Poletni prestopni rok 2024

o morebitnih prestopih
sigismund
admin
Has thanked: 183 times
Been thanked: 355 times

Re: Poletni prestopni rok 2024

Post by sigismund »

Nevem če njiju kdo sploh še jemlje resno, sploh pa Nevilla po blamaži v Valenciji. Link sem objavu ker je blo govora o Chelseaju. :)
n1i9k9o6
Has thanked: 134 times
Been thanked: 167 times

Post by n1i9k9o6 »

Ni letelo kot kritika nate, daleč od tega :D prav je, da pogledamo, hotu sem samo dodat svoje mnenje, predvsem zato, ker se s strani medijev ustvarja zelo negativna slika Chelseaja, kar pri že tako zelo jeznih in razočaranih navijačih ustvarja še več negativnosti, posledično postajamo kot fanbase vedno bolj toksični kar se odraža v vedno bolj negativni atmosferi med navijači na soc. omrežjih in forumih ter kar je najbolj pomebno, na Stamford Brdigu.
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

João Felix will also join on Chelsea’s model of an incentivised contract with a lower basic wage but big bonuses on appearances and success.

He has backed himself to make a success of his Chelsea move and that vision has also been sold to Cole Palmer who has signed a nine year deal.

~ @johncrossmirror

Preberite si tudi tole:
@SkyKaveh: "Chelsea are proud of the fact that their 42 players have 191 years left on their contracts. The Chelsea owners have pursued a policy of signing players on long term contracts with relatively low wages by Premier League standard. The average base wage in the Premier League is £72,000 a week.

Now these contracts are long term contracts. They're also incentivized. That means that Chelsea see these players as an asset and not as a liability. So if you're a Chelsea player and you've got a long term contract, if you perform and are playing well and you're very productive, you get your salary. You also get huge bonuses.

On the other hand, if you're a Chelsea player, you've got a long term contract and you're not performing, all you're getting is your base salary. And that salary is typically around 60,000 - 70,000 pounds a week.

It looks shocking, but I think the Chelsea owners would say, 'we're proud of this. We stand by what we're doing. We believe in this model'. The way to go is to give players, young players, long term contracts on relatively low, sensible wages.

The way to go is not to go out there and buy world class ready made players on three or four year contracts on big, big wages of three, 400,000 pounds a week, because guess what, after one season or two seasons, they're going to be knocking on your door asking for a new contract and asking for a pay rise. This way, the power is in the hands of the Chelsea owners, rather than the players or their agents. And the players are incentivized. Play well, score a lot of goals, prove that you're a great player."

Jaz sem iskreno navdusen nad tem, kar pocne klub. Tako bi moral funkcionirati klubsi fuzbal. Nizje osnovne place, lepi bonusi za performance. Tako pa je ravno obratno. In sem preprican, da bo vecina klubov poskusala slediti temu modelu v prihodnjih letih. Dvomim pa, da bodo pri tem uspesni. Ker prvi pogoj za to je, da precistis placno strukturo in zato moras imeti muda, ker v praksi pomeni, da se moras na srednji rok znebiti najbolje placanih igralcev. Ko/ce nam uspe prodati Lukakuja in Chilwella, bomo med top 20 najbolje placanih EPL igralcev imeli samo se Jamesa in nas rebuild bo s tem prakticno zakljucen.
RedMiner
Has thanked: 114 times
Been thanked: 97 times

Post by RedMiner »

n1i9k9o6 wrote: 21 Aug 2024, 10:59 Ta drama, ki jo mediji delajo glede širine našega kadra je res že komična, ampak razumem, tako dobiš pozornost->gledanost/branost->denar.
Sem videl v preteklih dneh marsikatero sliko kjer prikazujejo naših 45 igralcev, od tega jih je kar nekaj mladincev in par takih, ki so že na posoji, Sky je celo na eni sliki dvakrat uporabil Anjorina (ampak sej to ni važno, važno da post postane viraln :D). Pa je en na twitterju naredil isto sliko za United s 45 igralci povsem brez problema :)

In taka vprašanja v stilu "Kje se bo Felix sploh preoblekel v trening centru" in "kako sploh izgleda trening s toliko igralci" so samo za gledanost. Carragher (btw. kako mi je tip antipatičn to ni normalno) dobro ve, da v praksi je trening skupina precej manjša (trenunto mislim da 26 igralcev) in ostali igralci trenirajo posebej. Ampak je jasno da nas Neville, Carragher, Sky in praktično vsi mediji in "strokovnjaki" v Angliji sovražijo in je fajn furat neko agendo proti osovraženemu klubu, v tem je gledanost :)

Pa ne pravim, da vse kar delamo je prav, ampak taka vprašanja ki sem jih zgoraj napisal so bullshit, ne tega resno jemat.
Tako napako smo naredili pod Potterjem, kjer je to dejankso bil problem, trenutno pa je situacija povsem drugačna.

