CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu

Kaj si mislite o Maresci?

Dal bi mu čas do konca sezone, potem bi ga menjal
9
43%
Dal bi mu še nekaj tekem
3
14%
Menjal bi ga takoj
5
24%
Obdržal bi ga, vidim ga kot dolgoročno rešitev
4
19%

Total votes: 21

RedMiner
Has thanked: 114 times
Been thanked: 97 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25

Post by RedMiner »

Končno, v vseh pogledih je bla tole nuja za napredek ekipe.
V sredo pa sproščeno v finale :)
sigismund
admin
Has thanked: 183 times
Been thanked: 355 times

Post by sigismund »

Yessss, bravo!
chelsea boy
Has thanked: 1 time
Been thanked: 37 times

Post by chelsea boy »

Malo posrečen gol potem pa super odigrano v obrambi, bravo fantje. Tudi vsi ostali rezultati so nam šli na roko, čeprav jih niti nismo potrebovali.
michooo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 69 times

Post by michooo »

Bravo fantje, v drugem polcasu pokazali boljsi obraz in prigarali tole ligo prvakov.
Se vidi koliko je na kocki, tudi bolj izkušena Villa in Newcastle sta zgubila na tekmah brez nekega pomena za nasprotnika.
Trivinho
Has thanked: 219 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Res so nam tud drugi rezultati sli na roko, vila preseneceno zgubila od uniteda, newcastle tudi proti evertonu nemocen.
Kar se pa nas tice smo pa odigrali toliko kot rabimo za rezultat ki nas vodi v ligo prvakov, samo 2 tocki za citijem smo.
Vseeno pa bi rad tudi lovoriko v sredo.
Sezona bo uspesna z lovoriko, brez nje pa nebom zadovoljen.
Se vedno sm pa mnenja da Maresca ni dovol dobr za nas klub in bi rad da pride nekdo ki bo te igralce spravil na nivo ki bo tudi v ligi prvakov nasledno sezono uspesn.
Chelsea_fan
Has thanked: 45 times
Been thanked: 77 times

Post by Chelsea_fan »

bravooooo ekipa.. vesel sm da nm ne uspelo.. vidla se je zelja pri fantih tako da bravo se enkrat

kar se Maresce tice pa moje mnenje je nespremenjeno.. rekel sem da ima do konca tezke tekme in ce ns prpelje v lp bi mu dal sanso.. stojim za tem.. ce pogledam finale konferencne igramo prisli smo v lp z eno mlajsih ekip.. preprican sem ce pripeljemo se kaksno dobro okrepitev znamo mesat strene povsod :) tako da hvala fantje za lep zakljucek vikenda :)
BLUE IS THE COLOUR!!!
chelsea boy
Has thanked: 1 time
Been thanked: 37 times

Post by chelsea boy »

Dvomim, da bomo menjali Maresco glede na top4 in morebitno osvojeno konferenčno ligo. Sezono smo sigurno končali nad pričakovanji, samo poglejte si, kam so nas umeščali ostali navijači pred začetkom sezone. Naslednjo sezono pride še Estevao, ki res blesti v Braziliji, pa tudi Petrovič, ki je bil najbolje ocenjen golman v top 5 ligah. Tako da po mojem mnenju rabimo samo še enega cb in špico, pa znamo biti brez problema v top 4 (5) in priti vsaj do četrtfinala lige prvakov.
blueboy11826
Has thanked: 191 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

No cilj v PL smo dosegli, še konferenčna v sredo pa bo sezona uspešna. Kakršnokoli mnenje že ima vsak o Maresci, si bi s tem zaslužu dobit priložnost v naslednji sezoni, kjer pa se bo zahtevalo malo več.
KTBFFH
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

24 let in 36 dni ter 1,7 % možnosti.

Prvi podatek je podatek o povprečni starosti naše enajsterice v tej sezoni, drugi podatek pa je izračun superračunalnika OPTA, koliko možnosti za uvrstitev v Ligo prvakov je Chelseaju pripisoval marca 2025, torej dva meseca nazaj.

