CHELSEA MATCHDAY chat 2025/2026

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
RedMiner
Has thanked: 93 times
Been thanked: 94 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2025/2026

Post by RedMiner »

Nimam kaj veliko dodati.
Morda za pojasnitev Boehlyja - na žalost (očitno tako izgleda) ima c v CFC samo 25% delež, Eghbali 60% in tako se poserjejo nanj. In ravno tu je počilo - tip je baje imel neke načrte klub dvigniti na višjo raven, Eghbali pa gleda CFC izključno skozi številke, zanemarja pa širšo sliko. To ni NFL, NBA, NHL... To je povsem drug svet.
Tudi mene najbolj skrbi obdobje, ko nas bodo zapustili James, Palmer, Cucu, Caicedo, Colwill in Estevao. Če imajo ambicije po lovorikah, bodo odšli. Mi jih nimamo.
Ob koncu sezone bo projekt štel že 4 leta. Kaj lahko pokažemo po teh štirih letih? Ali je to projekt za 30 let pa naj sodimo leta 2052?

Upam pa, da se na tem forumu sedaj ne bo našel nekdo, ki se bo obregnil v 1 stavek v tem tvojem celotnem postu, ostalo pa zanemaril.
blue222
Been thanked: 20 times

Post by blue222 »

Okej razumem, da gledajo samo na denar ampak dobro, potrebovali bi res 3-4 WC igralce pa enega dobrega Trenerja in bi se borili za kaj več. Za tole pa res ne bi potrebovali toliko denarja, če vzamemo, da smo že zapravili več kot milijardo.
sigismund
admin
Has thanked: 176 times
Been thanked: 327 times

Post by sigismund »

V teoriji ja, problem je ker smo v praksi precej oddaljeni od tega.
blueboy11826
Has thanked: 183 times
Been thanked: 141 times

Post by blueboy11826 »

Super komentar sigismund in upam tako, kot je rekel redminer v zadnjem stavku. Če bo kdo kontriral, naj zapiše en podoben ornk post.

Si res večino stvari povzel. Glede transferjev ne bom, niti glede ostalih stvari, ker sm že tokrat napisal. Bi pa vse, ki še vedno verjamejo v projekt (in če ti bo kdo deval odgovor) spomnil, da če gledamo samo trenerje vidimo, da nekaj konkretno ne štima:
- več vrhunskih trenerjev ni pravih za projekt oz. so zbežali od pogovorov kar sami
- zagnali smo se v Potterja, plačali rekordni znesek za trenerja in mislim da tudi za sack, pa je bilo hitro jasno da ni pravi (ok napaka)
- rezultati za sack nimajo (toliko) veze - pod Pochom na koncu smo igrali dejansko kar lepo in učinkovito, rezultati na gor.
Trenutno mamo slabše obdobje, ampak neki alarmi ne gorijo, realno smo okoli 4 5 mesta, pričakovano.
In se še spomnite kako je bil en razlogov za sack Pocha ni se uvrstil v CL, lani pa pred zadnjim krogom (ko je kazalo, kot da se ne bomo) pa vse ok Maresca dosegel pričakovanja, tudi če se ne uvrstimo. Ja čudno, kupovali smo igralce, delali "nadgradnjo" kao in upravi je ok če si na koncu na istem - no lahko reče kdo karkoli, ampak pod Romanom stagnacija ni bla opcija.

In pa oba sta izpostavla tudi to kar že nekaj časa sprašujem in opozarjam - vrhunski igralci, ki bojo 5 let na 5. Mestu - ne bojo hotl it? Seveda jih bojo managerji porinl nekam, izsilil prestop, pa tudi če majo 10letne pogodbe.
Do kdaj mislite, da bojo čakali uspehe? Po mojem jim ni v interesu osvojit prvi FA pokal pri 32ih letih
KTBFFH
Trivinho
Has thanked: 215 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Sej nerabis biti velik pametn da vids da je neki hudo narobe v klubu.
Vse kar ste pisali sem vas opozarjal, hvala bogu pa ste dojel, uni k pa se verjamejo v projekt so pa zginili iz foruma.
Nazalost gledamo drugacen Chelsea ki izgublja svoj renome...
Meni osebno je to res grozno, ko se samo spomnim kaksne igralce smo imeli, nekoc smo kupovali od rivalov najbolse igralce zdaj jim pa mi prodajamo..
Uglavnem dokler se klub nebo prodal lastnikom ki dejansko razumejo nogomet se nam slabo pise..
RedMiner
Has thanked: 93 times
Been thanked: 94 times

Post by RedMiner »

