Chelsea_fan wrote: ↑26 Aug 2024, 15:03
Mogoče ni tema za to ampak vseeno vprašam..
Zanima me vaše mnenje glede na to, da je Gusto včeraj v napadu skos igral nekakšnega dmja.. a mislte da recimo nek igralec DM npr ne bi mogu v obrambi pokrit full backa pa v fazi napada pač nekega Invertet full backa...
Me resno zanima vaše mnenje
Chelsea_fan, zelo dobro uprašanje. Jaz bi reku ja, absolutno lahko. S prve se spomnim na sezono 17/18 in Fabiana Delpha, ki ga je Guardiola postavil na LB, ko so imeli žogo pa se je premaknu na položaj veznega. Kasneje ga je tam nadomestil Zinchencko, ki je prej igral kot vezsit (sicer bolj ofenzivni). Caicedo je npr. parkrat to igral pri Brightonu.
Če se navežem na Maresco, lani je nekajkrat koristil Choudhuryja na bočnem branilcu, s pomikanjem v sredino, ko so imeli žogo. Torej ni nemogoče, da bi to kdaj vidli tud pri nas.
Zakaj se to ne uporablja zelo pogosto? Pomoje zato ker nastane problem, ko nimaš posesti. V posesti se ta DM z LBja premakne v sredino, posledično se en vezni dvigne višje.
Ko nimaš posesti je tvoj DM je torej postavljen na LBju, kdo je potem takrat DM? Rabiš torej profil veznega, ki lahko igra v tem medprostoru v posesti, istočasno pa zna odigrati v sredini vezne linije kot DM. In taki so kar redki, predvsem na top nivoju. Primer je recimo Gundogan.
Pa tud DMjev, ki se znajdejo na beku je kar malo. Predstavljal si npr. Ricea 1na1 v duelu z Dokujem na krilu