Liga prvakov 2025/26

spremljenje evropskih pokalov in prijateljskih tekem
n1i9k9o6
Has thanked: 134 times
Been thanked: 164 times

Re: Liga prvakov 2025/26

Post by n1i9k9o6 »

Spet tekma, ki v popolnosti povzame stanje naše ekipe. Večji del se vidi da imamo nekaj, da je nekje tu not ekipa ki zna igrat fuzbal, ampak se vedno zaštiha sama sebe s kupom individualnih napak in nezrelosti. Niti ne morem več rečt neizkušenosti, če se vrnem par tekem nazaj, rdeč karton Fofane, 80m od svojega gola, greš s podplatom v nasprotnika popolnoma ne nevarna in nepotrebna situacija. Če to naredi Acheampong še razumem, pri Fofani težje, imaš 25 let, v PL si 7 let, čeprav si bil 90% časa poškodovan in nisi igral bi se mogu nekaj že naučit. Če se vrnem na derbi z Arsenalom, Pedro Neto, ponovno glup rdeč v PM. Najprej rumen zaradi ugovarjanja, potem popolnoma nepotreben štart za drugi rumen karton. 26 let, tudi 7 let v PL. Če to naredi Estevao razumem, pri Netu težje. Hočem rečt, da manjko izkušenj kot izgovor pri večini več niti ne pije vode. Kar pomoje nakazuje na še večji problem, al smo glupi kot k*rac da se nam take stvari dogajajo week in week out, al pa mamo tak manjko vodij v slačilnici, da lahko vsak dela kar mu paše in si nihče ne upa naredit redu. Al pa oboje, nevem. Zamenjalo se je kar nekaj trenerjev, nihče na tem področju ni naredil redu, kvečjemu gre le na slabše. Vse to se prenese tudi na tekme in rezultate, v ligi mamo 19(!) izgubljenih točk iz pozicij, ko smo vodili, od tega kar 17 doma. Če bi meli npr. 9 pik več, kar je manj kot pol teh izgubljenih točk, bi bli fiks v top 4/5 za PL in se ne bi rabli zdej trest, kje bomo igral drugo leto v Evropi. Tudi če pogledam včerajšnjo tekmo, pustmo ob strani individualne napake kot Jorgensen pri 3. golu (za moj okus bi tudi pri 4. in 5. lahko dost boljše posredoval) in Chalobah pri drugem. Odigral si dobrih 70 minut, maš aktiven rezultat, ok zgodi se napaka in zaostajaš 3:2, ostan miren, primarno ne dobit še enga, če izenačiš pa super, v najslabšem primeru neseš na domačo tekmo zaostanek zgolj 1 gola. Neee, mi ratamo živčni, začnemo se zaletavat in izpadat, na koncu razpademo ko stara Juga in popakiramo še 2 komada. Seveda je to tudi na trenerju, kar je Rosenior tudi sam priznal, kaj je razmišljal pri menjavi vratarja tudi nevem. Čaka nas misija nemogoče, osebno ne verjamem v preobrat, čeprav ta ekipa dostkrat dostavi ko najmanj pričakuješ.
Poleti pa nujno nov vratar (mogoče celo Penders dobi šanso), vsaj 1 nov štoper, ki ma več kot 16 let, sposeben LW bi bil pa že presežek, ki ga ne gre pričakovati.
sigismund
admin
Has thanked: 180 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

Napaka je bila štartat Jorgensena, facts. Sploh pa sistem ki ga igramo kar kliče po napakah, 3-4 sezone že to gledamo. Maresca se je vmes vdal in je začel Sanchez nabijati žogo u PM, ampak vsaj golov nismo dobili na ta način. Rosenior spet to poizkuša, ker smo itak na square 1 odkar je tu. V tem sistemu ti rabiš prime Neuerja, ne pa 2nd choice Brighton in Villareal golmane. Iskreno komaj čakam dan ko se ta vsesplošna nogometna obsesija posiljevanja izgradnje napada od golmana naprej malo umiri ker mi je že silno negledljiva in neprebavljiva, ker so res, res redke ekipe ki to delajo na nivoju.

Roseniorju pa črna pika. Nočem več slišat da "navijači nimamo pojma", OK potem pa naj "stokovnjaki na milijnskih plačah" ne vlečejo ven Pedra in Palmerja, pri še vedno zelo aktivnem rezultatu in na največji tekmi kariere (govorim o Roseniorju) notri daš faking useless Delapa in polzdravega Lavio da ti pomagajo pripeljat tekmo do konca pri AKTUALNEM evropskem prvaku pri NJEMU DOMA, OMG kak retard moraš biti? S tem da smo jih za vikend namerno počivali!!! Pa to niti ni core problem, samo tako idiotsko je da sm mogu izpostavit. In resno, že eno leto nazaj bi vsak navijač na tem forumu (vsak ki razume nogomet at least) znal povedati da bomo z Jorgensenom na golu proti ekipi kot je PSG (ki včeraj sploh ni bil v neki posebni dnevni formi btw..) hudičevo trpeli in da se bo končalo slabo. To ni neka pamet po bitki, če gledaš vsako tekmo ti je to jasno, model je delal napake v konferenčni ligi.

