Resnična!astro10 wrote:To vam moram povedat
danes na predavanju, ni važno kako je do tega prišlo, ampak profesor je reku : kaj pomeni pristranski ?kdaj je recimo sodnik pri nogometu pristranski ?
pa en odgovori : takrat ko navija za Barcelono
![]()
Re: xyDebate
It`s not just supporting, it`s obsession...
- damjan1120
- damjan1120
Ma večina je neumnih ene oar se jih pa preveč ponavlja. Je pa tudi nekaj zares smešnih 

I WAS THERE WHEN WE WON IT!
Mogoče bo minilo predlagam led in da dvigneš nogo čim višje, če se le da nad glavo. Sam sem mel problem po operaciji mi je noga full otekala in je samo to pomagalo trajalo je dober teden in bol je blo ok. Na operaciji so mi probali uredit mišice, ki vežejo palec a ni bilo večjega uspeha.ESSIEN wrote:ej sam neki me zanima...če je kdo že imel kako tako poškodbo...
gre samo za moje domneve, nism dohtar, zato zgolj sumim...na šihtu sm se mogu s nogama nekam na vso moč upirati in pri tem sta trpeli obe koleni, enkrat pa mi je v desnem samo "klikilo" in začutil sem močno bolečino v desni strani desnega kolena. bolečina je vsak dan hujša, nogo lahko skrčim do polovice, stegnem jo brez težav. ko hodim malo šepam, če poskušam teči, se hitro ustavi in začnem skakljati po levi nogi. h dohtarju nism šel, ker nebi rad zarad tega ostal brez londona čez slabih 14 dni..sumim, da sem si natrgal desno kolensko vez al neki takega(pojma nimam če taka vez sploh obstaja hahaha)...uglavnem kaj narest? bolečina se je danes čez dan razširila še 10-15cm dol v mečno mišico in 10cm gor v stegensko mišico
Sam sem se sprijaznil da se da normalno hodit če le hočeš.
ESSIEN wrote:ej sam neki me zanima...če je kdo že imel kako tako poškodbo...
gre samo za moje domneve, nism dohtar, zato zgolj sumim...na šihtu sm se mogu s nogama nekam na vso moč upirati in pri tem sta trpeli obe koleni, enkrat pa mi je v desnem samo "klikilo" in začutil sem močno bolečino v desni strani desnega kolena. bolečina je vsak dan hujša, nogo lahko skrčim do polovice, stegnem jo brez težav. ko hodim malo šepam, če poskušam teči, se hitro ustavi in začnem skakljati po levi nogi. h dohtarju nism šel, ker nebi rad zarad tega ostal brez londona čez slabih 14 dni..sumim, da sem si natrgal desno kolensko vez al neki takega(pojma nimam če taka vez sploh obstaja hahaha)...uglavnem kaj narest? bolečina se je danes čez dan razširila še 10-15cm dol v mečno mišico in 10cm gor v stegensko mišico
Sam sem imel pred 5imi meseci podobno poškodbo kolena. Poškodoval sem se na treningu, kjer sem se skušal izogniti padcu (na asfalt) in sem se lovil na levo nogo. V kolenu mi je počilo in zabolelo. Kolena po pristanku nisem mogel več pokrčiti in v roku pol ure mi je koleno oteklo. Šel sem na urgenco, kjer so mi ga punktirali(v dobrih 2eh urah se mi je v kolenu nabralo 50 ml čiste krvi) nato sem dobil bergle in 3 tedne sem imel "4 noge". po kasnejših pregledih so ugotovili da mi je popustila sprednja križna vez. Po 2eh mesecih vaj za kolenske vezi sem kmalu spet stopil na igrišče.
Uglavnem s kolenom ga ni za "srat" po domače povedano. Raje pojdi k zdravniku če ne bo bolje, kot pa da se ti stanje še poslabša. Zdravnik bo najbolje vedel kaj je.. Je pa zelo veliko možnosti npr: natrgan meniskus, vezi..

Točno pojdi k zdravniku in napotnico za slikanje, pa nej ti dajo magari gips longeto, še vedno greš lahko v London.
meni se je nekaj podobnega zgodilo dve leti nazaj. na začetku sezone sem (fizično premalo pripravljen) prišel na kondicijski trening. Na koncu treninga med zadnjim šprintom mi je počilo v kolenu. mislu sem, da sem ga res naj**al, ampak naj bi šlo samo za zvin kolena(bil sem na urgencu)... temu je sledilo 3-4 tedna počivanja, kakšen teden sem hodil z berglami, malo več mogoče.....Ampak sem še le po ene osmih mesecih oddelal pri trening napolno; stalno sem čutil nekaj bolečin po cca 30 min gibanja... Najbrž sem se prehitro želel vrniti nazaj na igrišče...ESSIEN wrote:ej sam neki me zanima...če je kdo že imel kako tako poškodbo...
Predlagam ti, da greš k zdravniku. Če si si strgal vezi, pa operacije po mojem ne bi imel takoj, če te to skrbi. Moj kolega si jih je strgal in je imel operacijo še le po enem letu....Si pa mal zajebal, saj greš na urgenco lahko 24h po poškodbi in te morajo sprejeti, zdaj boš pa brezveze okoli zdravnikov se šetal...
All rights reserved.
pomoje vezi niso strgane če ni nič oteklo koleno. loh da si si jih samo malo nategnil. hladi si z ledom in ne obremenjuj kolena. tako da ti svetujem da ob skakalcih ne rajaš preveč
- Joshua McEachran
Če bi imel strgane vezi nebi mogel hoditi, lahko imaš vneto pokostnico ali pa newem nategnjene vezi.
Kakor koli zdraviti se da to z anitbiotiki in počitkom...
Kakor koli zdraviti se da to z anitbiotiki in počitkom...
- davidluiz4
- Joshua McEachran
Ja odvisno kako hudo je vnetje, sam ti predlagam da obiščeš zdravnika, ki ti bo najverjetneje predpisal
antibiotike proti vnetju.
To bo tvoje okrevanje drastično skrajšalo, drugače pa tam 3 tedne...
antibiotike proti vnetju.
To bo tvoje okrevanje drastično skrajšalo, drugače pa tam 3 tedne...