CHELSEA MATCHDAY chat 2025/2026

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2025/2026

Post by blueboy11826 »

Strah se je uresničil, 2eh polčasov nismo povezali. Nevem koga krivit kot Maresco. Tako zdominiraš nasprotnika, potem pa kr neki. Sej nič ne bi reku, Villa v formi, ampak kot sem napisal, en polčas more bit zanič.
Se strinjam, zakaj danes Badiashile? Itak je prvi gol njegov (spet), zakaj Cucu ravno danes ven, ko prej nikoli ni šel, tudi Palmer bi lahko ostal dlje. Igrali smo proti 3 ekipi PL, ti vlečeš ven ključne igralce, ni ravno smiselno.
Toplo-hladno v zadnjih sezonah ja, ampak od tekme do tekme, ne polčas po polčas. Kaj je boljše nevem realno, ker toliko tekem s tako različnimi polčasi kot jih mamo mi letos, še nisem videl.
KTBFFH
sigismund
admin
Has thanked: 181 times
Been thanked: 351 times

Post by sigismund »

🚨🤕 Enzo Maresca on Marc Cucurella sub:

"He was complaining about his hamstring. We don't know if it's an injury yet or not."

(@BobbyVincentFL) #CFC

Najbrž zato.
n1i9k9o6
Has thanked: 134 times
Been thanked: 164 times

Post by n1i9k9o6 »

Malo sem pozen s tem zapisom, ampak vseeno.
Mislim, da je bila tekma z Villo popoln prikaz kje smo v tej sezoni oz. kakšno je stanje ekipe. Sposobni odlične igre in dominacije ter istočasno sposobni zgledat kot pionirčki.
Prvi polčas zelo dober, Villa ni mela dobesedno nič od igre, pravi pristop, taktika vse ok, ne morem pa mimo naših wingerjev. Garnacho, driblingi 0/0, predložki 0/4. Neto, driblingi 1/2, predložki 1/9.
Z boljšimi wingerji to tekmo ubijemo v prvem polčasu brez težav.

Drugi polčas je pa treba priznat, da je Emery z menjavami in spremembo taktike zadel v nulo in je s tega trenerskega vidika tu premagal Maresco, ki ni mel pravega odgovora. Sem mnenja, da bi moral nujno takoj Santos v igro, pa smo že takoj po parih minutah prejeli gol. Ja vem, lahko je tu zdaj za nazaj komentirat in bit pametn, težje je kot trener najprej ugotovit kaj je nasprotnik spremenil in znat na to še primerno odreagirat.

Drugi gol, katastrofa, absolutno nelogično pokrivanje, tu si trener prekinitev zasluži minus pri plači. Ni mi jasno kaj so tu razmišljal res.
Še ena stvar ki bi jo rad omenil, ne bi pa rad poraza valil na to. A je komu jasno, zakaj tista roka Maatsna ni bila penal? Za mene je to čisti penal, tam bi mel priliko dat za 2:0 in bi se tekma najbrž drugače odvila.

Skrbi podatek, da smo v ligi iz položajev ko smo vodili zapravili že 13 pik + 5 v CL. Ne znamo ubit tekmo oz. jo skontrolirat do konca.
blue222
Been thanked: 20 times

Post by blue222 »

Zanimivo. Pa ravno teh 13 pik se nam pozna.
blueboy11826

Post by blueboy11826 »

Niko - se strinjam glede wingov. Absolutno že nekaj let imamo premalo njihovega učinka.
Zakaj Santos? Oziroma namesto koga takrat in kaj bi dodal?

Glede roke - definitivno ne. Maatsen gleda stran, žoga leti stran od gola, precej slučajno pomoje. Prej se mi je zdela zadnjič od Fofanaja (proti Evertonu? Ali Newcastlu). Ampak, če so dej odločeni, da ne piskajo, če ni namena oziroma neke očitne preprečitve akcije, naj imajo konstanten kriterij in to pač (pravilno) roka ni.
KTBFFH
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Se mi zdi, da je Villa po menjavah in po spremembi igralnega sistema skozi našo sredino prihajala za šalo, sploh na tranzicijah, če si zavrtiš tekmo za nazaj od njihovih menjav dalje boš videl kaj mislim. V igro je pri njih vstopil Onana, ki je dodal kar nekaj na fiziki v sredini in smo težko pariral. Zato bi se mi zdelo smiselno, da bi v igro vstopil Santos, doda vsaj nekaj malega borbe v vezni liniji in zdi se mi dober pri ustavljanju tranzicij, precej boljši kot Enzo npr. Tako bi mel zadaj v vezi Caiceda in Santosa, na 10-ki pa Palmerja oz. če ni mogel igrat potem Enzo na 10ko. Druga alternativa bi bila, James v sredino v par s Caicedom in Gusto na RB, ampak je ta opcija splavala po vodi ob poškodbi Cucurelle.