Kako uspešno pa se bomo znebili igralcev, ki so trenutno ločeni od ekipe je pa drugo vprašanje in tu čaka našo upravo veliko dela. Zaenkrat sicer kar okej, potencialno bomo za Humphreysa in Brojo dobili skupaj cca 50m€, če dodamo še Gallagherja smo nekje na 100, plus teg mata Humphreys in Gallagher sell on (za Brojo nisem siguren).
Za Humphreysa bomo dobili 15M, za Brojo sem skorajda prepričan da ne. Gallagher se pa verjetno ne bo prodal za kaj več, kot smo ga mi prodali, razen če bo imel ekstremno dobro sezono + odvisno, kako visok sell-on imamo (profit? skupna cena?).
sigismund
admin

Post by sigismund »

Haha sej vem da ni, sam izkoristu sm dano šanso da ju skurcam ker mi gresta overall dost na živce. :D

Glede same toksičnosti sem pa na angleškem forumu zasledil spodnji zapis, zanimivo branje če ne drugega (jemljite ga z rezervo :)) .
I was going to say this, but until now I have kept my mouth shut. There are people on here calling fans toxic and entitled, but they have all done this themselves many times in the past too.

I don't like booing players either, I do think it can be detrimental in most cases, but what I don't like is calling the fans toxic, entitled and saying this is a reaction to one game. It's not one game, they're not toxic or entitled (although, I don't personally think it is a bad thing to feel entitled to a bit of entertainment) they are fans that invest a lot of money, time and passion, and they are repaid with this same laboured performance for years and now an ownership that we can all see is tearing away the soul of the club.

They watch teams come to the Bridge, play comfortably, put 100% into every game, play with tempo, then they turn and look at our lot. They look disinterested, they play at a snails pace, look gassed after one sprint, they don't look concentrated (how many times do we give away possession in our own half from this slow build up play from the back?) they play the ball back to the defence from attacking positions, they create one chance and then go on a 10 minute break before creating a half chance, then a player goes down with cramp or gets injured.

I've said it many times, I hate our football. Personally, I think it's the most unappealing style of football in the game right now. Fans that attend the games are clearly feeling the same way, yet the owners ignored that and hired a coach that will produce more of the same. Did people expect the fans to suddenly switch because there is a new coach in charge trying to implement that same style of football that fans have hated for years now?

Fans often talk about the DNA when it comes to the type of football they expect to see from their club, well I think this type of football doesn't match our DNA. I've been a Chelsea fan for almost 30 years now, and until recently, the Chelsea I've always known was a team built around having a strong organised defence, strong leadership, powerful and quick players that would win most 50/50's and power their way up the pitch, and we would have bit of flair and trickery in attack.

The way we play now is almost like the complete opposite. We have no power, we have no leadership, our defence is rarely organised, we play very slow, we barely take any long range shots, and the flair players are so stifled by the demands to play precision football that they don't get to show much flair or individual ability. It's only Palmer that does it. We're weak from corners, we don't counter attack. We're boring.
demiensatlier
Has thanked: 146 times
Been thanked: 94 times

Post by demiensatlier »

Logično je da bosta Carragher in Neville kot bivša igralca Liverpoola in Uniteda povedala vse najslabše o nas in zraven še potencirala, to je tako kot bi mi kaj povedali o Unitedu, verjetno nobene pozitivne stvari.

Res je, zaradi takih zapisov se potem dela neka negativna klima, opazil sem celo tisti zapis da naj bil mel Felix 300k plače, kar vemo da je daleč od resnice.

Mene osebno tale politika v kolikor bomo meli world class igralce ali pa vsaj blizu temu (kar Felix definitivno je) ne moti. Paziti moramo samo da nimamo nezadovoljnih igralcev, da grejo tisti drugam ali na posojo, in da se rešimo teh ki imajo prevelike plače, da se potem točno vidi v katero smer gremo.

Motijo me bolj izgovori v stilu da igralec ne paše v sistem (Gallagher, Sterling, Chilwell), pa vsi vemo, zakaj se prodajajo, tu trener nima nobene besede, verjetno je tudi zato Poch odšel, da smo zdaj dobili novega Yes mana.

Če bomo zoožali izbor prve ekipe, kar nam zaenkrat gre dobro, vsak dan kak odhod na posojo, smo lahko zadovoljni z delom uprave. Prihod lahko pričakujemo samo še 1 (Osimhen) in potem lahko potegnemo črto pozitivno. Edini problem ki ga tu vidim je ravno to, da je težko prepričat neke izkušenejše igralce ki so že navajeni velikih plač, zato tudi mislim da imamo toliko mladih in posledično daleč najmlajšo ekipo v ligi.
Last edited by demiensatlier on 21 Aug 2024, 15:07, edited 1 time in total.
glosos
Has thanked: 236 times
Been thanked: 75 times

Post by glosos »

Totally on topic (khm, khm), in predvidevam da si tole prilepil čisto naključno, in da "zapis ne odraža mnenj in pogledov urednistva" ...

