CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
n1i9k9o6
Has thanked: 89 times
Been thanked: 103 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25

Post by n1i9k9o6 »

Hja, tole je pa pomoje skupaj z Bournemouthom away daleč naša najslabša tekma. Glede na to, da so fantje med tednom počival, Unitedovi pa ne, je bilo to konkretno pod pričakovanji.

Pokazalo se je kar nekaj težav, ne vezano samo na to tekmo ampak bolj v širši sliki in zanima me reakcija Maresce na tekmi prot Arsenalu.

Pika na Old Traffordu ni katastrofa, bolj je zaskrbljujoča igra.
blueboy11826
Has thanked: 107 times
Been thanked: 54 times

Post by blueboy11826 »

Proti slabemu Unitedu niti za trenutek nismo zgledal kot, da si zmago res želimo. Brez prave ideje kaj in kako točno smo hotl odigrat.
Kar res ne razumem je kako danes nista Felix in Nkunku dobila priložnosti. Sigurno bi spremenila ritem igre, al smo se kr zadovoljil s točko?
KTBFFH
michooo
Has thanked: 1 time
Been thanked: 19 times

Post by michooo »

Že proti Newcastlu je bilo malo čudno, da v igro ni prišel Palmer. Kot da smo se takrat kar vdali. Očitno je bil današnji game plan takšen, da ne zgubimo.
sigismund
admin
Has thanked: 92 times
Been thanked: 152 times

Post by sigismund »

Blueboy, michooo, se strinjam, z jezika sta mi vzela.

Tekma sama zase je bila brezvezna, mogoče celo dolgočasna, sploh za derbi. Na koncu sem z izidom kar nekoliko razočaran iz povsem drugih razlogov kot sem jih pričakoval. Točka na OT ni slab izplen, itak da ne, ampak to govorimo zdaj že 12. leto zapored.

United se mi sploh ni zdel dober, v bistvu so bili na trenutke zelo statični. Mi smo bili pa tisti, ki smo njihovo igro praktično sprejeli in se pimplali po sredini malo mi malo oni. Nobene hude želje po tem da povedemo do trenutka ko smo prejeli gol, pa še to tekmo bi izgubili če ne bi nekdo na igrišču potegnu vn eno tisto potezo ki jo na taki tekmi rabiš, na srečo jo Caicedo je. Overall škoda no, mislim da so se preveč ustrašili Old Trafforda, čeprav je res težko gostovanje in je United že nekaj sezon there for the taking, pa kar ne gre in ne gre.

Če grem pa bolj natančno, Caicedo je vsako tekmo boljši oziroma vsaj nekako konstantno drži nivo, bi rekel da igra zelo dobro. On zdaj kaže tisto kar bi nekako želeli da pokaže tudi Enzo, ki ne samo da ne začenja več tekem, tudi ko pride v igro je meeh. Isto velja za Mudryka, ta tip je zgrešen nakup, mi je prav žal. Bolj kot ga gledam bolj se mi zdi da ne bi znal predriblati trening stožca. Z izjemo tekem v konferenčni ligi kjer so nasprotniki toliko slabši še nisem videl enega res vrhunskega dribla z njegove strani, pa poizkuša konstantno. Štorast zgleda, če že slučajno pride mimo koga izgleda pa kot dribling na kaki vikend rekreaciji v dvorani ko se ti žoga srečno odbije nazaj na nogo, pač krneki. Za nameček je potem še statičen brez žoge, njegovo vtekanje je pa tudi 50% časa preoptimistično (nimamo Fabregasa na sredini), ostalih 50% pa nesmiselno.

Žalosti me tudi da je Maduekejev output preslab glede na to, da se mu je pokazalo zaupanje in dobiva vedno več minut, tudi štarta tekme. 1 dobra, mogoče celo vrhunska tekma ko da hat-trik, potem pa tekma na tekmo na tekmo kjer nimamo od njega praktično nič. Vem da je v njem dober fuzbaler, samo na konstantnosti mora delat. Potem je tu še Neto, ki bi rekel da je mel včeraj dobro tekmo.

Še na temo Nkunku in Felix. Za prvega me res zanima, čemu ne dobiva minut? OK ja Jackson res trese, ampak da niti v igro ne prihaja več?
Felix se mi vedno bolj dozdeva da je bil Atleticov pogoj da od nas kupi Gallagherja, enostavno nima smisla ga toliko tekem držati na klopi, nevem no. Mislim da Maresci ne paše in ga je bil Chelsea bolj ali manj "prisiljen" kupiti od Atletica. Za oba zgolj na glas razmišljam, če so fantje kaj bolni (kot npr. Sancho ki že 3 ali 4 tekme ni igral zaradi bolezni, no včeraj itak ne bi smel igrat) ali pa poškodovani pa ne vem.

Še enkrat škoda no, ker nismo zmagali in prikazali celo meeh predstavo se ne morem znebiti občutka da je bil izpad iz pokala med tednom sedaj čisto odveč/brezvezen. In tako kot je napisal niko, bolj kot rezultat skrbi igra. Dodal bi še to - na Palmerjev tih dan se bomo mi matrali. Ni nekoga drugega, ki bi prevzel vajeti in peljal naprej. Do sedaj je to 1x storil Madueke, proti Wolvesom se jih je par nastreljalo, ostalo smo Palmer FC ali pa Brezidejni FC. Naš honeymoon je šel mimo, smo sredi težkih tekem in veseli december še prihaja, fantje in Maresca imajo še težko, težko delo.
blue222
Been thanked: 13 times

Post by blue222 »

