Mauricio Pochettino

o igralcih in trenerskem štabu

Bi morali Pocha zamenjati?

Da
4
27%
Ne
11
73%
 
Total votes: 15

User avatar
sigismund
admin
Posts: 3567
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 38 times
Been thanked: 58 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by sigismund »

glosos, ko sva bila s Trivinhom na forumu vokalna glede Potterja in imela na koncu prav si napisal tole:
glosos wrote: 18 Feb 2023, 18:14 Tole merjenje kurcev kdo je imel prav in kdo ne je vsaj tolk žalostno kot naša podoba na igrišču
A to letos zate ne velja? :)

Navijaštvo je polno emocij in dela(mo) dramo po porazih in skače(mo) od veselja ob zmagah, sploh pa na forumih in pa socialnih omrežjih. Jst osebno sem vpleten v tekme čustveno in se tako na forumu tudi odzivam in verjamem da nisem edini.
glosos wrote: 25 May 2024, 22:03Me je odhod Pocha presenetil? 100% ja! Sem bil ziher da je upravo prepričal s tem dobrim finishem. Mislim, da je odhod napaka? Niti ne. Kljub temu da mislim da je ok trener, in bi nas v naslednji sezoni verjetno pripeljal v top4, si nekak ne znam predstavljat, da z njim zmagamo PL ali CL. Enostavno se ne morem znebit filinga, da ima tip enostavno ceiling, do kod lahko seže.
Podpišem. Me je pa zmedlo da so ga odpustili ravno ko je šla krivulja navzgor, kar je izpostavu tudi RedMiner. Ampak to verjetno kaže samo na to da je bla odločitev sprejeta že dosti prej, verjetno okoli blamaže z Arsenalom.
glosos
Posts: 836
Joined: 24 Apr 2008, 09:52
Has thanked: 65 times
Been thanked: 29 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by glosos »

Razumem primerjavo, fair play.
Ampak če gremo en korak od tega kdo je imel prav ali ne (tega momenta tukaj sicer ne vidim, ker nimamo met okoli česa prav ali ne), sem s tem hotel pokazat, da karkoli ta uprava naredi, nas ne morejo zadovoljit. Ker smo vnaprej odločeni da ne vejo kaj delajo, in je vsaka poteza avtomatsko kritizirana na najbolj brutalen način.
Se strinjaš?

Glede timinga odločitve razmišljam v podobni smeri, da je bila odločitev sprejeta že prej, mogoče celo skomunicirana do Pocha (ki je potem malo začel nastavljat bombice v smislu "mogoče nočem nadaljevati", da ohrani obraz, ko bo novica postala javna), in si potem več niso premislil.
Težko jim zamerimo, da so se takrat tako odločili, ker jasno vidimo, da smo večinoma to zahtevali.
Težko jim je tud očitati, da si pol niso premilsili, ker to kaže na trdno smer, ki ni podvržena čustvenim odločitvam.

Moj point je samo to, da se pač včasih treba malo ustavit, razmislit, preden takoj greš v attack, in na prvo žogo napadaš in žališ itd ... Mogoče (precej verjetno), da nimam vseh informacij, in mogoče uprava ni čisto za luno. Ja, delajo napake, ampak čist brez pojma pa tud niso. In tud razloga, zakaj bi namerno škodovali svojemu klubu, svojemu projektu, svojemu ugledu, svoji investiciji ... nimajo.

To je bistvo "debate", ki je baje namen trga foruma, da zadeve premislimo in argumentiramo.
Lahko rečemo ja, da so to pač čustva, in da smo navijači ki čustveno reagiramo itd ... samo ne mi pol pod nos tiščat besed, kot so "debata" in "mnenja".

