Xabi Alonso

o igralcih in trenerskem štabu
Post Reply
Trivinho
Has thanked: 93 times
Been thanked: 14 times

Xabi Alonso

Post by Trivinho »

Odperam temo o novem trenerju, Xabi Alonsu, veliko ime, trener v usponu zelo inteligenten in veliko respektovan v svetu nogometa.
Igral je za velike klube kot so Liverpool, Real Madrid in Bajern Munhen.
Trenirali so ga Benitez, Mourinho, Pep, Zidane, Anceloti,...sama velika imena torej neka znanja bi moral imeti.

Torej kaj pricakovati od novega trenerja koliko ima odvezane in koliko zavezane roke bomo videli v novi sezoni..
Kakso imate vi mnenje kaj pricakujete ali bo ostal vec kot 1 sezono bo prnesel kaksno lovoriko? Bl
Ali bo uspel zadrzati kljucne igralce?
Napisite...
sigismund
admin
Has thanked: 81 times
Been thanked: 188 times

Re: Xabi Alonso

Post by sigismund »

To kar mu je uspelo v Leverkusnu je sezona ki jo težko ponoviš. Prvak lige brez poraza, prvak pokala, edini poraz v sezoni pa v finalu evropskega tekmovanja. Noro, takrat sem ga malo spremljal, pogledal sem tudi en video-analitični povzetek njegove taktike in res, za tisto sezono samo kapo dol.

Tudi če se pogleda profil igralcev od takrat, uravnotežen mix mladosti in izkušenj. OK pač ja, nemška liga ane, pa vseeno v sredi Bayernove 11 letne dominance, in tudi od takrat je Bayern že spet 2x zmagal ligo.

Precej je blo debate okoli te konotacije "manager", da je to prvi pod Clearlake vodstvom. Lej, naj mu rečejo kakor mu hočejo, dokler ne vidimo kako stvari špilajo v praksi, ne bom nič rekel. Upam le, da je res. Se da komu poglobiti, koliko igralcev iz tiste zmagovalne Bayerjeve sezone je bilo Xabijevih nakupov in kateri? To bi blo zanimivo slišat. Zelo na hitro sem sam pogooglal in bi rekel da od teh bolj vidnih je ravno on v klub pripeljal Bonifaceja, Xhako, Grimalda, Tella...vsaj za te bi reku da so pod njim nabrali neki več minut. Pa Wirtz se je pod njim nekako vidneje narisal na nogometni zemljevid.

Jst sm na kratko sicer zadovoljen, se mi pa zdi da so ga podpisali nekako kot "bombonček" za navijače. Plačo ima precej višjo kot v Realu, govori se tudi o do 2x faktorju plače napram Realovi. OK, nekako so ga mogli "privabit", od zunaj tale Chelsea projekt vseeno za marsikoga ni privlačen, nalijmo si čistega vina. Je poteza ne glede na vse dobra? Jst mislim da ja. On je veliko ime, vseeno ti Xabi Alonso pomeni neki več od Liama Roseniorja, za katerega sem prvič slišal ko se ga je povezovalo z nami, ker 1. ne spremljam Strasbourga in kot 2. se ga ne spomnim kot igralca, čeprav je imel kar nekaj nastopov v PL s Hullom. Unmemorable tip, man-ager.

Največja naloga Xabi-ja za moje pojme bo sharmonizirat ekipo. Letos je bilo vse skupaj toksično, vidno z aviona. Kolikorat smo se tukaj debatirali da mamo ekipo, mamo igralce, mamo tut potencial, in na taprav dan in s pravo taktiko res znamo igrat, dokazno večkrat. Ampak teh dokazov je bilo iz tedna v teden manj, kar tonili smo s predstavami, s standardi, z vsem. Še igralci ki so ponavadi vlekli voz naprej so povsem poniknili, to dosti pove o overall stanju duha v klubu. Če mu to uspe, hkrat zadrži še kakšnega glavnega nosilca, potem bo že to veliko.

Če se le da, me bo že z nakupi na pametnih pozicijah prepričal, da razume problem(e) in da jih naslavlja, kot tudi da ga vodstvo dejansko posluša. Recimo, čemu Bowen? OK bi bil kot nakup, ampak a je RW res tista bolj kritična pozicija? Meni se ne zdi, sploh pa govorimo o nekih 40 MIO? Dejmo fokus najprej na probleme, potem krepimo tam kjer nismo tako tanki. Mirne volje pa prvi dan delovanja proda naprej Delapa in Garnacha, no sweat.

Toliko no, sicer še ni bilo veliko Alonso aktivnega overall, vseeno uradno začne šele s 1.7, verjetno bo takrat kaj bolj aktivno, tako na tržnici kot v splošnem s klubom. Mislim da je dost "veliko ime" da bo uspel koga celo zadržat, sem precej bolj optimist glede tega kot po koncu sezone, ko še ni bilo jasno kdo bo novi trener. Če bi podpisali enega brezveznika so Enzo, Cucurella in potencialno tudi Palmer as good as gone. Tako pa hmmmm, bomo videli, zaenkrat se kaže da je samo Enzo imel dovolj. Ajd, če Barca res pride po Cucurello, tam nam nič ne pomaga in bo šel 100%.

Kaj pa napovem? Ekstremno zgodaj je še, ampak ajd njegov appointment je vlil saj kanček optimizma če ne drugega, čeprav vemo da je bil manager še med manjšimi problemi v klubu in je težav kar nekaj. Če vsaj malo stabilizira situacijo, potem se ostale stvari tudi nekako razrešijo večkrat po naravni poti, če ti gre z ekipo potem je tudi vse ostalo lažje. Hudih pričakovanj pa iskreno nimam, borba za mesto ki peljejo v LP, nekoliko bolj gledljive tekme, pa sedaj že tradicionalen poraz v finalu enega od pokalov. :)
Post Reply