Trivinho wrote: 03 Jan 2026, 20:59 Sej nerabis biti velik pametn da vids da je neki hudo narobe v klubu.
Vse kar ste pisali sem vas opozarjal, hvala bogu pa ste dojel, uni k pa se verjamejo v projekt so pa zginili iz foruma.
Nazalost gledamo drugacen Chelsea ki izgublja svoj renome...
Meni osebno je to res grozno, ko se samo spomnim kaksne igralce smo imeli, nekoc smo kupovali od rivalov najbolse igralce zdaj jim pa mi prodajamo..
Uglavnem dokler se klub nebo prodal lastnikom ki dejansko razumejo nogomet se nam slabo pise..
Problem pri tebi je način, na katerega poveš stvari. Je pa tut tko - za veliko stvari si se zmotil (npr. da bo McEahran novi Lampard), tukaj si imel očitno prav.

Nekateri smo bili bolj potrpežljivi, drugi manj. Resnica pa je ta, da ne plujemo v pravo smer.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Res je, in če gres gledat poste nazaj še zdaleč nisi tako osamljen pri kritiziranju delovanja uprave kot večkrat poudarjaš kot nek prerok :D

Še za glososa s katerim sta si vidva večkrat povsem navskriž imam nek bežen spomin da je enkrat omenil da se z delovanjem uprave NE strinja, vsaj ne v celoti, čeprav posta se mi pa ne ljubi poiskati. Razlika je le ta smo mi večinoma to sprejeli in dali (eni več drugi manj) časa da vidimo kako se bodo stvari razvile, medtem ko sem pri tebi dobil občutek da lahko osvojimo karkoli pa boš še vedno našel nekaj da ni OK, kot recimo neumormo ponavljaš da se nam je CWC posral, pa če se nam je res al ne. A Di Mateu se pa 2012 ni usralo?
ndm
Has thanked: 23 times
Been thanked: 66 times

Post by ndm »

Tisti, ki smo označeni kot “verjamemo v projekt in smo izginili iz foruma”. Trivinho brez skrbi, spremljam in berem komentarje. Nisem našel časa še za nek konkreten komentar iz moje strani, da se navežem na vse aktualne stvari, upam da se v prihodnjih dneh lotim tega.

Kot si že omenil Sigismund v zgornjem postu, ja tako kot glosos tudi jaz se absolutno ne strinjam z vsemi stvarmi, ki jih uprava oziroma vodstvo kluba dela. Recimo zadnja aktualna tema glede odhoda Maresce je meni recimo totalna bedarija. Za razliko od Trivinha se meni zdi (kot sem že večkrat omenil) on trener, ki ima vse nastavke da postane world class trener. Je pa še precej mlad in neizkušen, ki se bo učil skupaj z ekipo. In recimo jaz osebno sem to pripravljen potrpet in spremljat. Ker mi je jasno, da neka takšna zadeva pač traja. Ja vem, Chelsea je klub ki MORA osvajati lovorike. To je bil modus operandi pod Romanom, ki se ga sedaj vsi tako v dobri veri spominjamo, ceprav je bilo v tem obdobju tudi ogromno negativnih komentarjev. Ampak to obdobje je mimo in sam res ne vidim smisla o konstantnem opominjanju tega, nostalgije in ne vem česa drugega. Ker žal (ali za koga na sreco, ne vem) takšnega obdobja več ne bomo doživeli.

Nova uprava/vodstvo stvari vodi drugače. Kot sem že omenil, moje mnenje celotne slike mogoce enkrat drugic, ko si bom res vzel čas. Sem prebiral komentarje in sem z veliko stvarmi strinjam. Absolutno mi je idiotska stvar, da nisi sposoben najti sponzorja za dres. Ne vem, to mi je skregano z logiko…
blueboy11826
Has thanked: 183 times
Been thanked: 141 times

Post by blueboy11826 »