Debata =/= čustva
Last edited by glosos on 26 May 2024, 12:12, edited 1 time in total.
glosos
Posts: 836
Joined: 24 Apr 2008, 09:52
Has thanked: 65 times
Been thanked: 29 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by glosos »

Pa še en light motive sem opazil.
Slabe stvari so sodec po nasih "debatah" krivda uprave, ker oni sprejemajo odločitve.
Pozitivni momenti, kot so eksplozija Palmerja, prebuditev Caiceda, dober finish sezone, kemija v ekipi ... pa niso. To se zgodi čudežno, brez da bi odločitve uprave imele karkoli s tem.

Kot da ni uprava kupila Palmerja.
Kot da ni uprava vztrajala pri Caicedu, ko je že zgledalo da je izgubljen, in šla ekstra mile, odprla denarnico (ker se jim itak gre samo za dobiček :| ) in zabila kajlo Liverpoolu.
Kot da ni uprava vztrajala pri Pochu, in mu dala več časa, da ne bi izgubil slačilnice, ko je cel svet zahteval, da ga odžagajo.

In moram se branit, nisem podpornik te uprave, ki slepo zaupa v vsako potezo in neomajno verjame v projekt.
Mogoče pa zato ker probam bolj racionalno sodit poteze, in mogoče ne skočim na prvo žogo, mogoce v kontrastu na generalni nivo tukaj na frumu res tako deluje.

Sam sem se v življenju že večkrat opekel in naučil, da ljudje običajno niso na na vodstvenih položajih po naključju ali po pomoti, ampak da so morali nekaj pokazat, da so tam kjer so, in da vejo kaj delajo, tud če traja tri ali štiri korake, ki jih sprva ne razumem, da se stvari izkristalizirajo.
Last edited by glosos on 26 May 2024, 11:56, edited 1 time in total.
User avatar
bork
Posts: 1981
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by bork »

Če niste spremljali Pochevih komentarjev v zadnjih krogih prvenstva, malo pogooglajte in poglejte, kaj je govoril. Je vidno z aviona, da je bila odločitev sprejeta že tedne nazaj. Sack se zdi kot nenavadna odločitev, ampak samo če zoomiraš sezono in gledaš samo zadnji mesec. Gledano celotno sezono, upoštevajoč vzdušje na stadionu, socialnih omrežjih in tudi na tem forumu, je pa sack najbolj logična poteza. Pochu se pa lahko samo zahvalimo, da se pod vsemi pritiski ni predal in je sezono na koncu dokaj suvereno zvozil.

Se pa 100 % strinjam z Glososovim zadnjim komentarjem (priporočam, da ga počasi preberete).
User avatar
RedMiner
Posts: 1145
Joined: 07 Jun 2012, 16:44
Location: Zagorje
Has thanked: 5 times
Been thanked: 16 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by RedMiner »

Ok. Zakaj pa smo potem šli v sezono z managerjem za katerega smo vedeli (oz. pričakovali), da bo itak letel? Je to del projekta?
Upam, da se dolgoročno to izkaže za pravilno. Problem je, ker trenutno nimamo prave alternative. Ok, razumem - podpisali bomo Zidana (karikiram), logično, da se odpusti Pocha. McKenna? Maresca? Obstaja velika verjetnost, da nista niti približno na nivoju Pocha.

In ja, tudi sam še zmeraj mislim, da ima Poch nek limit, ki ga ne more presežt. Ampak v tem trenutku, glede na situacijo na trgu in zaključek sezone, je to zelo čudna odločitev. Če so se odločili pa že prej, je pa žalostno, da nam v tem času ni uspelo prepričati top managerja. Saj lahko, da bo izbrani manager na koncu res top manager, ampak izkušnje kažejo, da za to obstaja manjša verjetnost.
User avatar
ndm
Posts: 70
Joined: 08 Jun 2008, 19:08
Location: Mozirje
Has thanked: 3 times
Been thanked: 13 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by ndm »

Glosos tudi jaz se v veliko zadevah strinjam s tabo. Dejstvo je, da če bi uprava katerega koli kluba delovala na takšen način kot deluje večina navijačev potem mi nebi imeli 4 trenerje v 2 letih ampak najmanj 10. Pretirane reakcije po zmagi ali porazu si ljudje na vodstvenih položajih ne smejo privosčit, in tudi zato mislim, da je Pochetino odšel ker pac ni izpolnil ciljev glede igre, rezultatov in verjetno tudi ostalih zadev znotraj kluba. Zdaj ali so bili cilji postavljeni primerno je spet drugo vprašanje.

