AlexAK wrote:Tu nekje če govorimo o funtih. Če bi ostal v Braziliji do SP sem prepričan da bi se cena dvignila na nivo Hulka, Neymarja.
Ne mi zamerit za zgornji post, cel dan sem gledal Oscarja zdaj sem pa do 6ih ''kao'' v službi in me je zmotlo tisto driblanje ker je res pass & move igralec in sem presenečen nad njegovo zrelostjo za 20 let. Pa ne skrbet za Piazona ker še ima čas in odlične možnosti za dokazovanje s tem novim sistemom igranja, za Kakuto so pa po mojem mnenju te priprave zadnja možnost da bi še kaj upal pri nas...no pa poglejte Saharja, Smitha, Mancienna, Woodsa aka novega Lamparda koliko negodovanja je bilo ko so ti igralci odšli. Kje bi bili zdaj v naši ekipi?
Se strinjam s tvojim postom. Vendar bi dodal samo to, da pri Chelsea-ju je bila vedno velika težava v tem, da ne znajo te mlade še "neizbrušeni dragulje" vpeljati v prvo ekipo. Npr. samo lani je bil takšen primer Lukaku. Zanj smo tud dali okrog 20M €, človek je bil poln optimizma ko je prestopil v kljub za katerga je navijal od otroštva, potem pa celotno sezono, se opravičujem izrazu "gnil" med mladinci in na klopi za rezerve, čeprav smo imeli velike težave v napadu in bi nam še kako prišel prav. Isto je bilo z Oriol-om. Na zečetku sezone je dobil precej priložnosti in tudi dobro igral, nato pa kar naenkrat iz neznanih razlogov ga ni bilo nikjer več. Na začetku se pač na veliko zapravlja za mlade igralce, nato pa se jih samo posoja drugoligašom ali pa igrajo za rezeve, na koncu pa se jih še celo prodajo za drobiž. Potem pa se še izkaže, da nekateri igralci (Borini,Stoch) niso mogli razviti svojega potenciala, preprosto zato ker se jim ni ponudil dovolj priložnosti za dokazovanje. Tud sam osebno bolj podpiram da se kupuje mlade igralce, ki čeprav ne zablestijo takoj, se vedno borijo na igrišču, kot pa da kupujemo neke "zvezde", ki v klub pridejo samo zaradi visoke plače.
Sam se bojim da če se bo ponavljala zgodba izpred prejšnih let, da bodo igralci kot so Marin, KDB, Piazon, Kakuta, Lukaku, Romeu in Oscar če pride, spet igrali samo rezervno vlogo oz. bodo posojeni. Mi bomo pa v prvi postavi spet kar naprej gledali razne Maloudaje, Meirelese...
Zato pa je treba to staro gardo počasi začet privajat na klopco in jim dat vedit da niso nepogrešljivi.