Z najmlajšo povprečno enajsterico v zgodovini EPL in praktično proti vsem možnostim so fantje in Maresca obrnili sezono in se uvrstili v Ligo prvakov. Ne samo to, končali so zgolj 5 točk za title contender Arsenalom in 2 točki za lanskoletnim prvakom Cityjem. Na zadnjih 5ih tekmah, ki so vse po vrsti bile must win, je bil ves pritisk na njih. Niso se zlomili, ampak v slogu ekip iz ere Abramoviča igrali potrpežljivo in po zadetku ubili tekmo. Chelsea way of winning. Za to gre velik respect Maresci, ki je pokazal, da je taktično zelo prilagodljiv trener. V preteklih nekaj sezonah bi verjetno večino teh tekem izgubili in ostali brez uvrstitve v Ligo prvakov.

Ta sezona je živi dokaz, da se nogomet igra do konca maja in da ni dobro delati zaključkov na polovici sezone. Če bi uprava naredila zaključek sredi sezone, bi Maresca danes verjetno bil preteklosti. Skozi celotno sezono gledano (zelo dobra 1/3, slaba 2/3 in zelo solidna 3/3) si je Maresca zaslužil, da vsaj še do konca prihodnje sezone ostane na klopi našega kluba. Bomo pod Maresco osvajali največje lovorike? Ne vem če... je pa prav, da mu damo priložnost tudi v naslednji sezoni, ker gre za mladega trenerja, ki se hitro uči. Bi bil enakega mnenja, če se ne bi uvrstili v Ligo prvakov? Odvisno... če bi v sredo zmagali Konferenčno ligo, potem vsekakor ja, če bi izgubili pa ne, ker po moji oceni ne bi dosegel glavnih ciljev te sezone.

Letošnja sezona je prav tako dokaz, da nekateri igralci rabijo dalj časa, da se navadijo na novo okolje in pokažejo kar znajo. Cena, ki jo plačamo za mlade igralce, ne odraža nujno njihove trenutne kvalitete, pač pa njihov potencial. Zato tud ni fer, da igralce odpišemo že po eni sezoni... ne glede na to, a smo za njih dali 40 ali 120 mio. Caicedo, Enzo in Cucurella, kapo dol!

Jaz sem se s tega foruma umaknil pred meseci, ker je bilo vzdušje enostavno neprebavljivo. Toliko enga pesimizma, večinoma s strani dveh uporabnikov, nisem že dolgo videl. Vse je bilo narobe... če smo zgubili, smo zgubili, ker smo zanič... če smo zmagali, smo zmagali, ker smo imeli srečo oziroma zmaga itak "ni štela", ker smo slabo igrali, če nismo igrali slabo celo tekmo, smo pa igrali slabo en polčas in zmaga vseeno ni štela (?) :lol: . Največja neumnost od vseh je bila pa ta, da je bila za padec forme sredi (!) sezone itak kriva uprava, ker baje Maresca pleše kot igra uprava :lol:. In na koncu je bilo vse skupaj samo še eno kurcanje uprave in merjenje kurcev, kdo je imel prav pred sezono. Bolj redki (po količini postov, ne po številu) pa ste tisti, ki ste na zadevo gledali bolj objektivno in izpostavili tudi mladost ekipe, padce v formi, ki so bili letos normalni pri praktično vseh ekipah razen Liverpoola, občasno nesrečo s sodniki itd. Kot rečeno, me je ta negativizem odvrnil od spremljanja foruma in bom tudi v prihodnje zgolj občasno aktiven.

Pa upam, da ne bomo brali, da smo 4. in po točkah blizu Arsenalu ter Cityju samo zato, ker so ostali imeli slabo sezono. EPL je v zadnjih letih postala tako competitive, da lahko praktično vsak premaga vsakega. Zato pa moraš biti na 100 % večino časa... če v določenem delu sezone padeš na 90 %, se bo to takoj poznalo na lestvici. Od povprečno najmlajše ekipe vseh časov pa itak ni za pričakovati, da bo zdržala 38 krogov na 100 % oz. blizu temu. Verjamem pa, da gremo v pravo smer, ekipa raste, se izboljšuje in samo vprašanje časa je, kdaj bomo zopet med najboljšimi :cfc01:
sigismund
admin

Post by sigismund »

Kar nekaj zelo dobrih pointov s katerimi se strinjam. Tisti del o umikanju in komentarjih uporabnikov je pa kar nekako odveč, v bistvu meni osebno pade v tisto kategorijo katero sam označuješ za neprebavljivo in si se zaradi nje oddaljil od foruma. Kakorkoli, welcome (občasno) back.

