CHELSEA MATCHDAY chat 2025/2026

spremljanje dogajanja v Premier ligi, pokalu FA in Ligaškem pokalu
RedMiner
Has thanked: 110 times
Been thanked: 96 times

Re: CHELSEA MATCHDAY chat 2025/2026

Post by RedMiner »

Tekma za LP. Suvereno.
blue222
Been thanked: 20 times

Post by blue222 »

Zelo slabo tole.
sigismund
admin
Has thanked: 180 times
Been thanked: 350 times

Post by sigismund »

Men deluje ko da se jim jebe.
Chelsea_fan
Has thanked: 45 times
Been thanked: 77 times

Post by Chelsea_fan »

po dolgem casu przgem tekmo ker me je minilo vse skp ze zdavni ampak useno si recm ajde pogledam.. noro kam smo padl res fofana tm mal trimcka sanchez nam zgublu besed

upam da odjekne petarda dons
BLUE IS THE COLOUR!!!
blue222

Post by blue222 »

Tole izgleda kot razpad sistema, podobno kot decembra. Iskreno ne vem, če bo rosenior dočakal konec sezone.
blue222

Post by blue222 »

Upam si trditi, da je počilo po zadnjem porazu proti psgju. Če je počilo med igralci živ bog ne reši te ekipe žal.
sigismund
admin

Post by sigismund »

Mislim, če ti po tekmi s PSG-jem pride vn Enzo (vice-captain) in reče v mikrofon da ne ve kje bo po tej sezoni, pol pač vemo s čim delamo.
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Game over
sigismund
admin

Post by sigismund »

Mislim, sej smo veliko govorili o tem da ne moreš tekmovat na top nivoju za top lovorike če zamenjaš vse, ekipo nafilaš z mladimi in jim daš še neizkušenga trenerja. Potter, Rosenior, Maresca, a so to res imena ki bi bila izbira top top klubov? Zavračali smo (ali pa oni nas) Enriqueja, Naglsmanna, Flicka, šparali pri Olisejih, Osimhenu, centralnih branilcih, golmanih...a je res še kdo šokiran? PSG je tudi sestavil mlado ekipo, ampak jim dodal izkušenost in vrhunskega trenerja. Kje so oni, kje smo mi? 2-8. In na kontu imamo 4 zaporedne poraze, prvič po letu 1993. Sledita pa 2 tekmi z Manchestroma, z lahkoto si predstavljam 0/6 točk.

Ta B&HA športni model športnih direktorjev v klubu ki troši milijarde itak nima smisla. Scouting bi moral delovati na nivoju "spizdimo najboljše igralce drugim klubom", ne pa da se pogovarjamo o dveh nigerijskih ali kenijskih bratih, sej nevem, gre mimo mene ker mi je prfukneno. Pri nas je glavni kriterij neka AI excel tabela in pripravljenost igralcev da v resume napišejo Chelsea (to kmalu niti ne bo več tak big deal če bo šlo tko naprej) in pa da igrajo za čim manjšo plačo. Tako ti ne gradiš zmagovalne ekipe.

In glede na to da so lastniki milijarderji in še američani je ni variante na tem svetu da priznajo da ta pristop ne deluje, ni poti nazaj. Jaz sem še vedno mnenja da so bili oni v glavah prepričani da je denar iz naslova lige prvakov vsako leto zagotovljen, ne da se ti rabiš kvalificirat...No, važno da smo bolj ali manj v posmeh, tam smo kjer je bil Arsenal desetletje nazaj. Vedno neka drama, nedisciplina, smešni "team momenti" kjer "we respect the ball", da nas potem faking Everton drka v glavo s tem quotom na socialnih omrežjih. Na igrišču pa ekipa brez karakterja ki razpade takoj ko ne gre vse po planu. Oziroma sploh ne vem če lahko listke predane Garnachu v 80' ko izgubljaš 0-3 imenuješ "plan".

