CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
glosos
Has thanked: 132 times
Been thanked: 52 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2024/25

Post by glosos »

Trivinho wrote: 28 Sep 2024, 17:13 Kar se igre tice res je dinamicna in lepa igra ampak dvomim da je to delo Maresce ampak kvalitete ki jo imamo v igralskem kadru.
Argumenti za tole?
Na primer, Cucurella, zelo pohlavljen, nikoli prej ni deloval WC.
Hkrati pa je bilo tud kadrovanje konstantno tarča kritik in posmehoovanja.
V glavnem, zmeden sem ob tem komentarju ...
Trivinho
Has thanked: 97 times
Been thanked: 36 times

Post by Trivinho »

Ne razumem besede pohlavljen, ce si mislu pohvaljen potem ja Cucurela je napredoval in ratal edn WC bocnih igralcev kar je dokazal na Ep in tudi pri nam.
Smo ga v preteklosti veliko kritiziral ampak sej je bla cela ekipa zmedena in neuigrana.
Kadrovanje bom reku tako, smo res veliko kupovali in tudi ob tem stevilu igralcev imamo igralce za rotiranje in to kvalitetno rotiranje, mene skrbi edino Nkuku, Felix, Mudryk, Lavia, Chilwel, Disassi,...ki so v drugem planu oz niso po Marscinem nacrtu da igrajo v prvi, da bojo s casom nezadovoljni z minutazo.
Naprimer Nkuku si zasluzi veliko vec minut kot jih dobiva, stem da poceni ni biu je pa po mojem mislenju kvalitetnejsi od Đeksona.
Prav tako mislim za Felixa.
Mudryk bi moral na posojo pa ni sou da bi se v drugem klubu naigral oz napredoval, pri nam na klopi nebo napredoval ampak kvecjemu nezadovoljen.
Lavia je pokazal da je izvrstni vezist in mi deluje bol dinamicen in hitrejsi od Enza.
Chilwel ok januarja bo verjetno prodan ker poleti smo bli nesposobni prodat ceprov mi ga je zal da se ga proda.
Disassi je vsaj zame zelo mocan in bi ga raje vidu kot pa Fofano na CB ali RB.
Tko da hocm povedat dost igralcev je k kmalu verjetno bojo izrazal svojo nezadovoljstvo na klopi ki verjamem da si zasluzijo vec minut.
In se bojim da bo to posledica vsega tega kadrovanja.
Uglavnem za zdej vse gre po planu in upam srcno da nam rata se borit za 1 mesto s Cityjem.
Za Maresco bom se tih, ampak moje mislenje je da je kvaliteta igralcev tista ki je na igriscu prnesla rezultate in ne taktika oz znanje Maresce.
glosos

Post by glosos »

Trivinho wrote: 28 Sep 2024, 21:18 Za Maresco bom se tih
Ta vlak je odpeljal.
On je po tvoje lutka in v glavnem ne ve kaj dela.
blueboy11826
Has thanked: 100 times
Been thanked: 44 times

Post by blueboy11826 »

Nevem trivinho kako Maresca ne dobi zaslug za igro? Igra se izboljšuje in to na tem nivoju je posledica kvalitete in trenerskega dela. Zdej o tem a je Maresca lutka uprave ali ne brezveze, da spet govorimo, ker ne vemo. Neke odločitve do zdej so ble čudne, ampak kot smo že rekli in se strinjali - če bojo rezultati bomo vsi veseli.
No Disasi namesto Fofanja ja pa norost, se spomniš njegovih iger? Do zdej ma eno vrhunsko tekmo, tisto proti Cityju.
Ekipa raste, odgovore mamo tudi na zaostanek, Maresca nekaj že dela prav, ma pa veliko dela še, da porihta obrambo.
KTBFFH
Trivinho

Post by Trivinho »

