CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
Post Reply

Kaj si mislite o Maresci?

Dal bi mu čas do konca sezone, potem bi ga menjal
9
43%
Dal bi mu še nekaj tekem
3
14%
Menjal bi ga takoj
5
24%
Obdržal bi ga, vidim ga kot dolgoročno rešitev
4
19%

Total votes: 21

sigismund
admin
Has thanked: 182 times
Been thanked: 355 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25

Post by sigismund »

Še enkrat, meni se zdi da je dal več lepih predložkov. Ena podaja je bila celo fantastična goal scoring oppertunity, ena redkih ki smo si jih v našem ležernem drugem polčasu sploh priigrali. Bi skoraj rekel da je Neto naredil na tej tekmi manj, pa se njega ne kritizira, celo "všečno je driblal". :)
demiensatlier
Has thanked: 145 times
Been thanked: 94 times

Post by demiensatlier »

Po prejetem golu smo bili v totalnem šoku, nismo vedli kaj naredit, kot da bi igralci pozabli zakaj so na igrišču, šele zadnjih 10 minut in pa seveda 1.polčas smo bli dobri. Osebno mislim da bomo s tako ekipo, če bo v glavnem ostala ista, začeli bolj resno konkurirati čez 2,3 leta. Zakaj? Ker smo prezeleni, nimamo izkušenj, nimamo vodij na igrišču, in ko pride krizna situacija s kakšnim prejetim golom ki ga nismo pričakovali postanemo totalno nebogljeni, manjka vodja ki bi povedal igrajmo naprej, pozabimo na prejet gol.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Se popolnoma strinjam demien. Tudi mene moti kako (še) neznamo nadzirati tekem, čeprav imamo eno najdražjih in na papirju najbolj talentiranih ekip v PL. Mogoče ne toliko nadzirati, ampak kako hitro se lahko "razpademo" tudi ko smo boljši nasprotnik, vidno že v času Potterja in pa Pochetinha. Kot sem napisal že včeraj, najbolj pomembno se mi zdi da se iz tekme včeraj nekaj naučijo. Niso še na točki kot so bili Lampard, Terry in podobni, ko je prišla taka tekma in so rekli "one of them, we move forward".

Ekipa bi mogla biti zdravo razmerje med izkušnjami in talentom, če se hočeš boriti za top top mesta. Mi takih izkušenj nimamo in pozna se. Včeraj je bila povprečna starost naše ekipe nekje okoli 23 let če se ne motim, nekonstantnost je neizogibna. Pričakovat kratkoročni uspeh je itak utopično in zato se nam bodo dogajale tekme kot je bila ta včeraj, čeprav smo imeli več kot dovolj pogojev za udobno zmago.

The median age of champions in the five major European leagues between 2009 and 2017 is a good indicator of a possible benchmark. This figure is 26.5 years old.

Tudi izbira Enza kot kapetana mi je večkrat vprašljiva, gledano tako prispevek na igrišču kot "kapetanski vložki" med tekmo. Meni je on ne logična izbira, nisem pa z njimi 10x na teden po par ur da bi lahko ocenil če je res najboljši za to vlogo ali ne. Definitivno ima še rezerve pri tej vlogi, pri igralski pa itak.
Chelsea_fan
Has thanked: 45 times
Been thanked: 77 times

Post by Chelsea_fan »

Se deloma strinjam s tabo sigi in demien.. ok vzamem v zakup, da so mladi in neizkušeni.. to pride v poštev recimo, če se ne znaš postavljati v določenih situacijah oziroma te nekdo preigra, ker si še po domače "zelen".

Ne bom pa ama nikol sprejel smo mladi neizkušeni za vložek truda in teka na igrišču.. To, da smo imeli povprečje 23 let samo pove, da vsi te naši mladci bi mogli teči 2x več kot ena ekipa z 35 letniki. Začeli smo igrati v 90 minuti.

Prepišem lahko neizkušenosti da nismo znali prebiti bunkerja itd.. Ampak spet pričakujem recimo Enza kot kapetana polnega energije da je kot vlak na sredini in vleče vse ostale..

Ne sekiram se tok zaradi izgube točk kokr se zaradi efforta.. vem in sem prepričan da bo to Maresca znal poštimat. Pohvalil bi Caiceda učeri se mi zdi da je on ravno tisti kateri je v parih momentih šel kot bik v nasprotnika. To bi pričakoval od vseh. Upam še, da bo Maresca naslovil težavo soliranja vseh napadalnih igralcev včeraj.. sem prepričan, če bi kdo iskal podajo včeraj namesto soliral bi lahko zmagali :)

Gremo naprej :)
BLUE IS THE COLOUR!!!
sigismund
admin

Post by sigismund »

To drži, čeprav pomanjkanje teka izhaja iz tega da je Palace dobro držal blok zadaj in naše podaje v prostor bolj kot ne vedno prestregel ali pa že v kali zatrl. Po par neuspešnih poizkusih pa začneš drkat žogo na sredini in neveš več kako naprej <- neizkušenost. :)
Se pa strinjam da jim lack of urgency in pomanjkanje teka lahko vsaj nekoliko očitamo, ni bla to prva taka tekma ampak sta bili obe s Servette (vsaj na oko) podobni.
ndm
Has thanked: 23 times
Been thanked: 66 times