Razmišljanje uprave in navijačev je zelo različno. Predvsem zato, ker mislim da navijaci gledamo situacijo v glavnem samo iz vidika rezultatov, kemije in podobe na igriscu. V mislih uprave so pa še poslovni vidiki kluba kot celotnega itd…
Je pa cisto razumljivo, da komentiramo, se pritožujemo ali pa hvalimo poteze kluba/uprave/igralcev. Saj zato imamo forum. Jaz osebno tudi mogoče nekoliko drugace gledam na celotno situacijo kot vecina ljudi tu. Pa to še ne pomeni, da imam vedno prav.

Glede novega trenerja. Od vseh kandidatov, ki se jih omenja mi je vsak po svoje zanimiv. Sicer nekih takticnij zamisli posameznika ne poznam ravno. Kdo je najboljši kandidat ne vem, nimam pojma. To, da so iz championshipa in nevem kje me konec koncev še ne moti tako. Saj večinoma vsi mladi trenerji morajo nekie dobiti tisto priložnost, ko nekdo tvega z njimi. Pustimo se presenetiti…
User avatar
Trivinho
Posts: 1417
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 66 times
Been thanked: 20 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by Trivinho »

Potem bi lahko se crto potegnili pri nasih terapeutih oz zdravnikih ki je mislm da je bilo rekordno stevilo poskodb in najdalse okrevanje igralcev.
Tam bi lahko bilo tudi nekaj sackov.
Potem je tukaj se financni fer play? To se noben ne sprasuje kaj nas lahko doleti?
Kdor verjame da je ta miljarda za nakupe regularna je smesn.
Zakaj vedno trener prvi odleti? Sej sm biu cez 90% sezone da gre stran ampak v taki situaciji kot je biu je se zvleku dobro pozicijo.
Se vedno upam da se motim kar govorim ampak mam filing da bomo spet jovo na novo v adaptaciji
glosos
Posts: 836
Joined: 24 Apr 2008, 09:52
Has thanked: 65 times
Been thanked: 29 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by glosos »

Trivinho wrote: 26 May 2024, 12:48 Potem bi lahko se crto potegnili pri nasih terapeutih oz zdravnikih ki je mislm da je bilo rekordno stevilo poskodb in najdalse okrevanje igralcev.
Tam bi lahko bilo tudi nekaj sackov.
Potem je tukaj se financni fer play? To se noben ne sprasuje kaj nas lahko doleti?
Kdor verjame da je ta miljarda za nakupe regularna je smesn.
Zakaj vedno trener prvi odleti? Sej sm biu cez 90% sezone da gre stran ampak v taki situaciji kot je biu je se zvleku dobro pozicijo.
Se vedno upam da se motim kar govorim ampak mam filing da bomo spet jovo na novo v adaptaciji
Stari, ti si pred enim mesecem dobil potrditev, da je model glup.
Tu je za mene konec debate, glupan ja ne more bit trener v PL, in pika.
V enem mesecu pa ni prenehal bit glup, vsaj kolikor so meni te zadeve jasne ...
User avatar
Trivinho
Posts: 1417
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 66 times
Been thanked: 20 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by Trivinho »

Ja sm napisu, ker me je tekma z arsenalom razocarala in se marsikatera druga tekma v sezoni ki smo jo zgubili ki nebi smeli.
Ampak na koncu sezone sm potegnu crto ki sva jo tudi sama rekla lani septembra da bomo na koncu sezone potegnila crto.
Torej bi mu dal se eno sanso z zdravimi igralci saj nas je popeljal na 6 mesto takrt smo bili na 12.mestu.in ta preskok mi je dal misliti da no vse tako crno pri pochu, ampak so verjetno drugje tezave oz ljudje ki niso za klub.
glosos
Posts: 836
Joined: 24 Apr 2008, 09:52
Has thanked: 65 times
Been thanked: 29 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by glosos »