Upam, da Maresca malo pomeša prvo postavo. Meni osebno Enzo ni tako slab, sam bi začenjal z njim v navezi z caicedom. Poizkusil bi tudi z Nkunkujem in Felixom v prvi, na klop bi dal Maduekeja in Jacksona.
Po tem bi verjetno Felix igral levo, Neto desno in Palmer za Nkunkujem. Že večkrat sem omenjal, da sta mi par Lavia/Caicedo preveč defenzivna, mogoče primerna za težje tekme.
Bomo videli kako naprej. Škoda pa res za nepotrebne izgubljene točke do zdaj. Zagotovo bi lahko imeli kakšno točko več.
Trivinho
Has thanked: 101 times
Been thanked: 36 times

Post by Trivinho »

Noben pa ni komenteral Jamesa na Lb, nevem zakaj to dela Mareska...
Cucurela edn najbolsih levih bocnih na svetu on pa igra z desnim bocnim na levi.
Pa mislm da bi Nkuku biu bol koristen kot Jakson v napadu, ker Nkuku ima tisti bolsi zakljucek in bolje zna se postaviti kot Jackson in verjamem da bi prsu prej do priloznosti...
Tko da ma spet glupe fore Mareska...
sigismund
admin

Post by sigismund »

Trivinho wrote: 04 Nov 2024, 09:14 Noben pa ni komenteral Jamesa na Lb, nevem zakaj to dela Mareska...
Cucurela edn najbolsih levih bocnih na svetu on pa igra z desnim bocnim na levi.
... Bork je napisal dobesedno to in nobeden ga ni niti citiral niti nič dodajal, ker je s svojim postom že vse povedal kar si po mojem večina na forumu misli :)
bork wrote: 03 Nov 2024, 18:19 Gusta ven, ker ni nič od nič od njega že nekaj časa. Jamesa na RB in Cucurello na LB.
In zadnjič si pravu kako ne razumeš Maresce ker ne igra Chilwella, danes pa pišeš da je Cucurela edn najboljših levih bočnih na svetu. Pa saj si praktično sam sebi odgovoru.
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Glede bočnih je pomoje tu več dejavnikov, predvsem taktičnih in meni osebno je logično zakaj se je Maresca za to odloču, je pa tud on videl, da to ne deluje najboljše in zato ob polčasu menjal Gusta. Sicer tud ta ideja kot smo igral v drugem polčasu potegne za sabo določene probleme, ki bi se prot boljšim nasprotnikom poznale. Zato sem tudi napisal, da so se pokazale težave v širši sliki in me zanima reakcija Maresce proti Arsenalu.
Trivinho
Has thanked: 101 times
Been thanked: 36 times

Post by Trivinho »

Gusto je dokazal da je edn najbolsih desnih bocnih na svetu med top 5.
Ce ga das pa na levi bok pa normalno da nebo igral vsako tekmo vrhunsko ker ni navajen te pozicije.
Lani je vrhunsko nadomestil Jamesa ki ga pomoje niti nismo toliko pogresali ker je Gusto odigral perfektno.
In zdaj ko se je vrnil James bi lahko rotinirano dal obema sanso na RB.
Isto tako bi lahko rotinirano odigral na LB z Cucurelo in Chilwelom.
ndm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 29 times

Post by ndm »

Katero tekmo pa je odigral Gusto na levem boku? A ni bol obe tekme James levo in Gusto desno?

+ roko na srce je letos Gusto precej slab. Pa je meni zelo vsecen igralec. Ampak mislim, da je pri njemu zaznati ogromno tehničnih napak, predlozki so vedno kontra (ok tu so tudi napadalci delno krivi). Na splosno se mi ne zdi najbolj pri stvari letos zaenkrat. Verjamem, da bo našel staro formo.

Eno neumesno vprasanje. A je še kdo opazil pri Jamesu njegov tek oziroma ustavljanja pri šprintih? Meni se zdi da je ekstra “neroden” oziroma sem opazil precej trdo ustavljanje. Ne vem ali je to povezano kaj s poškodbami ampak mene vsakic zaboli srce, ko vidim pocasni posnetek njega v sprintu😂 a je še kdo drug to opazil? Recimo gusto ima precej bolj “fine” reakcije pri podobnih zadevah.
blue222
Been thanked: 13 times

Post by blue222 »

Js to opažam že vsaj leto in pol. Iz glave od tiste tekme z Realom.
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Gusto je na levem odigral samo proti Poolu, če se ne motim.

Jamesovo ustavljanje je pa pomojem povezano predvsem poškodbo ja.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Inter 1 0 Arsenal
Newcastle 1 0 Arsenal
Bournemouth 2 0 Arsenal

Za njih ravno pravi trenutek da pridejo h Charity FC-ju najti formo :)
blueboy11826
Has thanked: 107 times
Been thanked: 54 times

Post by blueboy11826 »

Sm tut js tuhtu na to sigismund. Iz tekm proti slabem Unitedu in Arsenalu, ki ni v najboljši formi, bi skor mogl izvlečt 4 točke, če hočmo pokazat, da smo resn kandidat za top4 oziroma še višja mesta. Če premagamo Arsenal in pokažemo dobro igro, brez problema pozabim slabo proti Unitedu. Če bo pa isto in recimo da potegnemo piko spet, bo pa to vsaj za mene mal razočaranje.
KTBFFH
chelsea boy
Has thanked: 1 time
Been thanked: 19 times

Post by chelsea boy »

Ali je City zgolj v slabi formi zaradi poškodb, ali se bližamo koncu njihove popolne dominacije?
Škoda da letos še nismo pravi, mam filing da bo ob kiksih Citya in Arsenala potrebnih manj kot nekih norih 95+ točk za naslov.
Post Reply