Svetovno klubsko prvenstvo 2025

spremljenje evropskih pokalov in prijateljskih tekem
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Re: Svetovno klubsko prvenstvo 2025

Post by bork »

Joao Pedro WTF was that... ko se ga je povezovalo z nami, je bilo zaznati kar veliko negodovanja. Med komentarji pa so bili tudi kakšni pozitivni, zanimiv mi je bil predvsem en daljši post o primerjavi Pedra z Manejem in da bi prestop k nam lahko imel nanj podoben efekt kot prestop Maneja v Liverpool, ko je iz povprečne ekipe prestopil v dobro utečen sistem in se njegova igra ni samo 1x ampak 3x izboljšala. Si želim, da to včeraj ni bila začetniška sreča, ampak da nadaljuje v tem stilu. Tudi, če ne bo tako pogosto zabijal, pa gre za izjemnega garača, ki si ga želi vsak trener.

Všeč mi je bil tudi branilski par Chalobah - Tosin. Zelo mirno in zbrano sta delovala. Neverjeten tudi Cucurella, ki ne popušča v formi in je poleg Caiceda naš najbolj konstanten igralec.

Cilj mora biti, da ekipe ne naredimo slabše v primerjavi z lansko sezono niti na eni poziciji. Zato je tudi prodajo Maduekeja treba dobro premisliti, predvsem ali ga bo lahko Estevao ustrezno nadomestil. Trenutna ekipa se mi sicer zdi precej boljša od lanske in to tudi, če ne upoštevam Gittensa in Estevaa, ki ju še nismo videli v akciji. Glede Jacksona se pa strinjam, da ga ob primerni ponudbi prodamo, ker ob Delapu in Pedru ne bo dobil veliko priložnosti. Giuia pa bi posodil z možnostjo odpoklica januarja 2026.
Chelsea_fan
Has thanked: 45 times
Been thanked: 77 times

Post by Chelsea_fan »

Se strinjam Jacksona prodat..

Iskreno, ko pomislim še Estevao na krilu in Gittensa me navdušuje začetek sezone :)

samo ne pozabimo kar skos govorim GOOOOOLMAAN :) tukaj moramo nujno it po nekoga
BLUE IS THE COLOUR!!!
RedMiner
Has thanked: 114 times
Been thanked: 97 times

Post by RedMiner »

Da še jaz na kratko strnim misli.

Zmaga, zame pričakovana (iskreno). Treba je vedeti, da so brazilske ekipe klaso nižje od evropskih top ekip in če se jim po robu postaviš z ekipo, ki ima za sabo tekme ter dobro deluje kot ekipa, težko izgubiš (ok - Inter je izgubil, ampak so tudi menjali trenerja, kar je ogromna sprememba za ekipo). Tako lahke tekme v PL ne bo, zagotovo.

Joao Pedro - kar meni pade v oči je tehnična superiornost nad Jacksonom. To se je videlo včeraj pri udarcih na gol, pri gibanju z žogo. V PL bo moral dosegat drugačne zadetke, ker toliko prostora, kot ga je imel včeraj, ga tam zagotovo ne bo imel. Tam bo več tap in-ov, strelov iz prve oz. hitrih reakcij v kazenskem prostoru. Tudi protinapadov bo precej manj oz. moraš biti v PL izredno natančen in hiter pri izvedbi le-teh.

Sredina - nimam kaj velik komentirat. Top, v rangu Moija je trenutno le še kakšen igralec na svetu, Enzo tudi počasi dojema sistem in njegovo vlogo na igrišču. Lavia ni daleč stran od njiju (brez poškodb), Santos bo lahko dobil ogromno minut v letošnji sezoni, če ostane pri nas.

Palmer - pri njem pa vidim (na žalost) kar nekaj frustracije ob neuspehih. Kot da želi za vsako ceno doseči gol in je pri tem neuspešen, saj velikokrat rine z glavo skozi zid. Upam, da bo psihološko prebil ta problem in začne igrat svoj nogomet, s tem bodo zagotovo prišli tudi zadetki in asistence.