Meni je ob koncu sezone najbol zanimivo prebrati napovedi z začetka sezone in jih primerjati z dejanskimi dosežki ob koncu sezone. Sem jih zbral z začetka te teme, datumsko grejo tja v lanski julij in avgust. Da vidimo kako zelo uspešni smo bili v napovedih oziroma pričakovanjih:

sigismund:Trenerja že lahko ocenjuješ nekje v sredi sezone glede na predstave, končno oceno pa vseeno moraš podati na koncu sezone.Maresca mi je še vedno ogromna neznanka in pademo lahko kamorkoli med mesta 4-13. Če že morm ustrelit, pa ajde rečem da bomo na koncu 7., pa vsak 20 pik za prvim mestom.
Še do včeraj je bilo možno da bi končali 7. Na koncu smo bili 4., kar je kar nekaj mest višje od tega kar sem pričakoval. Liverpool je na koncu precej tankal in bi bili lahko 20 pik za njimi, na koncu smo jih zaostali "le" 15. Kar se tiče PL smo cilj dosegli.

glosos: Kar se tiče pričakovanj pred sezono bi jaz bil zelo kratek. Zmagati konferenčno ligo je minimum.
Še vedno zelo v igri za uresničitev. Dejansko sem po včerajšnji zmagi za sredo bolj optimističen, uvrstitev v LP se mi zdi da nam je dala nekaj boosta.

demienstalier: Glede na to da imamo najmlajšo ekipo v ligi in novega trenerja ki bo še en čas uigraval svoj sistem, je težko pričakovat kaj več od 6. ali pa v najboljšem primeru 5.mesto, to je moje mnenje.
Smo presegli pričakovanja.

n1i9k9o6: Obvezno je treba osvojit konferenčno ligo. Ni izgovorov, da je ne bi in vse razen osvojitev bo velik fail.
Kar se tiče obeh pokalov, res bi bil vesel, da vsaj enega osvojimo, predvsem zato, ker smo bli v zadnjih letih velikokrat blizu, pa nam je vedno malo zmanjkalo. Malo pogrešam to veselje na Wembleyju.Kar se lige tiče nas pričakujem v top 6. Bomo videli kako bo z Osimhenom in ostalimi potencialnimi okrepitvami, če pride on+še kdo potem je tud top 4 povsem realno, za kaj več pa smo kot ekipa najbrž še premalo zreli.

V pokalih smo letos iskreno kar razočarali. Konferenčna liga je še vedno realno dosegljiva. TOP 6 smo dosegli, no celo TOP 4 in to brez Osimhena. :D

RedMiner: Pričakovanja pred sezono? Bomo videli. Toliko je če-jev, da pomoje nima smisla karkoli napovedovat.
Fair.

bork: Mene iskreno skrbi, da na dan prvega kroga sploh ne vemo, kdo sta nasa dva prva CB-ja. Se mi zdi, da tega perecega vprasanja v tem prestopnem roku sploh ne bomo resili. Zaradi tega tudi nisem prevec confident pred zacetkom sezone… verjamem pa, da bomo resno konkurirali za top4 in bili na koncu minimalno 6. Kej vec o pricakovanjih napisem po koncu prestopnega roka.
Skrb upravičena, sredi sezone smo nazaj v ekipo vlekli Chalobo. Top4 smo dosegli, tako da kljukica.

Kar se tiče teh par ugibanj zgoraj z začetka sezone lahko pod črto rečemo, da smo pričakovanja fanov (in verjetno tudi kluba) več ali manj dosegli. Ni bilo ves čas lepo, vmes smo konkretno failali, kar je, kot ugiba že bork v svojem postu, normalen padec v formi pri res mladi ekipi in trenerju ki jih imamo.