To so dejansko relevantna vprašanja v tem trenutku, se stinjam.
RedMiner wrote: 26 May 2024, 12:09 Ok. Zakaj pa smo potem šli v sezono z managerjem za katerega smo vedeli (oz. pričakovali), da bo itak letel? Je to del projekta?
Zagotovo je to del projekta, po mojem mnenju najbolj shaky del projekta.
Nasplošno tole s trenerji je kr nekaj, kako so se lotevali.
Ko so vstopili v klub, so imeli Tuchla. Po moje jackpot, ampak jebiga, so se ga znebili.
Potem Potter je bil ne samo nepreverjen, ampak še drag ko žafran.
Potem pa bivši trener Spursov, WTF ...

Saj nismo vnaprej vedeli, da bo letel.
Iz vidika uprave, ki je zastavila projekt, je bil zagotovo dojeman kot dolgoročna rešitev.
Žal so se zmotili.
RedMiner wrote: 26 May 2024, 12:09 In ja, tudi sam še zmeraj mislim, da ima Poch nek limit, ki ga ne more presežt.
Če se strinjamo glede tega, hkrati pa računamo, da se bomo va NA-slednji sezoni borili za lovorike, zakaj bi potem vztrajali z njim, ko pa ima ta limit?
A ni pol zdaj najboljši čas, da postavimo zamenjavo? Ko je pred nami sezona, v kateri (upam da je to jasno) še ne bomo challengali Cityja in Arsenala? Nov trener ima tako vsaj eno sezono časa da postavi svoj sistem, in se takoj vključi v boj za top4. Hkrati pa je to sezona, v kateri imamo vsaj eno must-win lovoriko v konferenčni ligi - s Pochem, meh ...

Če se že strinjamo da ima model limit, pol nima smisla še en sezone vložit vanj ...
RedMiner wrote: 26 May 2024, 12:09 Če so se odločili pa že prej, je pa žalostno, da nam v tem času ni uspelo prepričati top managerja. Saj lahko, da bo izbrani manager na koncu res top manager, ampak izkušnje kažejo, da za to obstaja manjša verjetnost.
Tole mene najbolj od vsega bega.
Če sprejmemo, da so odločitev o Pochu sprejeli tehtno, in enkrat za spremembo dolgo vnaprej, potem bi pričakoval, da bodo v istem kontekstu razmišljaji tudi vnaprej, in imeli vsaj resne pogovore, če ne že dokončno podpisane pogodbe.

Zdaj, vse kar vemo o tej situaciji, so govorice.
Imena, ki s epojavljajo, vsaj kolikor je meni znano, niso uradno prišla iz ust nikoar v klubu.
Tako da že to špekuliranje je na trhlih nogah.

Na podlagi pretekliega delovanja, ntii ne bi bil presenečen, če dejansko že imajo zadevo rešeno.
Ampak potem, zakaj ne obelodanit zadeve?

Vv sakem primeru, rabimo vsaj nekaj dejstev, preden je smiselno vlečt kake zaključke.
glosos
Posts: 836
Joined: 24 Apr 2008, 09:52
Has thanked: 65 times
Been thanked: 29 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by glosos »

Trivinho wrote: 26 May 2024, 13:09 Ja sm napisu, ker me je tekma z arsenalom razocarala in se marsikatera druga tekma v sezoni ki smo jo zgubili ki nebi smeli.
Ampak na koncu sezone sm potegnu crto ki sva jo tudi sama rekla lani septembra da bomo na koncu sezone potegnila crto.
Torej bi mu dal se eno sanso z zdravimi igralci saj nas je popeljal na 6 mesto takrt smo bili na 12.mestu.in ta preskok mi je dal misliti da no vse tako crno pri pochu, ampak so verjetno drugje tezave oz ljudje ki niso za klub.
Razumem jaz, zakaj si napisal, brez skrbi :)