Post by ndm »

Še moje mnenje. Prvi polčas super, ogromno dinamike, ustvarjene priložnosti, obramba zanesljiva, itd. Drugi polčas pa dober začetek potem pa tisti gol, ki nas je popolnoma presekal. Dejstvo je, da je premier liga premočno tekmovanje da bi prezivel tekme brez priložnosti nasprotnika. In ko imamo 4-5 smrtnih priložnosti pa ne damo gola za 2:0, nasprotnik pa zadane iz prve pol priložnosti je problem psihološki. Tu bo treba delati še več na tem, da čimprej “ubijemo” tekmo in potem mirno odpeljemo do konca. Se mi zdi da igramo nekoliko hitrejši tempo kot napram lanski in predlanski sezoni. Me pa izredno moti ena zadeva. Ko gradimo igro obračamo stran čim hitreje (vse lepo in prav), potem pa pride zoga iz ene strani na drugo in se najde Madueke (ni edini, da ne bo pomote, samo on mi je ostal v spominu) ki gre v dribling pa vidi, da ne bo slo in potem namesto, da bi hitro oddal žogo naprej da ponovno zamenjamo stran, on porabi 2-3 sekunde da odda zogo od sebe, ker se mu neda hitro zasukat al kaj? In v tem casu se nasprotnik postavi na vse položaje in gremo spet od zacetka… ne razumem res!

Sicer pa pohvale Fofani in Collwilu. Se mi zdi, da sta precej dobro odigrala tekmo. Tudi Caicedo je vsako tekmo boljši.
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

Ndm, lepo da si izpostavil Colwilla in Fofanaja. Se tudi meni zdi, da igrata vsako tekmo bolje. Branilci rabijo čas, da se uigrajo in samo upamo lahko, da ostaneta zdrava. Oba dva sta medtem bila vpkolicana v ENG oz FRA repko. Včeraj je bilo sporočeno, da je Fofana z namenom dodatne rehabilitacije in priprav na klubske obveznosti vpoklic zavrnil. Dobra poteza glede na njegove poškodbe.

Zaenkrat je sicer še prehitro govoriti, ampak občutek je, da je celotna ekipa precej bolj zdrava kot v preteklih sezonah. Pred časom sem bral en članek o tem in naj bi to bila posledica dela z novim fitness trenerjem, ki je v klubu od sredine prejšnje sezone. Menjave pomožnega kadra se očitno počasi obrestujejo. Tudi igrišče SB naj bi bilo v tej sezoni precej bolje pripravljeno kot v preteklih. Je sicer bilo kar veliko hudovanja nad menjavo našega prejšnjega trava mojstra.

Še eno pomembno opažanje se mi zdijo naši protinapadi. V preteklosti smo bili znani kot odlična ekipa iz protinapadov. V zadnjih letih pa smo le redko videli gole iz protinapadov. Letos je občutek, da smo vedno nevarni in smo že veliko golov dosegli iz protinapadov. Jackson je včeraj dejal, da jih na treningih veliko vadijo in da vsak točno ve, kaj mora storiti. Dobro delo Maresce se tako pozna že na več nivojih.

Edino kar zelo boli, sta izgubljeni 2 piki. Letos jih bomo morali nabrati še ogromno, če želimo biti med top4, kar bi moral biti cilj.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Dejansko igramo v soboto ob 9h zvečer lol.
blueboy11826
Has thanked: 190 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

sigismund wrote: 13 Sep 2024, 08:38 Dejansko igramo v soboto ob 9h zvečer lol.
Bedarija res, samo da je več tv terminov :roll:
KTBFFH
demiensatlier
Has thanked: 145 times
Been thanked: 94 times

Post by demiensatlier »

Škoda da ni še malo kasneje, bom lahk sam pol ure gledal 😅
glosos
Has thanked: 236 times
Been thanked: 75 times

Post by glosos »

sigismund wrote: 13 Sep 2024, 08:38 Dejansko igramo v soboto ob 9h zvečer lol.
Ah, sweet summer child, za NFL fane so to rookie numbers :)

Sicer pa šalo na stran, top termin, otroci bodo že spali
sigismund
admin

Post by sigismund »

Prekriva se z mojmu drinking terminom. :rtfm:

Mogoče mi pa prav pride da se prekriva, glede na naše nepredvidljive predstave. :D
glosos
Has thanked: 236 times
Been thanked: 75 times

Post by glosos »

Sem za trenutek pomislil da se boš odpovedal pitju, pol sem pa prebral do konca :)
sigismund
admin

Post by sigismund »

Kot fen Chelseaja in 49ersov sm skor primoran pit. :shoot:
chelsea boy
Has thanked: 1 time
Been thanked: 37 times

Post by chelsea boy »

Kako je to penal, a lahko že odjebe ta Taylor. Sanchez se je ustavil in stal na mestu že usaj sekundo ali dve pred kontaktom. Je pa vsaj nekaj pravice, super obramba.
Post Reply