Obramba slabo, trener slabo, dogajali so se že večji preobrati ampak ta ekipa nima leaderjev in hrbtenice za kej takega. Samo neiizvana samodestrukcija PSG-ja nas reši. Also, BlueCo out.
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

Izmed vsega najbolj boli to, da se nič nismo naučili v teh 4 letih.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Če vsakič ko se nekaj naučiš menjaš trenerja in narediš korak/dva nazaj, potem drugače ne more biti.
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

2x je jorgensenu ratalo preigrat Barcolo, in ga navleku z laznjakom, ampak vedu sm da v tretje nebo ratalo.
Imamo Pedra neta in Garnacha ki bi ju dal na bok, in z niskim blokom tako kot real 3 kontre in 3 komada zabijes...in se zapres...
A je tok tesko tako taktiko narest...nevem sploh zakaj so bili tako visoko zakaj so izvajali presing, da je pol njihova kontra, se tist strel Palmerja ko ni sla v gol jim je dal kontro...res skoda...
Se pa strinjam vedno eno in isto razocaranje ko malo vidis napredka pride spet klofuta...
Upam res da gremo vsaj na Fa pokal in da si zborimo vsaj 4.mesto...
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Tekmo sem gledal v živo in bil kar pozitivno presenečen kako smo izgledali do 75 minute. Znamo igrat (kar od igralcev za takšne denarje pričakujemo), manjka pa nam vseeno še kar nekaj pomoje, da bi konkurirali najboljšim celo sezono. Naivno, nezrelo in ko potegnemo črto vendarle preslabo. Povsem smo razpadli in na koncu prejeli kar 5 golov. Obrambno smo slabi, prejemamo gole vsako tekmo.
Kot je nekdo že napisal, ok napaka za 3-2, vseeno je to ok rezultat, mi pa zapaničarimo in nardimo kar smo pač nardil. Drugače pa se je ta napaka čakala celo tekmo, parkrat je bilo blizu, pa kar nismo malo spremenili pristopa.
Krivit Jorgensena? Nevem, jaz ga ne preveč, če bi bil Sanchez bi se najbrž zgodilo isto. Dejstvo je, da nista prava za nas in mogu bi tukaj trener prilagodit igro.
2 igralca bi izpostavil (tako na včerajšnji tekmi, kot na nekaj prejšnjih) - Enzo se mi zdi, da je dvignil formo in morm priznat, da zgleda kar dobro. Je pa na zadnjih tekmah bil precej slab Fofana. Veliko napak, kar pomeni, da trenutno nimamo niti 2eh dobrih štoperjov.
KTBFFH
sigismund
admin

Post by sigismund »

:cfc03:
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

Vrhunski projekt. Upamo, da ne fašemo skupno 10 komadov.

Ampak zopet - kdo smo mi, da bi komentirali. Mi ne razumemo stvari, nismo sposobni in nimamo kapacitet tega razumet
sigismund
admin

Post by sigismund »

BlueCo out, vse kar je važno.
blueboy11826

Post by blueboy11826 »

Groza. 8 komadov na 2eh tekmah dobit proti komurkoli je za klub kot Chelsea bruka. Čakam, da kdo napiše kako v bistvu je to daleč od resnice, ker smo imeli boljši xG in več strelov. No pa takih optimistov niti ni več na forumu (čeprav za mene vedno dobrodošli, se vsaj malo dogaja tukaj). Nevem pa a so tudi oni obupali, ali še vedno verjamejo v projekt in so se samo distancirali.

Ne rabimo secirati tekme, psg je zgledal kot, da igra s pol moči, mi pa smo vseeno razpadali. Obramba pod Roseniorjom izgleda kot kup osnovnošolcev. Odkar nas je prevzel smo 0 zadržali proti Brentfordu (po čudežu), Pafosu in Hullu.
Ekipa je mlada, res je, ampak kot sem že n-krat rekel, s takimi igrami in kaosom v klubu, bojo igralci kmalu želeli klub zapustit. Palmer in Enzo pomoje poleti greta, sploh, če ne bomo v CL. Ampak sej vedno lahko kupimo 18 letnike za 50+ mil.
KTBFFH
michooo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 69 times

Post by michooo »

Jaz sem včerajšnjo tekmo z muko gledal do konca. Predvsem zato, ker sam mislim, da je to zadnja tekma v Ligi prvakov za naš klub za kar dolgo obdobje. Brez glupih napak v obrambi in sredini, bi bila tekma bolj zanimiva oz. bi bila razlika kakšen gol manj v korist PSG-ja. Trobimo vsi skupaj eno in isto že lep čas. Obramba je slaba, naši štoperji so Chalobah, Fofana, Sarr, Badiashile, Tosin. Niti eden ni na nivoju našega kluba, mogoče Chalobah kot četrti štoper, ker je že ravno produkt naše akademije. Kar je še bolj žalostno, da so vsi konkretno nazadovali zaradi Roseniorjevega stila igre.