Razumi ti pol mene, da če ne zmoreš stat za to res močno trditvijo sano en mesec kasneje, da pač tvoja mnenja jemljem z rezervo ...
User avatar
sigismund
admin
Posts: 3567
Joined: 25 Jan 2011, 22:18
Has thanked: 38 times
Been thanked: 58 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by sigismund »

Sem se usedu na balkon, odpru si pivo in lagano šu še enkrat čez vse poste. Realno govorimo pod črto vsi isto, vsaj nekje v 80-90%- Zapletamo se pri enih in istih 3-4 stavkih. Situacija me spomni na identičen ""zaplet"" ki sva ga imela nekje v sredi sezone pomoje z blueboyem? On je govoril AB, jaz pa BA, pol prazen in pol polen kozarec, ko sva to razčistila je šla komunikacija super. :D

Tukaj delamo pa isto, en del foruma ima v kozarcu polovico vode, druga polovica pa ima vodo v kozarcu samo do pol, isti šmorn. Edino pri Trivinhu pomoje sploh ni vode notri. :lol: Hecam se Trivinho :D

Če imaš kozarec pol prazen daš pod črto da trenutno vodstvo po kavbojsko operira z nakupi in brezglavo najema in odpuša trenerje. Zakaj sploh iti v projekt s Pochem če ga niso videli dolgoročno? Izguba časa in financ že v naprej.

Če gledaš z druge strani pa so genialno trgovali ker nam FFP nič ne more, za nameček so še sami sebi prodal hotel (genius!), Pocha pa najeli ravno toliko da je stabiliziral ladjo.

Kateri kamp ima zdaj prav? Ne vemo, zato pa ta ping pong. :D To bo pač pokazal čas, enim se Lukaku situacija (oz. tisti famozni intervju) ni zdel nič posebnega, drugi del kampa je pa navilo na 100 obratov in čez. Šele po dolgo časa vidimo da je "popizditis" del kampa imel prav, ampak to danes niti ni več važno, dejstvo pa je da Lakaka je še vedno naš igralec, fuck me res. :lol: In tudi tole s Pochem bo šlo naprej, ko bo čas pokazal kdo je imel "bolj prav" bo pa vsem že gladko ravno za to, tako kot za Lukakov intervju. :)

Skratka, nazaj na temo. Nisem čisto repričan a je kdo to že omenil, če se ne motim je en Youtuber k ima ene insajderske info znotri kluba govoril, da je bil Poch deležen neposrednih kritik od zgoraj češ da njegove metode dela in treningov neposredno vplivajo k številu poškodb v klubu. Tudi to smo se enkrat sredi sezone nekaj pogovarjali, pa se nismo mogli strinjat a je Poch team res lahko tako "bled in nesposoben" da ne bi znal pravilno izvajat treningov in regeneracije. Tako sem slišal več pa težko komentiram ker v teh stvareh nikoli nisem bil, moj nivo igranja je bil vaška liga in regeneracija==5 perov, naj to o treningih in regeneraciji na tem nivoju komentira kdo ki ima malo več vedenja o tej temi. Definitivno pa je nekaj nekje šlo hudo narobe, bodi res pri treningih in regeneraciji, bodisi pri tem da smo vlekli zdravniko službo iz ZDA ki je prej zdravila Di Capria al koga že. Spet, ne vemo.