Ampak bom zagrabil, upam da zadnjič :lol:

Nisem čisto prepričan kaj to pomeni "club DNA", in "soul of the club". Klub obstaja 120 let, in že odkar sem jaz živ, je šel skozi veliko različnih faz, ki ena z drugo nimajo kaj dosti skupnega. Kaj od tega je pravi DNA? Za mene (kot za vsakega od nas verjetno) je to vezano na obdobje, ko smo se zaljubili v klub.
Ampak časi Zolaja, Poyeta, Wiseja, Clarka, Floja, Vialliaja, de Goeya, Lebuefa, se ne bodo vrnili, in obsojen sem na večno bolečino, če bom čakal in čakal, da se bo to zgodilo. Tudi nikoli več ne bom stat 10 let, kar mislim da je pomemben aspekt tega, kako dojemamo fuzbal, in kako dojemamo dušo kluba etc ...
Ne vem koliko se kaj spomnite 2003, ko je Roman kupoval klub, ampak fanbase ni bil ravno navdušen nad tem. Zanimivo, zato ker je to ubijalo dušo in ni bil to DNK kluba ... Pa zdaj gladko tista prva leta z ekipo okrog Lamparda, Terryja, Colea, Cudicinija, Duffa, Hasselbeinka, Gudjonsona ... uvrščamo na piedestal in so nam pogosto referenca za to, kaj je duša kluba.

Nekoč pred tem je bil celo mainstream (duša?) kluba povezovanje s fašističnimi organizacijami po Europi in po svetu in rasistični napadi celo na lastne igralce, pa sem prepričan da danes noben ne misli na to obdobje, ko govori o klubskem DNK.

Da ne bo kdo preveč probal brat med vrsticami ... moj point je sano, da je govor o neki duši in o tem kaj klub je in kaj ni, in kaj bi moral bit in kaj ne sme biti, zaradi nekih stvari v preteklosti, vsaj nedosledno, če ne že smešno.

Back on topic, sam že nekaj časa razmišljam da bi se moral Lamps infiltrirat na Sky, da ponudi malo protiutež tem fantom, ki svoje bivše klube rišejo na skoraj biblijski način. Trenerska kariera mu ni zalaufala ravno kot je planiral, pundit je pa super job! :)
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

demiensatlier wrote: 21 Aug 2024, 11:50 Edini problem ki ga tu vidim je ravno to, da je težko prepričat neke izkušenejše igralce ki so že navajeni velikih plač, zato tudi mislim da imamo toliko mladih in posledično daleč najmlajšo ekipo v ligi.
Meni se pa to ne zdi problem, ce so pravila jasno vnaprej dolocena. Si izkusen WC igralec, super, pridi, igral bos za 150k/teden, ce se uvrstimo v CL bos dobil 2mio bonusa, ce zabijes 15 golov pa se dodatna 2mio (karikiram). S tem prides krepko cez 200k/teden. Ce teh bonosov ne bos dobil, pa je problem med drugim tudi v tebi in si take place ne zasluzis.

Ce ne delas tako, se ti zgodi, da imas razne Lukakuje, Casemire, Sterlinge in podobne, ker se jim se laufat ne ljubi, ker itak vejo, da imajo v vsakem primeru zagotovljene novce.. prodati se jih pa ne da, ker jih nihce noce (brez da si znizajo placo).

Seveda je nas sistem samo za samozavestne, lacne igralce, ziheras pa ne rabimo.
Trivinho
Has thanked: 219 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Se strinjam bork stabo to kar si napisu, js bi sam se dodal v primeru poskodbe ki je dalsa od 3 mescev se placa zmansa za 30% ker si na bolniski tko k v firmi...
sigismund
admin

Post by sigismund »

glosos wrote: 21 Aug 2024, 11:59 Nisem čisto prepričan kaj to pomeni "club DNA", in "soul of the club". Klub obstaja 120 let, in že odkar sem jaz živ, je šel skozi veliko različnih faz, ki ena z drugo nimajo kaj dosti skupnega. Kaj od tega je pravi DNA? Za mene (kot za vsakega od nas verjetno) je to vezano na obdobje, ko smo se zaljubili v klub.
Yup, točno tako bi rekel tudi sam, vsak enači "DNA" z obdobjem v katerem se je "pokonektal" s Chelseajem.