Glede roke- Maatsen dobro ve kaj dela, žoga leti dolgo, ima več kot dovolj časa kontrolirat položaj roke, ni to nastreljana roka od blizu. Ključno se mi zdi, da s tem direktno preprečuje priliko za gol, Neto je bil tik za njim. Za moje pojme je roka tudi kar konkretno izven naravnega položaja, iztegnjena in se premika v smer gibanja žoge. Samo moje mnenje.

Ker si pa ravno omenil konstanten kriterij; meni se ne zdi, da bi ga imeli, daleč od tega. Roko na srce so tudi pravila napisana precej ohlapno oz. je veliko nekega subjektivnega vpliva. Lahko pa za foro nardiva eno "igrco". Spodaj sta dve situaciji, bi rekel, da sta obe penal, nobena, ali samo zgornja, ali samo spodnja? Brez googlanja :D če situacije poznaš ne bo zanimivo, ampak ok. Vabljeni na komentiranje tudi ostali.
Image
blue222

Post by blue222 »

Sem pogledal roko Maatsna (šele danes sem videl) in zame je to penal. Sploh nisem vedel za tole(nisem gledal druge polčasa).
sigismund
admin

Post by sigismund »

Po slikah bi reku da sta oba za penal, sem pa siguren da vsaj ene od teh situacij niso piskal. Pa če bi mogu ugibat bi reku da so zgornjo piskali, spodnje pa ne.

Bournemouth...kdo ve kaj pričakovat, ne veš kakšna Chelsea ekipa se danes prikaže na igrišču. Jst sm dvignu roke nad sezono, tolko nej se vsaj pomatrajo da do konca naberemo dovolj točk za top 5. Naši core problemi so preveliki da bi jih rešili tkole usput in z enim zimskim prestopnim rokom in par prebliskom na igrišču.

Bo pa ful slabo če tega ne zmagajo, Bournemouth je nazadnje zmagal konec oktobra, 2 meseca nazaj.
RedMiner
Has thanked: 111 times
Been thanked: 96 times

Post by RedMiner »

Zame je tudi penal. V kazenskem prostoru moraš biti pazljiv z rokami, Maatsen ni bil.

Za danes ne pričakujem nič, sezona v PL je zafurana. Če pridemo med 4 oz. 5, smo lahko zadovoljni.
sigismund
admin

Post by sigismund »

RedMiner wrote: 30 Dec 2025, 09:00 Zame je tudi penal. V kazenskem prostoru moraš biti pazljiv z rokami, Maatsen ni bil.

Za danes ne pričakujem nič, sezona v PL je zafurana. Če pridemo med 4 oz. 5, smo lahko zadovoljni.
RedMiner hvala za iztočnico, sm mislu po Bournemouthu ali Cityju načet to temo tudi z vami ostalimi. In sicer a smo res lahko zadovoljni? Ker pač po osvojenem CWC smo imeli (vsaj feni) malo večje ambicije tud pokazal smo da mamo že sedaj dober core za gradnjo ekipe, pa smo na tržnici kr slabo kupovali. Niti ni hindsihgt, ker smo to napovedali, čeprov smo dali vseeno vsemu "čas". Po pol sezone se že malo vidi kje stojimo, in da smo totalno out of title race v času novega leta je to zame fail. V bistvu nismo niti bluzu, niti nas ne morš smatrat kot resno ekipo ker smo preveč toplo-hladni, ali razbijemo Barco in pariraml Arsenal, ali pa izgleda kot da smo imeli 2 skupna treninga..Ampak več v daljšem postu v prihajajočih dneh...
blue222

Post by blue222 »