Na koncu klub vedno odraža vostvo in trenutno deluje kot da imamo na papirju lep PR projekt ki v praksi ne zdrži realnega testa. Ampak važno da smo prosječni fani finančno nepismeni nestabilni enodimentionalni moroni ker tko razmišljamo. Veliko folka ne gleda več tekem, tudi jaz jih mam dovolj, dvignem roke, škoda časa. Največ pa lahko naredijo v Londonu, dokler bo tam vedno stadion lepo poln potem pač ne bo šlo prav hitro na bolje.
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Ja sigismund vse kar si napisal, je napisano že 1000x, pa ne govorim samo na našem mini forumu. Vse stvari, na katere smo opozarjali, da bojo s tem prišle, pa tudi počasi prihajajo. Igralci meni ne zgledajo zadovoljni, zatekajo se k nekim patetičnim foram, kot je huddle na sredi igrišča. Palmer zgleda, kot, da ima vsega dovolj in čaka, da gre nekam. Enzove 2 zadnje izjave pa so: da neve kje bo igral naslednjo sezono in da igralci včasih ne razumejo kaj se dogaja v klubu (kot sem razumel, je ciljal na sack Maresce).
In to je kar smo opozarjal - kaos v vodenju kluba in ne ravno blesteči rezultati bojo pripeljal do tega, da bojo igralci želeli oditi. Ampak, sej bomo pripeljal nove talente in jih z lahkoto vpeljal v projekt, ki bo že par let laufu, ane? Že se govori o sacku trenerja, klub pa je povedal, da stojijo za njemu, kej znano?
KTBFFH
sigismund
admin

Post by sigismund »

Morm priznat da mi kar paše obdobje brez fuzbala. Včasih so bili reprezentančni premori muka, tale pa prav paše.

No, pa vseeno ne gre brez Chelseaja. Igralci lepo servirajo in "kurcajo" po projektu in klubskih odločitvah. Enzo se javno ponuja Realu (ali pa mogoče Atleticu? :P), potem še Cucurella skurca projekt in pravi da če pokliče Barca je vedno mikavno, itd itd. Včasih ni bilo važno kaj si misliš, samo reči v mikrofon da si srečen kjer si in da te drugo ne zanima. Zdaj pa igralci kar pričajo o tem javno, precej odkrito in direktno...in če so to pripravljeni deliti javno, potem je za zaprtimi vrati in v group chatih med igralci zagotovo še dosti hujše.

In kaj to pomeni? Enzo je po mojem mnenju as good as gone, on je bil zelo povezan z Maresco in je že večkrat javno povedal da ga je njegov odhod prizadel. Po PSG-ju izjava da ne ve kje bo drugo leto je bil že prvi red flag, tole "želim živeti v Madridu" pa drugi. Cucurrela je medtem lepo povedal da ne razume strategije kupovanja če želimo biti pri vrhu, itd. Bombončki kar letijo, Palmer je vidno nezadovoljen že nekaj časa kdor to hoče videti in si ne meče peska v oči, itd.

Pa jim kdo zameri? Ne, projekt se suče okoli petega leta pa niti enkrat nismo bili niti blizu borbe za vrh PL ali LP, kar je bilo igralcem ponujeno, obljubljeno. 5 let nazaj so prišli v Chelsea zaradi dobrega imena in obljub o projektih, zdaj bodo rade volje zapustili tale "underpaid" shitshow in jaz jim ne morem zameriti. Menda ja Palmer, Enzo, Cucurella in še kdo ne bodo celo življenje životarili na "upam da pridemo čim dlje v kakšnem angleškem pokalu in pa da se uvrstimo v LP", itak da ne. Tudi jaz bi dosti rajši tekmoval week-in week-out za naslov v La Ligi in ligi prvakov, sliši se precej bolj mikavno od Lego team building build-off tekmovanja proti Badiashilu.

Tole je po mojem samo začetek, nezadovoljni igralci bodo začeli kapljati na plano, samo nekdo je moral začeti. Začeli so tisti ki so tukaj najdlje, torej Enzo, Cucu. Kdo bo naslednji?

Tudi Youtuberji so zakopali v javne datoteke Chelsea prevzema in strukture. Poglejte video od Younes Talks Chelsea in JohnyMinerals. Na kratko, Chelsea ni več Chelsea 1/1 ampak Chelsea 100/100. Kaj to pomeni, nismo več ena celota, ampak razmrcvarjeni na prafaktorje in podenote. Chelsea hotel je bil recimo en del celote, zato so ga lahko prodali sami sebi. Še Chelsea parkirišče (prime parcela v centru Londona btw) je svoje "podjetje" oziroma podenota in si jo lahko prodajajo ke in sem. In Chelsea hotel ni več last Chelsea konzorcija ampak BlueCo/Clearlake konzorcija. In ko lastniki gredo, se vrne hotel klubu? Hahaha, itak da ne, bye bye. Skratka, zabavne zadeve. :) Imamo pa tudi zelooooo luštne kredite pri ameriških bankah, denar smo spičkali, prihodki z naslova marketinga so manjši in manjši. Ja...