Beremo tudi kako je igralcem žal da so se s Pochem razšli, očitno so res imeli neko kemijo, in tudi sam sem pri tistih par ki jim sledim na IG videl objave kako se od njega poslavljajo s solzami itd. Slabo, če gledaš s strani navijača, medtem ko upravi (katerikoli, ne samo naši) verjetno ne bi moglo biti bolj vseeno (do neke mere) za njihove medsebojne odnose, če jim drugje zvonijo alarmi. Pa feni uprave ali ne, tukaj se pomoje enostavno moramo strinjati da recruitanje trenerjev jim res ne gre. Sach Tuchla je bil iskreno karneki, Potter je bil WTF, Lampard part 2. neko pacanje, ex Spurs je že uletel v klub z ravno to oznako in bil na piki dooolgo časa SAMO zaradi tega, vsaj pri marsikaterem fenu je blo tko. Veliki večini je bilo vseeno, just fix the damn club. No, ni ga.

Izjemna predsezona, super igra, komaj čakamo novo, potem še super tekma z Liverpoolom...in gotovo. Vse do zadnjih par tekem ko smo dobesedno šprintali za zadnjim vlakom da ga še ujamemo. Zakaj so obrnili krivuljo navzgor šele takrat ne vem, sem že pisal da v bistvu iz seznama poškodb nismo dobili nevem koga vse nazaj, samo pač znotraj ekipe je naredil par sprememb. Je to nivo ki ga hočemo? Ne. Nivo ki ga navijači želimo (realno pa zahtevamo :) in prav je tako) je bil recimo Conte. Prišel, spremenil, zmagal. Poch je rabu predsezono in 32 krogov nove sezone da je poštekal, s tem da je že imel pretekle izkušnje v PL in drugje. Nope, ni bil nivo za Chelsea, ampak zakaj sploh iti v ta projekt z njim in the first place? Ni blo izbire? Ja glej ga zlomka, tut zdej je ni. Bayern je rabu it po relegated Kompanyja....s tem da smo mi trenutno precej bolj nezanimiv in riskanten projekt kot Hollywood FC (...ali ne?).

In McKenna, Maresca, pač trenerji katerih imena sem prvič slišal na tem forumu (in jih moral po tem pogooglati) mene osebno ne prepričajo. Ja vem, nismo več klub ki smo bili pod Romanom. Ja vem, da bomo zgleda zdaj (na žalost) privabljali samo še take trenerje in pač zadeli v nulo ali pa čisto ustrelili mimo, ampak ravno od tu meni ta "kozarec pol prazen" pristop do uprave. Imeli ste na pladnju Chelsea, enega najtrofejnejših klubov v 21. stoletju, do nedavnega evropski in svetovni prvak...tle govorimo pa dobri 2 leti kasneje o Championship trenerjih, navijamo za City v finalu pokala da nas posredno spravi eno evropsko tekmovanje višje, pa še kaj bi lahko našteval. Nisem sicer skrajni "hejter" in skritiziram vse po spisku samo zato ker je prišlo iz te naše nove uprave, je pa del mene ki tisti ekstremistični del fenov vsaj razume, ne pa nujno podpira/odobrava.
n1i9k9o6
Posts: 1575
Joined: 11 Aug 2019, 19:32
Has thanked: 38 times
Been thanked: 45 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by n1i9k9o6 »

Ne bom se spuščal preveč v prepucavanja kdo je kaj rekel komu kdaj in zakaj, bom pa napisal moje mnenje o Pochu oz. celotni tej situaciji, (čeprav sem ga vmes na dolgo mislim da že 2x) in zakaj me njegov odhod ne žalosti.