Nekaj vas je že načelo debato o Maresci, da dodam svoj kamenček. Gledano pod črto celo sezono je tako, med sezono smo bili večkrat kritični ker same predstave res niso bile dobre, taktično smo včasih totalno failali.
Osebno imam glede izpadov iz pokalov kar precej kritično mnenje, sploh za tisti nonšalantni izpad iz ligaškega pokala. Če se igra slabo in se to ljudje pokomentirajo jaz v tem ne vidim nič narobe. Tudi mnogo pozitivnih zapisov je bilo skozi sezono, res smo imeli vzpone in padce, kot se je pred sezono tudi nekako pričakovalo.
Da bi rekel da so me te predstave in dokaj mlačen nešto između fuzbal ki ga igramo od decembra dalje prepričale me sigurno niso, nekako me ne kupijo. Tudi sam ne vidim Maresce kot nekoga ki nam bo nosil lovorike, trenutno se mi zdi naskok na PL ali LP z njim at the wheel najmanj znanstvena fantastika.
Sem pa mnenja da si zasluži ostati. Tako kot smo lani za to in ono pokritizirali Pocha smo letos normalno da tudi Maresco. Njemu v bran, he delivered.

Se pa nekako ne strinjam s tem da ne bi smeli našega uspeha nekako predebatirati še skozi prizmo forme oziroma uspehov drugih ekip. Zakaj pa ne? Meni se zdijo sezone in forme drugih ekip velik faktor ki konkretno vpliva na našo končno uvrstitev, mar ne? Če to ne bi bilo res, potem ne bi lani izpadli v konferenčno ligo zaradi zmage Uniteda v FA pokalu, kot tudi ne bi letos z enim očesom spremljali včerajšnjih rezultatov Ville in Newcastla. Prej sem zapisal v bran Maresci "he delivered" in res je, tega mu ne vzemam. Se mi pa ne zdi da nismo 4. zaradi nekega Maresca masterclassa ampak se nam je na koncu precej poklopilo tudi drugje, kar je itak logično da se ti mora. Če si odvisen zgolj in samo od sebe, pol si bolj ali ne prvak. In še enkrat poudarjam, to nikakor ne pomeni da želim kakorkoli Marescin uspeh zmanjšati, daleč od tega.

Osebno sem mnenja da kljub temu da smo na koncu pristali na 4. mestu je naša pot do vrha še ekstremno dolga, lahko tudi 2-3 sezone v katerih vse izpeljemo perfektno, morda celo več. To govori že samo točkovna razlika do vrha ki bi bila še precej večja, če Liverpool ne bi na zadnjih 5 tekmah igral polresno samo proti Arsenalu. Manchester City je letos nabral 9 remijev in 9 porazov, slednjih je imel prej toliko v 3 sezonah skupaj. No, kljub temu so sezono končali pred nami in glede na sezono ki je za njimi verjamem da bodo v poletnem prestopnem roku neusmiljeni.
Liverpool je v primerjavi z lansko sezono pripeljal samo Chieso in posilil ligo, finančno so precej zdravi in bodo letos samo še dodali temu kar so gradili vsa leta še pod Kloppom. Arsenal je vsako leto bližje, če ne v PL pa v LP. Enkrat se bo tudi njim poklopilo, rezultatsko so itak pred nami, tudi core ekipe imajo boljši, torej so to že 3 ekipe s katerimi (teoretično) ne moremo tekmovati (še).

Pozitive sezone sigurno Cucurella, Caicedo, občasni shout tudi Enzo. Tudi Lavia precej doda, James je itak klasa na svoji poziciji.

Največji minus sezone je zagotovo afera Mudryk in pa kar nekako zaskrbljujoč padec v formi Palmerja iz katere ni in ni izplaval več mesecev. Tudi včeraj po tekmi in na večih slikah proslavljanj ni deloval najbolj prešerno. Minus tudi Jackson, preveč je nekonstanten, zapravljiv, v offsajdih, ali pa idiotsko komolčka ljudi. Not good enough. Sancho, huh, dober začetek, underwhelming konec. Jaz bi ga vrnil Unitedu. Sanchez se je z napakami nekoliko umiril, se mi pa zdi še vedno popolnoma nesiguren na žogi. Enostavno ni 1st GK material in bi ga brezpogojno zamenjal.