Ndm - sej to je problem. Maresca ma mogoče potencial za odličnega trenerja, pa mu očitno pri nas s svojim diktiranjem niso pustili, da se razvije. Na podoben način se ga je odpikalo kot Pocha, pa čeprav je bil Maresca pa res "pravi". In tako bo tudi z naslednjim trenerjem.
V glavnem to kako kvaliteten je/bo Maresca ni več pomembno, govorimo o tem kako in kdaj se trenerjev znebimo.
KTBFFH
Trivinho
Has thanked: 215 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Po cem je Maresca kvaliteten? A zato k "igra" pepov stil? Ceprov niti blizu Pepa ni ker tudi igralce take nima...
Js res nevem kaj vidite tok potencijalnega v njem, ki pa je miljonkrat dokazal na tekmah da mu igra ni lepsa stran, menjave se manj, in taktika tudi slaba.
Edino kar je je narediu v teh 2 sezonah je zmagal Psg na njihov slab dan, in Barco ampak brez Rafinje in Pedrija ki se zelo pozna ampak ok to je njegovo da je v 3 letih 2 tekmi imel za pohvalit...
Glupo se men sploh zdi da je sou v projekt kot lutka, ce bi imeu vsaj malo mozganov bi dojev da nebo imel prostih rok za delovanje..
Ce mas hrbet ga mej na zacetku in tako povej zelim sam delati brez vas ali pa pac ne podpisem...
3 trenerji so ze zavrnili ponudbo in bi lahko tudi maresca verjetno je imel iste pogoje kot ostali..
Ovca je pac sou pod noz...
Men ga res ni niti delcka zal, za naslednika pa mu dam par tekm da vidim ce bo narediu kar koli normalnega oz z svojimi mozgani..
Danes seveda pricakujem poraz od Citya nazalost verjamem da je tudi volja igralcev padla ker so dojeli kaj se dogaja in so tudi oni sam stevilke in se jih ne tretira kot neke pomembne clane ekipe..
Palmer ze na zadnji tekmi ko ga je menjal je pokazal da ni zadovoljen s potezo k ga menja brez razloga...
n1i9k9o6
Has thanked: 132 times
Been thanked: 160 times

Post by n1i9k9o6 »

Sanchez manjša poškodba, do Fulhama naj bi bil nazaj.
Cucurella itak poškodovan še od prej, Fofana bolan, Caicedo suspendiran. Ostalo ok.
City pa v polni postavi. Upamo na čudež :)
ndm
Has thanked: 23 times
Been thanked: 66 times

Post by ndm »

Trivinho, z vsem dolžnim spoštovanjem. Zakaj bi ti odgovarjal če tako ali tako ne bereš postov od kogar koli, ki ni enakega mnenja kot ti. Oziroma verjetno preberes ampak si tako trdno preprican v svoj prav da je brezveze karkoli konkretnega prediskutirat s tabo.

Vsi nogometni strokovnjaki izpostavljajo Enzovo taktično fleksibilnost in njegovo znanje na tem podrocju. Ampak ne, on je za tebe največji debil, ki pojma nima kaj dela. Na drugi strani njegov “man management”, dejansko so ga igralci imeli radi in so to veckrat poudarjali. Plus, že to je izredno velik dokaz dobrega dela, da ga Man City vidi kot naslednika Pepa. Pa da se razumemo, dalec od tega da je popoln. Ima veliko prostora za izboljšave, tako takticno, kot glede sloga igre, itd.
Se mi zdi, da sem na forumu zasledil nekoga, ki je napisal da je Chelsea dolocene tekme pod Maresco zgledal daleč najboljše v zadnjih casih, spet drugemu je njegov slog igre izredno dolgocasen. 100 ljudi, 100 čudi.

Skratka, razumem da ti on kot tip ali kot trener ali karkoli ni vsec. Ampak daj mir s to 100% “bad guy” narativo. Tip je mlad trener, ki se uči in dela napake. Je pa v tej sezoni in pol naredil marsikaj dobrega.

Menjava Palmerja… kaj ti mislis da on njega menja za to, ker bi rad tekmo izgubil? Pac res mi je fascinatno, da ne pogledas niti ene stvari objektivno. Palmer je bil poskodovan, vec kot ocitno ni pripravljen za celo tekmo. Pocasi se stopnjuje minutaza. A je res tezko razumeti, da mogoce pa taksne stvari niso njegove odlocitve? + v zadnjih dneh je bilo ogromno porocanja, da je bil to glavni razlog za njegov odhod, ker se ni strinjal z zdravstveno sluzbo in odrejanjem minutaze igralcem.

Evo pa sem naredil tocno to, kar sem na zacetku posta napisal da ne bom delal🙃🙃
michooo
Has thanked: 3 times
Been thanked: 61 times

Post by michooo »

Danes je loterija. Lahko pokažemo karakter in nekaj izvlečemo iz tekme, ali pa popušimo s 5 ali več goli razlike. Glede na stanje, pričakujem slabšo varianto. Pa da vidimo.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Jst sm vidu dovolj, mene ne prepriča, McFarlane OUT!
blue222
Been thanked: 20 times

Post by blue222 »

Super, sem imel občutek, da nam bo ratalo ob zaključku dat gol. Gremo naprej.
Post Reply