Pred njegovim prihodom sem napisal, da me ne prepriča in da si bolj želim Nagelsmanna ali pa Enriqueja.
Ko je prišel, sem ga podprl, kot bi najbrž vsakega.
Po obetavnem preseasonu je sledilo neko obdobje, ko smo večino tekme vse delal prav, razen realizacije in smo zato zgubljal pike.
Ampak je marsikaj štimalo in se je zdelo, da gre lahko samo na boljše, potem se je pa začelo kr konkretno slabšat.
Če se samo malo spomnim par reči, kjer me je glava bolela:
-Igranje igralcev na nenaravnih pozicijah(Colwill na LB, Enzo na CAM, Gallagher na CM,..)
-Slab in statičen 4-1 build up kjer nam je res redko uspelo sestavit nek napad, poleg tega smo bli izredno ranljivi po izgubljenih žogah
-Nobenih vzorcev v zaključkih napada, v veliki meri zanašanje na kvaliteto Palmerja
-Čudne menjave, kjer smo se vsi pogosto čudil in ugibal, kaj želi Poch s tem dosežt
-Še vedno mu ne oprostim njegovega pristopa na finalu pokala proti Poolovemu vrtcu.
-Tradicionalno slabe druge polčase
-Nezmožnost mirnega peljanja tekem do konca potem ko povedemo (delno lahko tu krivimo neizkušenost igralcev, ampak tu mora izkušen trener znat vplivat na to)

Verjetno sem še kaj pozabil ampak precej hitro sem izgubil zaupanje v Pocha in v to, da bomo z njim dosegli kaj več kot top 4, kar bi bil pomoje njegov maksimum.

Drži, da je vseeno par reči, ki mu grejo v prid. Najbolj svetla točka je bil njegov odnos z igralci. Vidlo se je, da je bla neka kemija med njimi, tud objave igralcev na soc. omrežjih po odhodu kažejo na to.
Tud to, da je imela ekipa velike težave s poškodbami mu ni pomagalo in vprašanje, kako bi se vse odvilo, če bi imel večinoma časa na voljo vse/večino igralcev.

Vseeno sem mnenja, da njegovi plusi ne odtehtajo minusov, tako kot zadnja 2 mesca ne odtehtata ostalih 8.
A smo napredoval od lani? Smo
A je to, da smo dosegli Evropo dovolj, da bi Poch ostal? Pomojem mnenju ne.

Bi pa rad še razložil, zakaj sem za Potterja bil eden zadnjih, ki je bil #PotterOut in pri Pochu eden prvih, ki je bil #PochOut in še zdej me ne gane, da je odšel.
Poch je imel preseason, Potter ne (prišel sred septembra)
Poch je imel veliko bolj urejeno ekipo (manjše število igralcev, dovolj igralcev na vseh pozicijah)
In Poch ni igral Evrope, Potter jo je.

Pa še to. Da je uprava videla Pocha kot dolgoročno rešitev?
2 letna pogodba (z možnostjo podaljšanja še za eno) men glih ne zgleda kot neko dolgoročno zaupanje. Sploh ker je že v štartu bilo jasno, da po koncu sezone sledi review. To so novinarji kar konkretno poudarjali, česar običajno ne vidimo.
To pomen, da že v štartu veš, da boš čez 1 leto v zadnjem letu pogodbe.

Tud ne verjamem, da je bil Poch odpuščen. Se mi zdi, da so se o razhodu kar strinjal. Je tud on sam v tiskovkah kar konkretno namigoval na to.

Glede na to, kolko časa smo lani iskal trenerja in kako dolga so bla ta pogajanja s Pochem in kako se je on hvalil, da je tudi on postavljal vprašanja naši upravi bi človek pričakoval, da sta se obe strani strinjali s tem, kako delovanje v klubu poteka. Sepravi se je Poch strinjal s tem, da bo "yes man" in uprava se je strinjala s tem, kakšen je Poch.
Zakaj potem navijači po 1 letu beremo, da Pochu ni všeč kako klub deluje in to, da upravi ni všeč da Poch hoče svoje igralce in je proti prodaji Gallagherja in Chalobaha?
Enkrat sm napisal, da mora skupaj s Pochem odit tud športni direktor/direktoja ki sta ta pogajanja vodila. Faking 2 mesca ste se dajal, zato da mamo zdej to štalo.