Pochetino je tud zadnje tekme v lanski sezoni imel kr lepe rezultate in igro ampak nazalost je meu lani smolo z poskodbami in ni imel koga da rotira.
Letos tezav s poskodbami hvala bogu nimamo oz Lavia in James sta kriticna ampak imamo zato kvalitetno klop da se ne pozna glih hendikep.
Hocm povedat da bol botruje to da so kvalitetnejsi igralci in tud neka konkurenca in se bol vsi trudjo igrt da si izborijo vec minut.
Lani pri Pochu smo vedl da bo Enzo, Mudryk, Đekson tudi ce imajo slabe predstave igrali naslednje tekme ker ni blo prakticno zamenjave za njih, letos je drugace.
Maresca mogoce ima vecji razpon in slatke skrbi ampak se nepomeni da je on zasluzen za tako takticno igro, ker bi pri Pochu verjetno tudi bila taka igra s takim rasponom igralcev...
Dokler pa mu je Sanchez prvi golman zacimenteran in da obramba se vedno plava me ni preprical da je on tisti.
Ker 90% folka vidi da je golman slab z nogo in da je zaradi tega danes dobiu gol ampak Maresca trdi da je on odlicen z nogo.
Danes nismo jezni navijaci zaradi te napake bomo spregledal bote rekl ker smo 4 : 2 zmagal.
Kaj pa ce bi bilo to za vodstvo nasprotnika v 80minuti.
Ceu svet bi ga pljuvu in posiljal v pm...
glosos

Post by glosos »

Res je. To je to kar jaz cel čas ponavljam, da je 90% "mnenj" oblikovanih na podlagi zadnjih 24 ur.

In prosim ne omenjaj mi Pocha, če me hočeš v karkoki prepričat.
Chelsea_fan
Has thanked: 29 times
Been thanked: 57 times

Post by Chelsea_fan »

jutro se z moje strani..

vceraj zmaga in odlicna igra..

to kar pisete nekateri da ni delo trenerja se ne morm bolj ne strinjat.

To je vecina delo trenerja.. ze sam pristop in taktika je vse delo Maresce.. uspel je narediti bolj homogeno ekipo in zaceli smo kazat zobe vsem ekipam :)

vsec mi je kar sem npr vceraj prebral da zahteva od vseh igralcev da so na tekmi tudi tisti ki niso v ekipi ali na klopi.. ker so ekipa in morjo bit skupaj..

Kar se tice ostalih igralcev pa trenutno so vsi v taki formi da jih tezko zamenjas.. sm preprican da bo se prostor za nkukuja itd..

tko da well done vsem :)
BLUE IS THE COLOUR!!!
bork
Has thanked: 32 times

Post by bork »

Brighton je bil neporažen do včerajšnje tekme. Včeraj je pa zgledal, da bi jim lahk ene 8 golov zabil brez problema. Razbil bi jih, če Sanchez ne bi proti nam igral.

Jackson ni bil pri strelu… ampak damn boy, he’s a baller. Zelo dobro razume igro, s Palmerjem se super ujameta. O Palmerju ne bi zgubljal besed. Najboljši v ligi in top3 igralc na svetu.

Zopet sta navdušila tudi Caicedo in Cucurella. Ključna člena ekipe.

Lani tak čas smo imeli 11 poškodovanih, včeraj 1. Stvari se definitivno premikajo v pravo smer.
demiensatlier
Has thanked: 64 times
Been thanked: 41 times

Post by demiensatlier »

Da še js malo pokomentiram, tekmo sicer nisem gledal ampak samo povzetek. Pokazalo se je tisto, kar že tako ali tako vemo, napad super, osrednja obramba in tokrat tudi vratar zelo zelo slabo, to smo opozarjali že pred sezono, dobro je to da vemo kje imamo rezerve. Z Silvo in Petrovičem bi bli pomoje še stopničko višje. Palmer je genij. Pohvale Jacksonu da ni bil egoist pri prvem golu, no je pa res da je imel nekaj situacij kjer bi lahko zadel. Madueke se je mogoče malo izgubil, Sancho pa super vklopil v ekipo.