Obramba - ena izmed glavnih napak bi bila prodaja Chalobaha. Zanesljiv, produkt naše akademije, odkar se je vrnil igra zelo dobro z malo napakami. Cucu je trenutno podobno kot Moi eden izmed najboljših na svoji poziciji, desno imamo pa tudi zelo dobro rešeno z Malom in Jamesom. Tosin odličen squad player, je pa Levi precej bolj primeren za Enzotov sistem igre.

Wingerji - Neto se mi zdi, da bo imel garantirano mesto v prvi enajsterici in zdi se mi, da upravičeno. Na drugem boku bo pa kar nekaj rotacij oz. odvisno od forme in začetka Gittensa v našem dresu.

Sanchez - smo povedali dovolj. Včeraj bi nas lahko stal zmage, ali želimo podobno v PL in CL?

V nedeljo pa prvi zares pravi test proti ekipi, ki premore ogromno individualne kvalitete in ki zna kaznovati vsako napako.
sigismund
admin
Has thanked: 183 times
Been thanked: 355 times

Post by sigismund »

PSG deluje res zverinski, v finalu nas čaka res lep test in pokazatelj kje smo.
Računam da bo imel PSG v nedeljo slab dan in dvignemo tist pokal. @8)
blueboy11826
Has thanked: 191 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Psg raztrgal Real, to je edino česar res nočem, da se zgodi z nami v finalu. Če jim konkuriramo in minimalno izgubimo, ne bom razočaran. Tako bi pokazal, da lahko igramo res z vsakim. Če pa zmagamo in premagamo prve favorite v finalu, bi pa dal kr močno sporočilo nogometnemu svetu.
Zmagovalec te tekme dobi še dodatnih 40mil dolarjev, tako, da sigurno se nihče ne bo šparal.
KTBFFH
bork
Has thanked: 49 times
Been thanked: 86 times

Post by bork »

Če premagamo PSG smo uradno najboljša ekipa na svetu :D Če izgubimo, nič hudega, samo da ne bi grdo izgubili.

Ko gledaš PSGjevo enajsterico, je res strašna. Sem poskusil pokombinirati enajsterici, pa bi od naših verjetno začela samo Caicedo (ali Enzo) namesto Ruiza in zdrav James namesto Hakimija. Je pa res, da ostali igralci PSGja niso mnogo boljši od naših igralcev, razlike so majhne, a so. Lani tak čas je bil PSG v slabšem položaju, kot smo mi trenutno, pa jim je v eni sezoni uspelo postati najboljša ekipa na svetu.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Trivinho, vse najboljše, upam da ti Chelsea prinese izredno lepo darilo nocoj. :cfc01: :drink:

Verjetno si sploh ne znamo predstavljat kaj vse bi za seboj potegnila nocojšnja zmaga. To bi bil proper statement, premagali bi namreč v očeh vseh najboljšo ekipo na svetu ta trenutek, še naslednja 4 leta bi nosili grb ki nakazuje da smo svetovni prvaki, dobili bi še lep finančni bonus, verjetno lepše možnosti pri prestopih in sponzorjih, in kar se meni osebno zdi najbolj važno - ta mentality click v glavah naših mladih igralcev ki bi videli kaj pomeni zmagovati in da oni LAHKO.

Skratka, do danes mi je bilo za CWC relativno ravno, danes sem pa zelo excited. In kadar smo underdogs in the final ponavadi odigramo najbolje.