Skratka, letošnja poletna tržnica zna biti zanimiva. Potencialno smo lahko zanimivi večji bazi dobrih nogometašev, saj jim lahko kot klub ponudimo igranje v LP. Maresca in ekipa so dostavili, zdaj je na potezi uprava.
bork

Post by bork »

Liga se igra 38 krogov. Na koncu je važno, koliko pik nabereš po 38 krogih in vsak konča tam, kjer si je zaslužil biti gledano celotno sezono. Govoriti, da smo četrti zaradi slabih rezultatov drugih, je meni mimo, ker se mi ne zdi prav, da se izhaja iz nekih pričakovanj pred sezono in govori o tem, da so klubi ala City in Arsenal underperformali, istočasno pa se prezre klube, kot so NFO, Bournemouth ipd., ki so overperformali in ukradli veliko pik drugim konkurentom za top 4 oziroma 5. Mi smo res idiotsko izgubili 4 pike proti Ipswitchu in če bi imeli te 4 pike pred zadnjimi krogi, se noben ne bi tresel za Ligo prvakov. Zato se mi ne zdi fer govorit o tem, da smo v Ligi prvakov, ker so ostali klubi igrali slabo. Kot že večkrat videno, nobena imena in rezultati iz preteklosti v EPL niso garancija za trenutne rezultate in na koncu končaš tam, kjer si si pač zaslužil biti.

2025: 69 points
2024: 63 points
2023: 44 points
2022: 74 points
2021: 67 points
2020: 66 points
2019: 72 points
2018: 70 points
2017: 93 points
2016: 50 points

Tole so rezultati za zadnjih 10 let. Naše povprečje je 66,8 točk. Torej smo letos končali nad dolgoletnim povprečjem. Več kot polovico tega časa smo igrali v Ligi prvakov. Naše povprečje točk tudi ne odstopa bistveno od zadnjih sezon Abramovičeve ere, kar po mojem mnenju potrjuje stališče, da je kritiziranje uprave pretirano oz. izhaja iz pretirano čustvenega in nostalgičnega pogleda na situacijo.

Se pa strinjam, da bomo morali še nadgraditi ekipo in naše predstave, da bomo lahko konkurirali za naslov. Nismo še tam, je pa viden napredek iz sezone v sezono. Konkurenti se dobro krepijo, ampak zopet ne bi prehitevali... počakajmo vsaj do avgusta preden kritiziramo.

Verjetno je del mojega zapisa za nekatere res neprebavljiv... ampak nič proti temu, kar je blo par mesecev mogoče prebrati tu gor. Ne bom šel nazaj iskati postov, itak ve vsak zase, kaj je pisal. Sicer pa sem govoril samo o negativizmu in o tem, da je bila v očeh nekaterih za vse kriva uprava (spet za druge Maresca). Se strinjam, lahko bi imeli bolj izkušeno ekipo in bi v tistem stresnem obdobju verjetno zmagali kakšno tekmo več, ampak to ni filozofija uprave in se mi zdi prav, da delajo tako kot so si zamislili, ker na koncu sami nosijo odgovornost. Itak pa nobena uprava ni popolna... recimo Arsenalovi navijači bi lahko rekli, da imajo nesposobno upravo, ker ne kupi ene resne 9ke in so posledično že tri leta zapored končali kot 2. Liverpoolovi navijači bi lahko rekli, da uprava ni poskrbela za širino kadra in so posledično izpadli iz CL. Skratka, you get the point. Sam razumem, kaj uprava počne oziroma želi početi in vidim luč na koncu tunela.

Po mojem mnenju tudi ni potrebno, da igramo nek atomski nogomet, da smo uspešni. Arsenal v zadnjih letih igra v povprečju slabše, kot smo mi igrali leto, pa mu je vse skupaj par pik zmanjkalo za dva naslova. Liverpool letos tudi daleč od atomskega nogometa. Zato se ne strinjam, da so predstave preslabe, za kaj več. Vse kar nam je včasih zmanjkalo je bil x-factor. Glede ostalega zapisa pa ni dosti za dodati.
RedMiner
Has thanked: 114 times
Been thanked: 97 times

