Odpiram novo temo za novo sezono, bi lahko začeli malo s pričakovanji, napovedmi...
Osebno me malo žalosti da odhajajo igralci kot so Cucu, Chalobah, medtem ko bi se morali znebiti drv od Jacksona, Delapa, Tosina, pa še koga. Vsaj Garnacha smo prodali preden se je sploh navadil na prakirišče pred Cobhamom. Lahko da še koga od njih prodamo, ampak že dejstvo da smo nakupili ta drva...
Letos upam na borbo za mesta za LP, ne igramo evropskih tekmovanj tako da razni "utrujeni" izgovori ne pridejo v upoštev. Na kratko, zdi se mi nemogoče da bi 4-5 let slabih nogometno-poslovnih odločitev "izničili" z menjavo nekaj igralcev in trenerja, zato letos čudežev ne pričakujem. V ekipi je čisto preveč igralcev ki niso za naš nivo, oziroma nekatere se "sprejema" samo zato ker so naša pričakovanja in ambicije v zadnjih letih dobesedno strmoglavile. Za konkreten rebuild bo treba mnogo let dobrega in pametnega poslovanja, z delom ekipe, trenerja in rezultati vred. To se je napovedovalo, vlak za quick fix je odpeljal, zdaj dejansko potrebujemo čas. Upam, da ga Alonso dobi. Seveda nima neomajne podpore, ima pa benefit of the doubt, glede na to kako mediocre ekipo imamo. Data driven approach po excel tabelah je tam nekje cca. 20% uspešen kar se tiče dobrih dolgoročnih nakupov, kar slabo.
Najbolj me moti Enzo. Človek ki je porušil premnoge odnose v Chelseaju tako znotraj kot navzven se kar nekako ne more prodati. Jaz ne vidim smisla v tem da ostane. Kot igralca bi ga sigurno zadržal, ma glede na vso preteklo dogajanje mislim da je bolje če gre. Mislim da je naš igralec samo še zato ker so na post WC dopustu, pa še nihče nam ne želi dati 120 mio. Mislim da ga bomo panično prodali precej ceneje tik pred zaključkom prestopnega roka.
Kar se tiče ostalih, mislim da ima Arsenal kar dober timing, saj ekipe okoli niso tiste brutalne kot še nekaj let nazaj, tudi City ima prvo sezono po Pepu in glede na to da so ekipo še okrepili bodo najverjetneje obranili naslov. Tudi tisto mentalno pregrado so prebili, tako da jim bo v tem smislu letos morda celo lažje. Top 5 nekako Arsenal, City, United, Liverpool, Chelsea (upam), čeprav mislim da nam bo spodletelo in se bo vrinil nek X klub.
CHELSEA MATCHDAY chat 2026/2027
- blueboy11826
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 87 times
Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2026/2027
Sem že zjutraj razmišljal, če bi napisal nekaj o tem, pa sem si rekel počakajmo še kak teden, da vidimo kaj se zgodi na trgu še.
Ampak, ko si ravno načel temo.
V grobem - želje/realna pričakovanja. Želim si top4 (ali 5, ker verjetno bo Anglija dobila +1 za CL). Mislim, da je to tudi precej realno pričakovanje (med 4 in 7 recimo). V glavnem, če ulovimo CL, bi bil zadovoljen.
Tudi meni odhod Chalobaha ni bil všeč, ni WC kvaliteta, smo že večkrat govoril, vseeno pa en bolj konstantnih in neprimerno boljši kot Tosin, Badiashile ipd.
Se povsem strinjam glede Enza, naj gre. Bi bli pa spet tanki na CM. Edino kar se ne strinjam je Jackson, jaz bi ga obdržal, ker mislim, da lahko dosti doprinese k igri in je neprimerno boljši od Delapa.
Ampak, ko si ravno načel temo.
V grobem - želje/realna pričakovanja. Želim si top4 (ali 5, ker verjetno bo Anglija dobila +1 za CL). Mislim, da je to tudi precej realno pričakovanje (med 4 in 7 recimo). V glavnem, če ulovimo CL, bi bil zadovoljen.
Tudi meni odhod Chalobaha ni bil všeč, ni WC kvaliteta, smo že večkrat govoril, vseeno pa en bolj konstantnih in neprimerno boljši kot Tosin, Badiashile ipd.
Se povsem strinjam glede Enza, naj gre. Bi bli pa spet tanki na CM. Edino kar se ne strinjam je Jackson, jaz bi ga obdržal, ker mislim, da lahko dosti doprinese k igri in je neprimerno boljši od Delapa.
KTBFFH