In prav imaš, niti moj prilimani post s tujega foruma in niti tvoja (legit/fai point) replika ne odražata nujno mnenja uredništva ampak zgolj posameznika ki ga je napisal (vključno z ljudmi, ki poste lajkajo). :D

Me pa veseli da te (očitno prevsem moji) posti pritegnejo k pisanju, sploh kadar so v okviru spoštovane debate in kulturne izmenjave mnenj, mamo pač različne poglede na situacije. :)
Chelsea_fan
Has thanked: 45 times
Been thanked: 77 times

Post by Chelsea_fan »

se strinjam delamo tudi dobro ampak mene zanima vase mnenje kje bodo igrali npr madueke mudryk felix palmer neto sterling (ce ostane) in nkunku. Kar se mene tice so to vsi prvo kategorniki..

recimo Felix/Palmer/Nkuku so mi nekako usi podobni igralci zdej Palmerja vrjetno in upam da pustimo v prvih 11 potem ali dati Felixa na krilo ali Nkukuja in s tem spet odzreti ostalim igralno mesto…

Sem mnenja da imamo prevec prvokategornikov zato je bil moj pomislek v tej smeri :)

ampak upam da bo Maresca to resil z rotiranjem evrope Pl itd..
BLUE IS THE COLOUR!!!
blueboy11826
Has thanked: 191 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Točno to chelsea_fan, sej realno smo mel vedno ogromno igralcev, ogromno njih na posojah. Situacija zdej je pa 10 napadalcov "prvokategornikov", zadnjič smo ugotavlal kam jih dat use za 3 oz. 4 položaje spredaj in kdo odpade oz. kdo odpade od vezistov, če bomo uporabljal 4 ofenzivce. Ni glih enaka situacija kot v preteklosti.

Bork s tabo se strinjam, pogodbe z bonusi so super, naj majo motivacijo. Lansko sezono smo igral z veliko večino igralcev, s takšnimi pogodbami, vseeno ni motivacije ali ni kvalitete?
Ali še vedno igralci po enem letu (ali dveh) nekako ne pašejo v sistem, iščejo svojo pozicijo? Ker v tem primeru so odpovedale excelove tabele naših strokovnjakov. Letos upam, da se poklopi, se igralci ujamejo z Maresco in njegovim sistemom in da se borimo za višja mesta kot lani.

Glede DNA pa Chelsea nikol ni bil tako drugačen kot je zdaj. Sigurno marsikdo iz stare šole ni bil navdušen nad prevzemom Abramovicha, ampak v enem letu je iz kluba naredu velesilo, takojšnji rezultati in kritiki so se mogl ugriznt v jezik. In iz prve roke vem, od navijačou starih 60,70 let, da jim je ta prevzem precej manj všeč kot Romanov.
KTBFFH
demiensatlier
Has thanked: 146 times
Been thanked: 94 times

Post by demiensatlier »

Se tudi strinjam s tabo bork, ampak vseeno mislim da bo problem v prihodnje v že idelanih igralcih ki imajo pri drugem klubu visoko plačo, Osimhen je lep primer. Če bi mu ponudli 250k na teden kot v starih časih bi že zdavnaj bil naš igralec.

Primer, recimo imaš 2500e plače pri neki firmi. Če ti druga firma ponudi jurja plače in čez nekaj časa 500e več v primeru da si priden, boš šel njim ali tisti firmi, kjer že maš 2500 evrov ne glede na to kako boš delal? Razmislil bi edino če bi bili pogoji nevzdržni, pri firmi za 1500 pa idealni. To govorim o tistih ki so že izdelaniigralci, trenutno pač imamo politiko mladih igralcev ki so veseli "manjših" denarjev.
sigismund
admin

Post by sigismund »

To z manjšim plačilom športnikov ko so na bolniškah imajo v rokometu rešeno že nekaj časa. Ne igraš -> plačan si manj, simple.
V nogometu se vrti sicer mnogo mnogo več denarja, plus nogometaši so postali take entitled razvajene perle da dvomim da bo kdo pristal na skromnih 80k/teden med potencialno bolniško, rajši grejo v drug klub kjer tega aneksa v pogodbi ni. :)

Mamo res kar armado igralcev, treba rečt, pa vseeno nismo naslovili najbolj kritičnih pozicij v obrambi in to me najbolj moti. Na sredini in po krilih se bojo po trije tepli za pozicijo, v sezono gremo pa z enim definiranim LB in enim RB zdaj ko je James poškodovan. Govorili smo pa že vsaj pol sezone da rabimo vsaj še enega CB (vmes smo se enega celo znebili lol), kupujemo pa midfielderje in golmane. :)
Trivinho
Has thanked: 219 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Tale sezona je tudi sezona kjer moramo tudi biti minimalno vsaj 4.
In pa vsaj eno kanto osvojit.
Ker brez 4. Mesta ki pelje v ligo prvakov in brez lovorike bo se ena razocarana sezona..in potem bo res se vec navijacev in igralcev dvomilo v projekt...
Post Reply