V zaprtih ameriških ligah NBA, NHL, NFL itd,so taki prevzemi klubov prepovedani oziroma hudo regulirani, nadzorovani in omejeni. V Evropi te omejitve ni ker tega še nihče ni storil. Jenkiji na ta način ščitijo svoje klube, očitno z razlogom. Mi smo pa zgleda eksperiment za ta njihov biznis, jebe se jim za rezultate. Kupil so pa lušen klub z luštnimi parcelami v centru Londona, get in! :cfc01:
blueboy11826
Has thanked: 189 times
Been thanked: 147 times

Post by blueboy11826 »

Sigismund hvala za post, sem se že nekaj časa spravljal podobno napisat, pa nisem, itak ni odzivov. Tako pa ne rabim bit tako dolg.

Bom samo o igralcih in kar se dogaja glede njih. Mislim, da je zagotovo, da, če ne pridemo v CL nas zapuščata Palmer in Enzo, mogoče tudi Cucu. Enzo celo v vsakem primeru, samo, da gre.
In spet "mi kavč komentatorji" smo od day 1 projekta opozarjali, da se to lahko zgodi. Če ne bo rezultatov, bojo igralci (ki povrh zaslužijo še precej manj kot bojo drugje) začeli odhajat. Kdo bo res najboljša leta preživel v klubu, ki se bo mogoče uvrstil v CL?
Kaos je viden, tega pomoje nihče ne more zanikat. Če tega kdo ni že prej videl, je moral v situaciji Maresca/Rosenior. Trener, ki je, kot je klub govoril, perfekten za projekt, je odpuščen ob prvem ne strinjanju, prpeleš tistega inbetweenerja iz hčerinskega kluba in ne vemo niti, če bo zdržal do konca sezone. Upravičeno, sej je igra kr neki.

Res me zanima mnenje tistih, ki so najbolj zagovarjali projekt. Čist odkrito, pa se js ne bom spuščal v nadaljnje debate. Ste se motili al še vedno mislite, da klub dela prav in gremo v pravo smer? Pa brez nekih finančnih poročil prosim, govorimo o tem, kar se nas tiče kot fanov.
KTBFFH
Trivinho
Has thanked: 218 times
Been thanked: 45 times

Post by Trivinho »

Tisti ki so zagovarjali projekt se vec ne javljajo na forumu...ker so neke analize delali z xg statistikam...
blue222

Post by blue222 »

Vodstvo je v teh štirih letih naredilo veliko napak, nekaj tudi dobrih potez, ko pa potegneš črto (čeprav še ni konec sezone) pa mislim, da je velika večina navijačev nezadovoljnih. V štirih sezonah smo osvojili 2 lovoriki. Od tega je 1 sicer po stažu najvišje kar lahko nogometni klub doseže (veliko ljudi se ne strinja z mano), je pa res, da svetovno klubsko (še) ne dosega veličine lige prvakov in premier lige (To kar dejansko želimo). Ampak dobro, uprava se je učila 3 leta in cel svet je piskal kaj potrebujemo v igralskem kadru, pripeljali nismo nič od tega razen Joao Pedra. Po tej sezoni imam občutek, da bomo spet kupovali pol ekipe, ki smo jo komaj sestavili (štiri leta) saj izgleda, da nas želi nekaj ključnih igralcev zapustiti. Sam nisem bil pristaš Enza Maresce pa sem bil vseeno proti menjavi. Rosenior mi osebno ni tako napačen ampak ga igralci očitno tako ne dojemajo (Vsaj tisti pomembni).

Iskreno upam, da hrbtenica te ekipe ostane še v naslednji sezoni in da se uprava končno strezni in začne kupovati dobre-izkušene igralce ne pa mladce. Ključno je da zadržimo Jamesa, Cucurello, Caiceda, Enza, Palmerja in Pedra in gradimo okoli te ekipe. Torej ključne pozicije trenutno so 2 dobra cbja (prodal bi Badiashila, Tosina in FOFANAJA)-Trenutno sem zasledil samo, da se omenja Ake. Wc golman (lani smo izpustili Maignana), ter levo krilo (vseeno mi je kaj naredimo z Garnachom in Gittensom).

Če prodamo Cucurello in Enza se vrenmo na nivo recimo treh let nazaj, če v tem primeru ne pripeljemo dobrih menjav in ostalih okrepitev.
Sam bom vedno spremljav Chelsea, čeprav se ne strinjam z delom uprave.

ps: sam ne morem mimo finančnega poročila, ki smo ga objavili danes. V njem lahko vidimo, da bo večina prihodkov od svetovnega klubskega vzetih v tej sezoni + še prihodki od lige prvakov. Upam, da bomo tako s tem malo popravili ogromen minus prejšnje sezone.
https://www.chelseafc.com/en/news/artic ... or-2024-25
Post Reply