Post by RedMiner »

bork wrote: 26 May 2025, 14:51 2025: 69 points
2024: 63 points
2023: 44 points
2022: 74 points
2021: 67 points
2020: 66 points
2019: 72 points
2018: 70 points
2017: 93 points
2016: 50 points

Tole so rezultati za zadnjih 10 let. Naše povprečje je 66,8 točk. Torej smo letos končali nad dolgoletnim povprečjem. Več kot polovico tega časa smo igrali v Ligi prvakov. Naše povprečje točk tudi ne odstopa bistveno od zadnjih sezon Abramovičeve ere, kar po mojem mnenju potrjuje stališče, da je kritiziranje uprave pretirano oz. izhaja iz pretirano čustvenega in nostalgičnega pogleda na situacijo.
Malo so edino številke ponagajale.
Povprečje pod Abramovičem je 70,28 (2016-2022), zadnje 3 sezone pod novimi lastniki pa 57,33. Torej skoraj 13 točk razlike (kar bistveno odstopanje). Na podlagi tega pa težko govorimo o pretiranem čustvovanju in nostalgiji, ko primerjamo pretekla obdobja.
bork

Post by bork »

Vse lepo in prav, ampak govora je bilo o negativizmu v letošnji sezoni. Na koncu 69 v. 70,28 točk. Ni neke hude razlike. Vse tri sezone gledano, smo pa še kar daleč od povprečja, predvsem zarad katastrofalne prve sezone… ampak tudi to se popravlja.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Pa se ti ne zdi da vsaj malo pretiravaš s tem negativizmom? :D
Vemo da primarno ciljaš na Trivinha in ja se strinjam da je bil vmes že rahlo utrujajoč s svojim ekstra anti uprava mnenjem, to je bilo pa tudi to. Bilo je še dosti komentarjev za ta argument kot tudi proti, da je bilo tako toksično kot se je tebi zdelo pa res ne, vsaj ne v drugem delu sezone (no, takrat te itak ni bilo na forumu).
Trivinho je v resnici ful vredu dečko, ma pa pač svoj pogled na situacijo, mene dostikrat nasmeje. :D tebe pa kakega glososa tip precej trigira, večina si pa pač misli svoje in gre dalje, eni se strinjajo drugi ne, tretji ga ne jemljejo resno, who gives a flying f.
Večina komentarjev (gledano tekom cele sezone) je bila vseeno vezana na same tekme, formo, predstave itd.

Kar se pa tele igre številk tiče pa ja, še enkrat bom poudaril da nikakor ne želim zmanjšati uspeha Maresce. Mislim da to zdaj pišem že vsaj tretjič...pač absolutno mu kapa dol za uvrstitev na 4. mesto, popolnoma zalsuženo in tako kot praviš, po 38. krogih je vsak točno tam kot si zasluži biti, brez dvoma. Sem se pa malo poigral s številkami, ker to rad počnem.

Image

Vzorec sezon pod Clearlake ero je itak še čisto premajhen za kako resnejšo diskusijo, pa vseeno.

Pod Clearlake ero smo dosegali povprečno 58 točk, pod Romanom 70. Če izvzamemo pri vsaki eri najboljšo in najslabšo sezono (označeno z MID) nekako tako kot to delajo pri upoštevanju točk sodnikov pri smučarskih skokih, potem je razlika nekoliko manjša, Clearlake 63 vs. Roman 69.

Zaostanek za 1. mestom je Romanovih -22 vs Clearlake -29, oziroma MID s Clearlake -28 vs. Roman -25, zelo zelo majhna razlika.

Potem sem se pa za hec poigral še s tem kam bi nas letošnjih osvojenih 69 pik uvrstilo v preteklih sezonah in vidimo da dejansko z izjemo ene sezone pademo v TOP 5, kar je za moje pojme zelo soliden rezultat.

Za starost ekipe ki jo imamo in za "eksperiment" s trenerjem, not bad, vsaj kar se golih številk tiče. Če bi gledal pa zadnje 3 sezone pod Romanom in te 3 sezone pod Clearlake-om bi rekel da so razlike precej večje in od tu tudi toliko "negodovanja" s strani navijačev, kar pa enostavno mora biti vsaj razumljivo, če ne pač pričakovano. Nenazadnje smo bili sezono pred prevzemom kluba evropski prvaki...ampak da uprava ne bo delala vsega prav iz prve je tudi razumljivo, če se kdo s tem pač (še) ni sprijaznil pa njihov problem.