Pocha ne bom pogrešal, niti me njegov odhod pretirano ni presenetil, kaj mi je edina skrb pri vsem skupaj, je kdo ga bo nadomestil, kar me je tud že med sezono skrbelo, če bi ga slučajno že takrat odpustil.
Ne skrbi me to, da so bli igralci navezani na Pocha, komot se navežejo tud na novega trenerja. Absolutno ključno je, da z naslendjim trenerjem zadanemo. Top 4 v naslednji sezoni je obvezen.
Trenerski trg je malo siromašen in mislim, da ga ni trenerja kjer bi bil 100% prepričan "evo, tega si pa res želim".
Bom o potencialnih novih trenerjih pisal v kategoriji govorice, to pa upam da je zadnje kar sem pisal od Pocha, pa pomoje tudi čas, da se počasi premaknemo s te teme.
User avatar
bork
Posts: 1981
Joined: 04 Apr 2012, 17:36
Has thanked: 9 times
Been thanked: 23 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by bork »

Poch ni bil nikoli mišljen kot dolgoročna rešitev. 2-letna pogodba, ki jo je dobil, ima logiko. V prvi sezoni se je pričakovala bodisi uvrstitev v top4 bodisi top6 in kakšen pokal. Če bi se to uresničilo, bi proti koncu druge sezone videli, če je nadgradil prvo sezono (beri bi bili v resnem boju za naslov prvaka vsaj tam do marca) - če bi jo, bi dobil novo pogodbo, če je ne bi, bi iskali novo rešitev. Glede na njegov CV bi bilo bolj verjetno slednje, uprava se je tega zavedala in zato je dobil 2-letno pogodbo. Ker pa je bil proti koncu prve sezone šele tam okrog 10. mesta, je bila zgodba zaključena že po prvi sezoni. Verjetno zadnji tedni niso mogli kaj dosti spremeniti.

Mogoče je pa tudi, da ga uprava še ne bi odpustila, vendar sam ni želel nadaljevati z 1-letno pogodbo.
User avatar
Trivinho
Posts: 1417
Joined: 29 Jan 2009, 20:17
Location: Ljubljana
Has thanked: 66 times
Been thanked: 20 times

Re: Mauricio Pochettino

Post by Trivinho »

Poch res ni biu prva izbira ampak Nagelsman pa un katalonc ampak glede na to da so nas zavrnil smo pocha na koncu uzel.
Poch je biu potem del projekta in verjamem ce bi prsu v top4 ali osvojil ligaski pokal bi tud se ostal vsaj se 1 sezono.
Ampak nazalost mu ni ratal, zalosti me samo to da nedamo trenerju cas vsaj 2 sezone in da nardi tisto kar si je zamisu.
Veckrat sm v postih omenu Chuka Norrisa da nam nebo niti on pomagal ce mu 20 drugih ljudi skace v zelje...
Lastnik se umesava in 20 drugih specialistov do menagerjev ki hocjo da se njihovi igralci forsirajo letos mi je to deloval pri Enzu in dokaj pri Mudryku ker so placani tolk kesa pac morjo igrt neglede na to kaksna je forma, Mudrik letos najslabsi clen pa kr naprej dobiva sanse...to je vse politika menagerjev in verjamem da pr kaksnemu Ancelotiju bi mudrik sedel zaradi slabe forme pri Pepu pa sploh.
Tko da men je dol padl to da je poch moral oditi ko je kazal da mu je ekipa pokazala voljo in zeljo po igri in dokazovanju.
Ne verjamem da je poch zelel oditi ker ce mu je cilj po eni sezoni iti tudi sluzbe nebi prevzel sam za 1 sezono ni tok blesav.
Tuki je sam za javnost sporazumna odpoved, mi smo pa ovce za strizenje.
Kle v ozadju so miljarderji k misljo da je chelsea samo igraca in biznis.
Tisto strast je meu pa samo Roman kot lastnik ker je hotel lovorike zivel je za tisti dan da dvigne ligo prvakov in premier ligo.
Ameri pa dokler vidjo v galagherju samo profit mi je jasno kam to pelje, pa me nebos glosos niti ti bork prepricu s tem da delajo prov teli ameri...
Post Reply