C'MON CHELSEA! :cfc01:
Trivinho
Has thanked: 219 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Hvala sigismund, ja lepo darilo bi danes dobiu ce osvojimo lovoriko, saj lovorike stejejo, verjetno bi bili prva ekipa ki je vse pokale osvojila...
Verjamem da je to prvo in zadnje svetovno klubsko, saj se mnogi pritozujejo nad tem prvenstvom, se city je pripravljalne tekme preklical zaradi tega prvenstva saj je namenil vec pocitka igralcem kar je tudi prav..
Torej upam da prenagamo PSG in osvojimo se eno lovoriko...
sigismund
admin

Post by sigismund »

Dvomim, Infantino pravi da se FIFA (baje) kopa v zaslužku, koliko je res pa ne vem. Če so pridelali hud minus se FIFA tega ne bo več špilala, sigurno ne. Neprofitna organizacija ne more tolčt minusa, bojo še propadli... :wink:
Je pa finale res bolj zanimivost za nevtralne fane, nekega hudega hypa ni.
Trivinho

Post by Trivinho »

Mogoce pa nocjo priznat da je biu minus, glede na to da nobena tv ni odkupla pravice, pa neki gledalcev lih ni blo...
Plus igralci niso zadovoljni bomo vidl kaj bo v prihodnosti..
Men je ta pokal kr neki, je pa lepo pridt v finale in ga zmagat zarad kesa, vrednost pokala je pa na nivoju konference.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Nobena TV ni odkupla pravic ker je DAZN dal eno milijardo za ekskluzivne pravice...
Chelsea_fan
Has thanked: 45 times
Been thanked: 77 times

Post by Chelsea_fan »

Res je ni nekega hypa ampak vseeno bom nevrjetno vesel ce dvignemo tole kanto… mislim da se bomo dobro upirali :)

trivinho se z moje strani vse naj! Enkrat ko se srecamo v zivo bos dal za pivo :)
BLUE IS THE COLOUR!!!
Trivinho

Post by Trivinho »

A nism vedu da je DAZN to placal, kdo je sploh lastnik tega programa oz aplikacije zihr ksn k ma zravn v fifi delez in se je lepo opral denar...
Uglavnem ja lepo je dvignt bilo kero lovoriko ampak vseen ta lovorika nima nekega renomeja se posebi ker je novo tekmovanje...
Hvaala, Zelo rad bi se udelezil kaksnega skupnega druzenja da se mal bol spoznamo kot pa prek foruma..
ndm
Has thanked: 23 times
Been thanked: 66 times

Post by ndm »

Moje skromno mnenje je, da je tole tekmovanje na “slabem glasu” bolj kot ne zaradi lokacije. ZDA že tako ali tako niso prevec nogometna dezela + tezave z vremenom + klasicne ameriske showbiznis zadeve (walkouti igralcev,…).

Sicer pa mi je format vsec. Vsake 4 leta poteka tekmovanje (ce se ne motim?) kar doda na vrednosti pokala. Bomo pa videli sedaj ali bo tekmovanje organizirano po principu svetovnih prvenstev, torej vsaka celina enkrat. Ce bo pa se menjavalo le med zda in kaksno savdsko arabijo pa mislim, da bo tekmovanje izgubilo velik smisel.

Si pa predstavljam, da bi bilo letosnje tekmovanje organizirano v evropi ali juzni ameriki velik uspeh🙂

Sicer pa danes pricakujem tesno tekmo, katero mislim da bomo na koncu žal izgubili. Mislim, da smo naredili velik napredek in smo precej neugodna ekipa za vsakogar ampak še vseeno je v nasi igri prevec napak, katero bo psg po vsej verjetnosti kaznoval.

Bo pa v vsakem primeru tole odlicna izkusnja za naso mlado ekipo! Predvsem veliko pricakujem od Palmerja in Jamesa danes!
sigismund
admin

Post by sigismund »

Kaka pa mate pričakovanja za tekmo?

Moje navijaško srce pravi da so šanse in bomo zmagali 2-1.

Moje kozarec pol prazen srce pa samo upa da ne izgubimo preveč ker se mi realno zdi PSG precej boljša ekipa.
Post Reply