Kar se tiče Maresce se vidi napredek in njegovo delo, moramo pa priznat da ima zaenkrat lažje delo od Pocha, ki je imel konstantno čez sezono 10-12 poškodovanih, upam da letos zdržimo z max 3,4. Nujno je treba popravit tole pimplanje žoge v kazenskem prostoru, vsi vemo da Sanchez ni vrhunski pri tem, nekaj bo treba ukrenit da bomo resna ekipa, ko bo prišla kriza in težje tekme bo to še bolj vidno.
RedMiner
Has thanked: 21 times
Been thanked: 44 times

Post by RedMiner »

Tekma, ki bi jo proti resnim ekipam izgubili, ker smo bili preveč luknjasti v obrambi. City nas je premagal brez večjih težav recimo, tako da obramba je definitivno segment igre, ki ga bo potrebno popraviti. Ko si zadaj 1-0 na tekmah proti top5, je izredno težko obrnit tekmo. Proti Brightonu je zadeva drugačna.

Pozitivne stvari - kljub temu, da je Brighton stal izredno visoko in je vsaka malo boljša podaja popolnoma presekala njihovo zadnjo linijo, pohvale za uigrane kombinacije. Res bi pohvalil Jacksona. Če bi imel človek malo občutka za finišing, bi bil v rangu Haalanda. Morda se sliši noro, ampak njegovo vtekanje in razumevanje igre je na zelo visokem nivoju. To se mimogrede kaže v tem, da ima vsako tekmo veliko priložnosti, ki niso samo posledica dobrih podaj, ampak tudi njegovega gibanja. Finišing pa ja... Dokler ne bo zadeval zicerjev in polpriložnosti (tako kot Haaland), bo ostal naš Jackson.
Sancho je očitno bargain. Imel sem pomisleke glede na njegovo kariero in osebnost, ampak očitno se je odlično ujel z ekipo. Caicedo je poleg Palmerja naš najboljši letos.
Letos imamo tako zaenkrat 3 dobre tekme. Prava kvaliteta ekipe se bo videla od reprezentančnega premora dalje, ko imamo v zaporedju - Lpool (A),Newcastle (H), United (A), Arsenal (H).
sigismund
admin
Has thanked: 82 times
Been thanked: 139 times

Post by sigismund »

Malo sem pozen, pa vseeno. Veseli me odziv ekipe, prov drugače zgledamo kot v kateremkoli trenutku pod zadnjim(i) trenerjem(ji).

Spredaj res znamo pičt, že na par tekmah smo z lahkoto prebijali offside zanke in preskakovali obrambe, na pravi dan smo res sposobni dati 3-4 gole in še skreirati 5+ priložnosti. Vsakič tega ne izkoristimo in tudi ni pričakovat da bomo, zato je toliko bolj pomembno da se obramba neha dobesedno afnat, prejeli smo 2 precej glupa gola tako danes kot proti Wolvesom. Na srečo smo obakrat dali 3+ gole kar nas je reševalo, vsakič pač ne bo šlo. Še vedno menim da Sanchez ni pravi, ima par dobrih tekem ima pa še vedno v sebi tist "Kepa" trenutek ko pokvari vse. Je dober shot stopper, ni pa "the guy", vsaj po moje ne. Jackson se je super povezal s Palmerjem, pri njemu me moti nekonstantnost, prihaja v priložnosti in dela marsikaj OK off the ball, ampak zaključek ga mnogokrat pusti na cedilu. Madueke je sicer OK, ta njegova želja po zadetkih pa je moteča ker je začel preveč solirati.

Skratka super, cela ekipa (razen Mudryka ki spet ni ničesar dostavil) se mi zdi OK, in to definitivno JE delo Maresce. Poch je imel praktično identično ekipo pa smo izgledali mnogo slabše na igrišču kot izgledamo sedaj po 6 krogih PL. Seveda je to trenerjev podpis, nerazumno je reči da je to na igralcih če se je še par mesecev nazaj govorilo da niso dorasli PL. Kdaj so potem dorasli, čez poletje na Zakynthosu? C'mon, give the man some credit. :) Jst sm že večkrat pisal da na konferencah govori res dobro, da mi je njeogva podoba ob igrišču všeč, posnetki s treningov, prov drug vibe.

