Liverpool je očitno šel naprej, pa bi jst eno drugo temo načel takole za vmes predebatirat do četrtka.
Pred sezono je bilo objavljeno da bodo vsi nekapetani brezpogojno kaznovani za vsako agresivno vedenje ob piskih prekrškov itd. Češ za te stvari je kapetan in zgolj kapetan lahko pristopi do sodnika ker se je to bentenje sodnikom precej razpaslo in s tem kartoniranjem naj bi to zadušili dokler se igralci tega ne navadijo. Vse lepo in prav, ideja ni napačna, pizdenje sodnikom je bilo na momente že res neprebavljivo.
Upam si pa trditi da smo tukaj vsi vedeli ali pa vsaj pričakovali da je bilo to "
pravilo" lepo videti zgolj in samo na papirju. Po pičlih 8 krogih se kaže točno to kot se je vedlo da bo, težki bias. Mi smo letos prejeli že 30!! rumenih kartonov in smo najbolj kartoniran klub v PL, po občutku smo jih vsaj 10 od tega dobili zaradi "
pizdenja sodniku" igralcev brez kapetanskega traku. Jackson ima 3 kartone in vse ima zarad nekega petelinjenja in pizdenja. Cucurella in Fofana sta včeraj počivala ker sta imela po 5 rumenih...
Zakaj to govorim, včeraj sem gledal Man City in so v nekem trenutku kolektivno Haaland, Gvardiol in Silva planili direktno pred fris sodnika. Ni se zgodilo popolnoma nič, pokazal je na rokav češ "
z mano govori samo kapetan". Čez par minut identična situacija, Haaland ima v celi sezoni 1 rumeni karton pa kolikor sem gledal letos tekme Cityja stalno nekaj pizdi. Jota, Salah in praktično celoten Arsenal ki imajo pred sodnikovim nosom pavšal je sploh brezveze izgubljati besede. Saka ima 1 karton, Jota enega, Haverz 0, Haaland 1.... Kako in zakaj smo mi akumulirali toliko kartonov zaradi pizdenja medtem ko si drugi lahko dovolijo marsikaj mi ne bo nikoli jasno, edina razlaga je pač bias. OK, so dobili tudi naši nasprotniki rumene kartone ko so samo z roko zamahnili proti sodniku češ "
kakšen bullshit call". OK, kje so potem vsi rumeni kartoni za Sako, Havertza, Salaha? Tip ima roke v nebo usmerjene non stop, kot da moli.
Na splošno je sojenje v Angliji pač slabo, to se itak ve, ni sezone da ne bi blo težkih pripomb čez sodnike in VAR ki tako ali durgače odločajo tekmo, na žalost bolj ali manj vedno v korist enih in istih igralcev ali pa klubov. Ampak to pravilo "
only captain may communicate with a referee" mi je bilo že od same napovedi brezvezno in se je točno vedelo da to ne bo veljalo za tisto "
PL elito".
Pa to ne velja samo za igralce, ne ne ne, Maresca je že dobil rumeni karton letos, pa vemo kaj vse počneta in si ob igrišču dovolita Arteta in Guardiola, oba s po 0 rumenimi kartoni v letošnji sezoni.
Večkrat se piše in govori da imamo mi sami težave z disciplino. Ja, absolutno se strinajm, za vse te akumulirane kartone smo krivi sami, prvo počistimo pod svojim pragom. Če gledaš pa druge tekme, kakšne scene recimo zganja Arsenal (ko jim gre ali pa ne) ali pa kaj počne City ko jim gre za nohte, takrat se pa vprašaš. Res me zanima vaše mnenje glede te same konkretne situacije s kartoniranjem in govorjenjem v sodnika, ful me ne zanimajo komentarji v smislu "
bias je bil in vedno bo, življenje ni potica, ne se obremenjevat, kaj jočeš", itd. Pač pogrešam raznolikost pogovora na forumu, zato sem začel to temo.