Tudi sam sem dvignil roke. Žal igramo preveč toplo hladno za kaj več.
Vem, da sem že tole komentiral ampak zakaj Maresca ne poizkusi kaj spremeniti. Sam bi dal Palmerja na desno krilo,Pedra Neta na levo ali pa mogoče celo Joao Pedra, pa potem mogoče Pedro Neto na false 9. Za napadalcem pa mogoče Estevao ali Enzo pa lahko Caicedo in Santos igrata na Pivotu. Možnosti je veliko samo nekaj naj poizkusi drugače.
blueboy11826

Post by blueboy11826 »

Niko - se strinjam to s Santosom ja, so nas zdominirali in mogoče bi res rabl novo moč na sredi. Ampak spet govorimo o 120mil igralcu - Enzu, ki bi moral skupaj s Caicedom absolutno dominirat ligo na sredini. Pa, kot smo že govoril igra toplo-hladno, oziroma, če ni Caiceda, potem tudi ne bo sam nevem kako dobre tekme mel, v obrambi je (skoraj vedno) precej neuporaben.
Ja je boljši kot je bil in mogoče se kdo ne strinja z mano, ampak od takega igralca js pričakujem, da je en najboljših veznih na svetu. Realno pa, če ga jutri ni več, brez večjih težav dobimo zamenjavo ali nadgradnjo.

Bi rekel, da glede na to, da si dal 2 podobne situacije, najbrž ena penal, ena ne :D . Mogoče sm se narobe izrazil, sojenje vsekakor ni konstantno, daleč od tega. Js bi samo rad, da se za te roke končno točno napišejo pravila in se jih drži. Drugače pa nekaj gre v prid, nekaj ne, zadnjič roka Fofanaja, pa tisti štart Chalobaha, tudi bolj penal kot ne. V preteklih letih je šlo veliko več proti nam, letos mislim, da se vendarle ne moremo veliko pritoževat.

Trenutno sm brez nekih pričakovanj pred tekmami.
KTBFFH
n1i9k9o6

Post by n1i9k9o6 »

Blueboy: za Enza se strinjam. Meni je on osebno izredno všečen profil igralca, se je pa pokazalo, da je PL enostavno preveč fizična liga zanj. Če je v igri Caicedo se to še mogoče včasih skrije, brez njega je pa pogosto problem. Tu me malo spominjata na dvojec Kante-Jorginho, v tem vidiku mata Enzo in Jorginho podoben problem.
Real se je v preteklosti že zanimal za Enza in iskreno, če pridejo po njega z dobro ponudbo, ne bi bil proti prodaji, mislim da bi mu La Liga veliko bolj sedla.

Ok, lahko še ugibaš katera ja, katera ne, če si se tko odloču :) bom počakal, če se še kdo opogumi komentirat, preden napišem odgovor.
Se pa strinjam glede pravil ja. Ubistvu ko se zgodi situacija z roko me res izredno moti, da ne morem bit prepričan kaj bodo piskal. So se zgodile situacije, ko sm si ob pogledu posnetka reku "ok to je 100% penal" pa ga ni bilo in tudi obratno. Pa ne mislim tu samo naše tekme, splošno govorim.
Letos nam gre var malo bolj na roko to je res. Prosti strel Palaca v prvem krogu, pa tisti prekršen Kinga za gol Fulhama, Chalobah proti Newcastlu... pa mogoče sem še kaj pozabil.

Sigismund: kot si napisal, nevemo kakšna ekipa se prikaže na igrišču, vsega smo zmožni. Je pa Cucurella najbrž out, prav tako njegova nesojena menjava na LB, James in Palmer sta pod vprašajem.
blueboy11826

Post by blueboy11826 »

Ja tudi meni se zdi velikokrat podoben Jorginhotu.
Veliko zmede s sodniki ja, včasih se zdi, da tut sami ne vejo točno zakaj je bla neka razsodba kot je bla.

Gledano iz slik, bi rekel, da je na prvi roka v bolj nenaravnem položaju. Za mene roka. Pri drugi sliki pa, če ga je zadela žoga direktno v njegovo levo roko penal, če ga je prvo v desno (ki je na telesu) pa ne.
KTBFFH
blue222

Post by blue222 »

Če je šlo v obeh primerih na strel na gol je zame oboje penal. Nisem točno zasledil zakaj se je šlo, bi moral pogledati posnetek.
Post Reply