Pravi karakter se bo pokazal prav kmalu, kot je pisal RedMiner- prihajajo težje tekme in z njimi potencialno tudi težja obdobja za ekipo. Verjamem da bomo lahko padli še v kakšno krizo, ampak nikoli ne veš. Ampak jebemtiš da že te "male tekme" ZAENKRAT dobivamo oziroma v napovedih suvereno stisnem napoved na Chelsea in z veseljem prižgem tekmo je že ogromen napredek, pa smo oktobra. Lani smo rabli vsaj delček tega čakat do aprila, ko je bilo že mnogo prepozno (pa še takrat na koncu na lestvici ni bilo tako slabo).
glosos

Post by glosos »

Se strinjam sigismund, delo oz vpliv trenerja ni vprašljiv. Zdaj, kar se tiče njegovega napadalnega pečata in tudi naše kvalitete (oz potenciala) spredaj, mislim da smo vedeli, da smo ok, in je res razveseljivo da zadeva špila, oz da je ekipa dostavila ta nivo.

Zdaj je pa res treba delat na obrambi, tega ne moremo ignorirat. Mislim da smo bili vedno v preteklosti vajeni, da je novi trener začel graditi od zadaj, oz je začel "popravljat" ekipo pri obrambi. Zdaj smo pa priča drugačnemu pristopu. Mogoče je to malo bolj tvegano, ker še vedno drži da obramba prinaša lovorike, je pa vsaj meni tole zdaj zelo fun.
Trivinho

Post by Trivinho »

Zgleda ste pozabl kaksno ekipo je meu Poch pa zdej Enzo, ceprov je glupo zdej da pisem kaj bi blo ce bi mel Poch tako ekipo predvsem zdravo, ker tudi Poch je imel tekme kjer je proti Citiju igral dobro.
Ampak me veseli da imamo predvsem zdravo ekipo da lahko Enzo lazje dela in sestavlja najbolso kombinacijo.
Seveda se veselim vsake naslednje tekme in iti do konca ker imamo kvaliteto..
ndm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 29 times

Post by ndm »

Če se malo navežem na tvoj post Trivinho.

Me zanima vaše mnenje na splošno na dve vprašanji in sicer:
1) če bi vam pred sezono nekdo povedal, da bomo imeli po 6 odigranih krogih 13 tock in pa recimo 3 precej dobre predstave, bi rekli da je to pozitivna ali negativna ocena za Maresco?

2) če bi ekipo še naprej vodil Poch, pa predpostavljamo da ima identicne pogoje (enake igralce, isto stevilo poskodb,…), kakšno bi bilo stanje ekipe? Slabse/ boljse? Razlike?

Vem, da sta to dve vprasanji “kaj bi bilo, ce bi bilo” pa vendar je forum namenjen takšnim debatam.

Jaz sem že parkrat dejal, da je meni Enzo zaenkrat top! Pa ceprav sem na zacetku od vseh kandidatov bil nad njem najmanj navdusen me je kar hitro “kupil” predvsem z njegovo karizmo in predstavo na novinarskih konferencih. Bojo pa zagotovo prišli slabi trenutki tudi v tej sezoni. Upam, da bo tudi takrat znal poiskati reakcijo ob pravwm času.
demiensatlier
Has thanked: 64 times
Been thanked: 41 times

Post by demiensatlier »

Js mislim da je treba počakat še vsaj kak mesec ali 2 da jih lahk primerjamo, čeprav bo vseeno težko, Maresca je super začel, Poch končal sezono, dajmo še počakat. Tudi poškodbe ne moremo ignorirat. Ampak kot je rekel Sigi, že to da z večjim veseljem pogledamo naše tekme je velik velik napredek.
Post Reply