri za enega LW-ja bi se mogla pa tud realizacija popravit. Uglavnem me faza napada ne skrbi.
Ampak brez žoge smo pa precej ranljivi. Igramo visoko linijo, zadaj puščamo ogromno prostora, kar v teoriji ni problem ČE:
1. vezna in napadalna linija dobro izvaja m2m pritisk, 2. zna kdo od obrambne linije pravočasno stopit iz linije in stisnit napadalca, če se le ta spusti po žogo, 3. se zna obrambna linija spustit nižje, če se prvi dve liniji pritiska izigra in je žoga aktivna.
Osebno nisem fan m2m pritiska, ker ga je proti kvalitetnim ekipam celotnih 90 minut izredno težko izvajat. Niti ne govorim samo proti elitnim ekipam, že kak West Ham s Kudusom in Bowenom npr. nam znata tu povzročat velike težave. Če bo Maresca vztrajal pri takem načinu branjenja nas tu čaka še res res veliko dela. Osebno sem mnenja, da bi blo bolje malo odstopit od tega pristopa in se brez žoge postavit bolj v formacijo in samo ob določenih sitaucijah izvajat pritisk (še Guardiola in Arteta sta se postopoma začela odmikat od konstantnega visokega pressa) ampak veliko koliko naša mnenja na forumu pomenijo v širši sliki :)

Morem dodat, da smo res izgledali utrujeno in naveličano. Maresca je javno včeraj govoril, da je za njega pravi preseason prvih 14 dni v Cobhamu in zdej 10 dni, ko se vrnemo, danes po tekmi rekel, da se končno vračamo domov, torej dal vedeti, koliko mu pomeni ta turneja. Še enkrat bom skurcal tega, ki je to planiral. 5 tekem v 17 dneh, med določenimi tekmami smo mel cca dobra 2 dneva, vmes letala, najdaljši let če se ne motim med prvo in drugo tekmo cca 3000 km, Maresca je še dejal, da med nekimi tekmami sploh nismo imeli treninga, samo video analize in kazanje postavitev na taktični tabli, težki idiotizem.
Trivinho

Post by Trivinho »

Baje mamo najbolse strokovnjake za take zadeve, od analitikov do organizatorjev od a do ž...
Tko da vse te izjave Enza Mareske so zame smesne, bol da je tih...
n1i9k9o6
Has thanked: 80 times
Been thanked: 96 times

Post by n1i9k9o6 »

Bol da je tih, sepravi mora bit yes man in vse hvalit... a te ni to včasih motilo, da je trener yes man?
blueboy11826
Has thanked: 100 times

Post by blueboy11826 »

Gledal sem celo tekmo in se strinjam z napisanim niko. Kar bi dodal je, da tudi na žogi rabimo še precej dela, glede na filozofijo Maresce. Veliko teh dobrih akcij je prišlo iz konter in niso ble ustvarjene iz te igre od zadaj, kar bi še vedno predstavljalo velik problem proti ekipam, ki se branijo nižje. Ampak vseen ok, prihajal smo v šanse, blo je kr pohvalno.
Obramba pa ja, ni veliko za pohvalt. Zgubljena, sploh pa Badiashit, ki nevem kako ni na seznamu igralcev, ki se jih hočemo znebit.
Izjave Maresce nisem videl, ampak ok če je to povedal in upam, da je rekel svoje tudi upravi direktno, ne samo tko malo med vrsticam.
KTBFFH
Trivinho

Post by Trivinho »

n1i9k9o6 wrote: 07 Aug 2024, 11:44 Bol da je tih, sepravi mora bit yes man in vse hvalit... a te ni to včasih motilo, da je trener yes man?
Nisi me razumel, itk da me motijo trenerji ki so yes man, ampak ima tud glupe izjave tale Maresca in potem bolje da je tiho kot pa se bol poslabsa situacijo...
Jasno je kot beli dan da je Mareska sam se edn Potter, Pochetino oz poskusni zajcek ki ima " svojo " filozofijo ker do zdej v ameriski eri so vsi trenerji mel svojo filozofijo ampak se nobena ni pa uspela te filozofije dokoncati oz se vedno zalomi pri vodstvu...
RedMiner

Post by RedMiner »

Sanchez (spet...); Gusto, Colwill, Fofana, Cucurella; Enzo, DBH, Lavia; Mudryk, Madueke, Guiu

Začetek ob 16.00
sigismund
admin

Post by sigismund »

Se priporočam za kak link.
RedMiner