Predvidevam, da se bo poleti zgodilo veliko sprememb. Če bi bil jaz top igralec, bi iz takega kluba odšel čimprej. Tu govorim o Enzu, o Caicedu in o Palmerju, mogoče še Cucurella. Prvi v vrsti v letošnji sezoni je Enzo, ostala dva sta malenkost padla v formi. Na srečo imamo Santosa, Essuga in verjetno še kakšne 3 iz Štrasburja, ki jih bodo dobro nadomestili... (sarkazem)

Če bi naš klub imel ambicije, rabimo kupiti vsaj 2 štoperja, golmana in levo krilo. Če bi imeli ambicije, tudi Rosenior drugo kot mladince, ne more trenirati. Ne še. Če, če, če...

Toliko z moje strani. Potrebujem malo pavze od fuzbala. Še dobro, da je reprezentančni premor.
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Js sm uceri ugasnu tv po 10min tekme...pa sm to prvic naredu v vec kot 20 letih spremljanja chelsea...
Ja blueboy js sm biu vedno tisti negativc k sm od zacetka opozarju in pisal kam vodi ta projekt, s teskim srcem ampak zadnje 3 leta kasne transfer politike smo mel in menjave trenerjev klovn za klovnom po Tuhlu seveda...mi je dal tako sliko ki jo gledamo sedaj...
Nemores ti obrnt tekmo s 3 goli zaostanka s tako obrambo, brez liderjev,...preprosto nemores...zdej ste vsaj vecina odprl oci in dojel, uni k so pa neke statistike pisal pa xg pa jih itk ni vec na forumu...
sigismund
admin

Post by sigismund »

To je pač problem, ker marsikdo ne vidi širše slike. Slabši rezultati, nižji prihodki, povprečen kader, z vsako iteracijo vprašljivejša izbira trenerskega kadra, nezadovoljni navijači, praznjenje tribun ob počasu, žvižgi, organizirani protesti… vse to je bilo v bistvu pričakovano in predvideno s strani genialne uprave v okviru tega projekta. Ampak povprečen nestabilni fan gleda samo trenutno stanje in potem jamra brez da bi razumel kam naj bi to peljalo. Tudi trpanje s strani PSG-ja 2-8 ni vsesplošna blamaža, ampak kamenček v mozaiku… :wink:

Šalo na stran, pustimo te forumske fantazije in “genialne” zgodbe o tem, kako smo nategnili pravila FA in UEFE (also jih nismo nategnili), pa prodali hotel in ne vem kaj še vse… Realnost je precej bolj preprosta.

PSG nam je zelo jasno pokazal, kam trenutno sodimo. Konferenčna liga, pa še to vprašanje koliko suvereno. In tudi mene ne bi me presenetilo če bi v bližnji prihodnosti gledali odhode Enza, Palmerja in Cucurelle.

Za tisti poletni CWC bi morali posneti dokumentarec . Tako kot so se nam takrat karte zložile je bilo že skoraj za zgodovino. Ampak realno… tak pesek v oči, kot je bil tisti turnir, ga pa že dolgo nismo dobili.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Spremljate kej ostale ekipe?

PSG po vseh letih res deluje kot "projekt za fuzbal" kot naši Clearlake veljaki radi imenujejo naš project. League 1 se jim prlagaja 200% in jim stalno prestavlja tekme, ostale ekipe ne tečnarijo ker radi vidjo da FRA ekipa daleč pride in viša kvoto, majo vrhunsko mešanico mladosti in izkušenj, pa seveda top top trenerja, quality all around. In niso več una neprivlačna dosadna Mbappe naduta ekipa, prov drug vibe je okoli tega kluba odkar je tista ninja želva šla v Real. S tem da letos sploh ne delujejo na lanskem nivoju, ampak tudi ko so slabši so nivo/dva višje od večine ekip.

Jaz vseeno do konca sezone navijam za Bayern, najmanjše zlo od vseh ki so še ostali, s tem da računam da Sporting nekih realnih šans za naslov nima.
blueboy11826

Post by blueboy11826 »

Hja kaj rečti, to je rezultat, ko delaš z glavo in ti je cilj dejansko osvajanje lovorik. Na primer pri prestopih igralcev, ki sem jih spremljal v prejšnjih klubih - psg je kupil Nevesa (60mil) in Kvaratskhelio (70mil) in sta izgledala precej boljše že takrat kot recimo Enzo (120mil) in Mudryk (80mil). Dobili so tudi precej poceni Barcolaja in Doueja, ki pa ju prej nisem spremljal.

Seveda se ne bojo nikomur vsi prestopi dobro izšli, ampak je razlika, če enega na 10 fališ ali pa 1 na 10 zadaneš. Kar je itak najpomembnejše je vrhunsko vodstvo oz. trener in tudi to je psg dobil, medtem, ko smo mi bili s tem nekompatibilni. Itak že 100x prežvečene teme, ampak trust us no.

Psg kot ekipa tudi meni dejansko ni antipatična, mi je pa klub seveda in njihova maroška tribuna.
Naj dobi Bayern, Kane si zasluži.
KTBFFH
Post Reply