Football wise je druga, osebno večkrat ne vidim smisla v nogometu in večkrat kar komaj čakam konec tekme ker umiram od dolgčasa ali pa pizdim nad nivojem (skoraj amaterskih) napak. Spomnim se polfinal PSG-Arsenal in Inter-Barca, kakšen nor fuzbal, 2 večera sem res užival. Potem pa pride tisti naš bogi četrtek in žalost proti Djugardnu [EDIT: najprej sem imel celo napisano Kobenhaven, tako zelo unmemorable mi je vseskupaj lol], res primerjava fuzbala kot dan in noč. Ampak to je čisto subjektivna izkušnja, eni pač gledamo nogomet za animacijo IN rezultate, spet druge boli k za igro, važno so točke na koncu sezone, oboje popolnoma OK in včasih ne razumem zakaj se sploh zapletamo pri tem.

Včeraj je imel kolega rojstni dan in smo se dobili, par kolegov ki vsi spremljamo nogomet, smo pa kar pisana družba. En za Liverpool, en za Real, tretji za Bayern, fun times. Pa sem jih takole mal kot zunanje opazovalce malo povprašal kako vidijo trenutno Chelsea, pa so bili nekako složnega mnenja da smo tam nekje en EX major klub ki mnogo laja ampak se ga nobeden v koledarski sezoni ne boji več. Liverpool se je včasih tresel pred tekmami s Chelseajem, sedaj vedo da če bodo malo bolj resno šli v tekmo bodo dobili 3 točke easy. V ligi prvakov bi si vsak želel da bi si izžrebali Chelsea. Nekako da tem zunanjim fanom dajemo vibe Wengerjevega Arsenala, ki je delal cele ceremonije ko so se uvrstili v LP samo za to, da jih je potem Bayern vsako leto našeškal in poslal domov.
Liverpoolovemu fenu sm prebral tudi tvoj del posta ki se nanaša na njihovo upravo. Je rekel da imaš point kot ga hkrati tudi nimaš. Uprava je res kriva da imajo primankljaj na kaki poziciji, glede poškodb in slabe forme pa ne more narediti veliko. Da smo tudi prikazali primer zelo slabe prakse ko smo nastackali ekipo z wingerji potem pa gagali na drugih pozicijah ki jih nismo primerno naslovili, kar vemo pa tudi že sami.

Bomo videli, jst res upam da je uvrstitev v LP dala fantom boost in upravi dovolj motivacije da se stegnejo za par konkretnih igralcev. Pač ne želim si videti nekih "upam da se poklopi" eksperimentov z 85 MIO Ekitikijem če ima recimo Gyokeres odkupno klavzulo za 65. Cifre si izmišljujem, you get the point.
Trivinho
Has thanked: 219 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Letos smo imeli tudi vec srece s poskodbami kot lanska sezona..res pa da sta Lavia in Fofana 90% na bolniski, tudi James je zadnje 3 mesce kr lepo dal ekipi neko sigurnost na desnem boku, tko da smo vseeno malo spocili Gusta.
Zelo me skrbi leva stran na boku Cucurela res da je igral 99% tekm ampak zdej bomo nujno rabili Lb da lahko rotiramo tudi kvalitetnejse tekme prihajajo svetovno klubsko + liga prvakov...
Js sm se vedno mnenja da je letosnja sezona nujno da pridemo v ligo prvakov in osvajanje konference ( ceprov je se nismo ) upam da bo to tudi storjeno.
Ker smo res veliko rotirali v konferenci in dali glavnim igralcem moznost premier lige da se bolje skoncentrerajo.
Kar je nama vodo na mlin da smo gladko prisli v finale.
Marescina taktika oz motivacija na igriscu je pa zelo zelo slaba kot si napisal sigismund noben vec nima respekta niti straha ko je chelsea nasprotnik to smo zgubili..
In to zato ker nimamo liderjev ampak samo perspektivne igralce..
Post Reply